Anneler Günü İçin Kendin Yapabileceğin 12 Hediye

Anneler Günü İçin Kendin Yapabileceğin 12 Hediye

Anneler günü yaklaşıyor ve hediye araştırmaları başladı! Anneler gününde annene, anne olan bir arkadaşına, eşine veya sana anne sıcaklığı hissettiren herhangi birine anneler günü hediyesi düşünebilirsin. Bu noktada hazır, satın alınmış olan hediyeler yerine kendi elinle yapabileceğin hediyelere ne dersin? İşte karşında hazırladığımız hediye fikirlerinin görsel örnekleriyle bir listesi!

Terasını Yenilemek İsteyenler İçin İlham Verici Dekorasyon Fikirleri >

Birbirinden Güzel 7 Farklı Balkon Masası Fikri >

Masa Sunumunda Kendi Bahar Temanı Yarat >

En Sevdiği Renkte Atkı Örebilirsin

Sevginin sıcaklığını bir hediye olarak vermek istiyorsan, atkı örmek senin için uygun bir öneri olabilir! En basit örme yöntemleriyle bile yapılabilecek olan bir hediye olan atkıyı kendin örerek emeğini ortaya koyabilirsin. En sevdiği renkte ipleri alıp örmeye başlarsan farklı genişliklerde, uzunluklarda, motiflerde atkı örebilirsin.

anneler-günü-hediyesi-atkı-örmek

Punch Nakışı Tablo Tasarlayabilirsin

Bugünlerde popüler bir kendin yap projesi olan punch nakışından bir hediye yapmaya ne dersin? Kasnak, çuval kumaşı ve punch iğnesiyle beraber elinde olan iplerden tablolar oluşturabilirsin. Bu tablolarda bir slogan, portre, figür, motif gibi uygulamalar işleyebilir ve hediye edebilirsin.

Yeni Trend Punch İğnesiyle Yapabileceğin Tasarımlar >

anneler-günü-hediyesi-punch-tablo-kendin-yap

Kupa Boyayabilirsin

Klasikleşmiş bir hediye olan kupayı daha yaratıcı şekillerde yorumlayabilirsin. Farklı kupa boyama tekniklerini kullanarak kendi emeğini de ortaya koyduğun boyanmış kupalara ne dersin? Ojeyle, akrilik boyayla, seramik kalemiyle kupaları özelleştirerek her kullanımda hatırlanacak bir hediye önerisi diyebiliriz.

anneler-günü-hediyesi-kendin-yap-kupa-boyama

Yastık Üzerine İşleme Yaparak Özelleştir

Yatak odasında, kitap okuma köşesinde, çalışma koltuğunda, oturma odasında veya balkonda kırlentler odaya enerji katan ve konforu artıran ürünlerdir. Hediye olarak kırlent düşünüyorsan, yastık kılıfına işleme de yapabileceğini de unutma. Aynı punch iğnesinden tablo yapabileceğin gibi kırlentlerini yamalar, punch nakışı gibi farklı yöntemlerle kişiselleştirebilirsin.

anneler-günü-hediyesi-kendin-yap-yastık-tasarımı
anneler-günü-hediyesi-kendin-yap-yastık-tasarımı

Lavanta Bohçaları Hazırlayabilirsin

Yaydığı esans yardımıyla huzur içinde uyumaya, sakinleşmeye ve rahatlamaya yardımcı olan lavantayı özellikle yatak odasında yerleştirmek etkili olabilir. Huzurlu bir uyku ortamı hediye etmeyi istiyorsan lavanta bohçaları hazırlayabilirsin. Böylece yatak başına, yastık altına, favori koltuğuna yerleştirilen lavanta bohçasıyla gerçek anlamda dinlenebilir.

anneler-günü-hediyesi-kendin-yap-lavanta

Kilden Mücevher Tabağı

Günümüzde kil tabanlı ürünler yapabilmek için özelleşmiş seramik fırınları yerine havada veya ev tipi mutfak fırınında kuruyabilen malzemeler da kullanılmaktadır. Hem daha ekonomik hem de daha pratik bir yöntem olan bu kil çeşitleriyle mücevher tabağı yapabilir ve boyayla renklendirerek özelleştirebilirsin.

Kendi Seramik Hamurunla Yapabileceğin Dekorasyon Fikirleri >

anneler-günü-hediyesi-kendin-yap-seramik-tabak

Renklendirilmiş Tahta Kaşık Seti

Mutfakta çalışmayı seven birine hediye vereceksen, mutfağını renklendirecek bir hediye düşünebilirsin. Bunun için de sana önerimiz kesme tahtası, tahta kaşık seti gibi özelleşebilen ürünleri değerlendirmen. Üstelik tahta kaşıklar, sapları akrilik gibi kalıcı bir boyayla renklendirdikten sonra üzerine vernik atarak mutfakta güvenle kullanılabilir hale gelebilir.

anneler-günü-hediyesi-kendin-yap-tahta-kaşık

Asmaya Uygun Fotoğraflar

Anıların ölümsüzleştiği fotoğraflar birine verilecek ince hediyelerdendir. Her daim evde anılarınızı yaşatmayı istiyorsan farklı çerçeveletme yöntemlerini değerlendirebilirsin. Sadece klasik ahşap çerçevede kalmayıp aynı zamanda dikdörtgen formunu da yeniden tasarlayabilirsin.

anneler-günü-hediyesi-kendin-yap-fotoğraf
anneler-günü-hediyesi-kendin-yap-fotoğraf

Favori Özüne ve Rengine Göre Mum Kavanozu

Mum yakmak birinin kendine özel zaman geçirmesi açısından huzur verici bir etkinliktir. Kitap okurken, dinlenirken, yemek yaparken, çalışma odasında, meditasyon sırasında esanslı mumlar güzel bir hediye olabilir. Hediyeyi vermek istediğin kişinin koku ve renk zevklerine göre bir seçim yaparak kendi erittiğin mumu dökebilirsin.

Evde Dekoratif Kokulu Mum Yapımı >

anneler-günü-hediyesi-kendin-yap-mum

Boyalı Teneke Saksılar

Teneke kutuları geri dönüştürmek için saksı halinde kullanabilirsin. Dilediğin boyalarla renklendirerek dikdörtgen veya silindir formdaki teneke kutularını saksıya çevirebilirsin. Hatta hediye edeceğin kişinin sevdiği bir çiçeği de dikerek hediye verirsen tümüyle özelleşmiş ve ince bir seçenek olur.

anneler-günü-hediyesi-kendin-yap-saksı

Diz Battaniyesi Örebilirsin

Otururken, çalışırken, televizyon izlerken, bir şeyler okurken diz battaniyesi kullanmak gerçekten konforlu bir ortam sağlar. Bunun için geniş örgülü ve kalın ipli diz battaniyesi örebilirsin. Bunu yaparken istediğin renkte iplerle birlikte yaratıcı motifler oluşturabilirsin.

anneler-günü-hediyesi-kendin-yap-diz-battaniyesi

Çevreci Bir Çanta Tasarımı

Bez çantalar hem çevreci hem de işlevsel bir hediye olarak değerlendirilebilir. Sadece alışverişte değil; gün içinde, okulda, işte, sahile veya pikniğe giderken de kullanılabilecek olan bez çantaları kendin dikebilir veya hazır satın alabilirsin. Üzerine dikişe de uygun bir alan bulunan bez çantayı kumaş boyalarıyla da özelleştirebilirsin.

anneler-günü-hediyesi-kendin-yap-bez-çanta

Görsel kaynak: pinterest, mamainastitch.com, theinspiredsewist.com, thecraftyhen.co.uk, diyprojects.com, fustany.com, zenideen.com, countryliving.com, theblondielocks.com, unsplash

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Sıfır Atık Yaşam Felsefesini Merak Edenler İçin Kısa Bir Rehber

Sıfır Atık Yaşam Felsefesini Merak Edenler İçin Kısa Bir Rehber

Banyoda Yetiştirmeye Uygun 7 Bitki

Banyoda Yetiştirmeye Uygun 7 Bitki