7 Farklı Parke ve Seramik Döşeme Şekli

7 Farklı Parke ve Seramik Döşeme Şekli

Evinin dekorasyonuna önem veren biriysen parke ve seramik döşemelerinin dekorasyon için ne kadar önemli olduğunu biliyorsundur. Bu anlamda baktığında parke ve seramik döşemesi evin altyapısını oluşturur ve bir koltuğu değiştirmek kadar kolay olmaz değişimleri. Hatta eğer kaliteli bir malzeme kullanılırsa ve ustalığı da iyi yapılırsa parkeler ve seramikler evladiyelik bile olabilir. Bu yüzden nasıl döşendiklerine özel olarak önem vermen evin için vereceğin en önemli kararlardan birisidir diyebiliriz.

Parke Nasıl Döşenir?

Yılların Eskimeyen Modası: Parke

Gösterişli Mutfak Fayans Modelleri

Diyagonal Döşeme

Diyagonel döşemeyi özellikle kare seramiklerde kullanmak oldukça nefis bir görüntü yaratacaktır. Mutfakta tezgah arasında ya da banyoda bu çeşit bir döşeme kullanarak seramik döşemenin görüntüsünü güzelleştirebilirsin.

diyagonal-doseme-modeli

Balık Sırtı Döşeme

Balık sırtı döşeme yöntemi de diyagonel döşeme dikdörtgen parke ya da seramiklerle yapılır. Genellikle retro tarz bir parke döşemesi düşünüldüğünde uygulanan bu yöntem evine countryden boheme farklı tarzlarda bir dekorasyon yapman için alan yaratır.

balik-sirti-parke-dosemesi

Macar Döşeme

Bu döşeme özellikle ahşap parke kullanımlarında bir dönem için fazlasıyla modaydı. Bu döşeme yapımında paralelkenar biçimine benzer parçalar kullanılır ve açılardan yararlanılarak bir döşeme yapılır, bu döşemenin eksiksiz yapılması için ustanın bu konuda bilgili olması gerekir.

macar-parke-doseme

Rüzgar Gülü Döşeme

Gene dikdörtgen seramik ya da parke parçaları kullanılarak yapılan bu döşeme başta karmaşık görünse de estetik olarak oldukça modern bir görselliğe sahiptir. Dikdörtgenler bu döşemede bir dikey bir yatay halde kullanılır. Bu döşeme tarzında da hesaplamaların önden yapılması önemlidir.

Ruzgar-gulu-modeli

Kesme Taş Modeli

Yatay şekilde döşenen dikdörtgen parçaların özellikle duvar kaplamalarında kullanılan bir tarzı olan kesme taş modeli de seramik döşemelerde güzel durabilir. Bunun için her iki sırada bir döşemenin örüntüsü kendini tekrar eder.

kesme-tas-seramik-modeli

Düz Model Döşeme

Bu yöntem en basit uygulama yöntemlerinden birisidir. Parçalar birbirine tam denk gelecek şekilde yapılan bu döşemenin kilit noktası derzin uygun uygulanmasıdır, aksi takdirde oluşacak en ufak kayma örüntüde bozulmaya sebep olur ve düzgün bir görüntü elde edilmesinin önüne geçer.

duz-model-seramik-doseme

Modüler Döşeme

Bu döşeme yöntemi özellikle tek döşemede farklı çeşit seramikler kullanılacağı zaman tercih edilir. Bu yöntemin uygulamasında kare ve dikdörtgen parçalar bir arada kullanılır. Örüntüyü oluşturmak için karelerin ve dikdörtgenlerin ne şekilde bir modül oluşturacağı planlanmalıdır.

moduler-doseme-parke-ve-seramik

Farklı Döşeme Modelleri

Seramik ya da parke döşemelerinde farklı kombinasyonlar ve dizilimler kullanılarak değişik döşeme modelleri yaratılabilir. Ne gibi bir yöntem seçeceğin biraz da senin yaratıcılığına kalmıştır, bu yüzden sana ilham olması adına bazı değişik örnekleri de aşağıya bırakıyoruz.

farkli-seramik-doseme-modelleri
farkli-seramik-doseme-modelleri
farkli-seramik-doseme-modelleri
farkli-seramik-doseme-modelleri
farkli-seramik-doseme-modelleri
farkli-seramik-doseme-modelleri

Görsel Kaynaklar: cesmimarlik.com, pexels.com, pinterest.com, lignoparke.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Gıda İsrafıyla Mücadele: Besinleri Doğru Kullanma Stratejileri

Gıda İsrafıyla Mücadele: Besinleri Doğru Kullanma Stratejileri

Difenbahya Bakımının Püf Noktaları: Sulamadan Çoğaltmaya Her Şey

Difenbahya Bakımının Püf Noktaları: Sulamadan Çoğaltmaya Her Şey