Parke Nasıl Döşenir?

Parke Nasıl Döşenir?

Evinin görüntüsünü değiştirmek, yaşam alanına yeni bir hava katmak istiyor olabilirsin. Bunun için belki bir koltuk değiştirebilir ya da dolaplarını yenileyebilirsin ama bunlar belki de yalnızca bir köşenin değişimini sağlayacak. Temelden bir değişim arzun varsa belki zeminlerini yenilemeyi düşünebilirsin. Parke döşemesi ilk duyuşta korkuttuğu kadar zor bir işlem değil, gerekli bilgileri edindikten sonra keyifle uygulayabileceğin bir işlem. Evin zeminini parke döşemesi yapmanın tek sebebi estetik olmak zorunda da değil, eskileri yenilemek ya da yalıtımı güçlendirmek de istiyor olabilirsin. Peki parke nasıl döşenir?

Ev Tadilatı Nasıl Yapılır? Ev Tadilatı Yapmanın 4 Püf Noktası

Evdeyken Planlayabileceğiniz 10 Ev Projesi

Evinize Daha Fazla Mutluluk Getirecek 7 Akıllı Fikir

Parke Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Parke öncelikle en estetik zemin kaplamalarından birisidir. Bu sebeple evinin sıcak ve estetik görünmesini istiyorsan parke döşemesi senin için güzel bir alternatif olabilir. Çoğu evin birdenbire havasını değiştiren bir ürün parke. Bu sebeple de parke kaplı evler çoğu potansiyel kiracı için tercih sebebi olabilmektedir. Kolaylıkla tüm eşyalarınıza uyabilen ve sağlıklı olan bu ürün yaşadığın yerin ruhunu birden değiştirme gücüne sahip. Bunun yanı sıra parke oldukça dayanıklı bir ürün, ağır darbeler harici kolay kolay tahrip olmaz. Doğru bakımı yaptığın müddetçe parke döşemesini uzun yıllar boyunca kullanabilirsin.

Fayans Üstüne Parke Nasıl Döşenir?

Evini parke kaplamaya karar verdikten sonra yapman gereken ilk şey nerenin üzerini parke kaplayacağını kestirmek. Parke döşeme modellerinden ister parke taşı döşemesini ister plastik parke döşemesini tercih et zeminin düz ve pürüzsüz olması gerekir. Bu sebeple fayans yüzeylere parke yer döşemelerini uygulayabilirsin. Fayans yüzeyin çatlakları bulunmuyorsa, kot farkı yoksa rahatlıkla parke döşemesini kaldıracaktır. Olası çatlakları da dolgu malzemesi ile doldurup rahatlıkla döşemeye uygun hale getirebilirsin.

Parke Altına Ne Döşenir?

Zemin kontrollerini yaptıktan sonra parke döşemesine başlayabilirsin. Parke döşemesine geçmeden önce parke altına özel malzemelerle bir döşeme yapman gerekecek. Bunu yapmaktaki esas amaç parkenin kaymasını engelleyip zemine tutunmasını sağlamak. Bunların yanı sıra ısı ve ses yalıtımı da sağlayacağından dolayı parke döşemesi öncesi alta malzeme döşemek önemlidir. Parke altına döşeme olarak tercih edebileceğin çeşitli ürünler var. Bunların hangisini nasıl seçeceğin zeminin özelliklerine göre değişebilmekte. Parke altı döşemesi olarak sıklıkla tercih edilen şiltenin kalite ve kalınlığına uzmanlara da danışarak karar vermelisin. Örneğin nemli bir zeminden bahsediyorsak alüminyum şilte tercih etmek yararlı olacaktır. Şiltenin yanı sıra çok tavsiye edilmese de strafor tercih edebilirsin. Bunlar dışında kapron ve panetti denilen yalıtım anlamında daha güçlü ürünler de bulunuyor. Zemin ile parke arasında kullanmaya karar vereceğin ürünün yalıtım ve parke döşemesini tutma özellikleri olacağını aklında tutarak gerekli malzemeye karar verebilirsin.

parke-altina-ne-dosenir

Parke Döşeme Yönü Nasıl Olmalı?

Parke döşemesi yaparken yönünü seçmek için birkaç şeyi dikkate almanda yarar var. Bunlardan ilki odanın ışık alış yönü. Güneş ışığını odaya doğru yaymak adına parkenin döşeme yönünü doğru belirlemek gerekiyor. Güneş ışıklarını parkelere eşit yayacak şekilde parke döşemeye dikkat edersen odanın aldığı ışıktan alacağın verimi arttırabilirsin. Bunun dışında odadaki duvarların konumları ve odanın şekli de parke döşeme yönünü belirlerken dikkat etmen gereken noktalar. Bu sebeple önden odanın şekline göre gerekli hesaplamaları yapıp döşeme işine bu şekilde girişebilirsin.

Odanın dekorunu değiştirmek istediğinde zeminde yapacağın bir dokunuş odana yepyeni bir hava katmaya yetecektir. Parke döşemeden önce doğru malzemeleri seçmek, hesaplamaları yapmak, zeminin durumunu anlamak gibi gerekli hazırlıkları yaparsan işin kolaylaşacak. Sonrasında da parkeni döşediğinde evine yepyeni bir estetik anlayışı uygulamanın keyfini sürebilirsin.

parke-nasil-dosenir

Görsel Kaynaklar: pexels.com, pinterest.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Akıllı Perde Nedir?

Akıllı Perde Nedir?

Dekoratif Kozalak Süs Yapımı

Dekoratif Kozalak Süs Yapımı