Ev Tadilatı Nasıl Yapılır? Ev Tadilatı Yapmanın 4 Püf Noktası

Ev Tadilatı Nasıl Yapılır? Ev Tadilatı Yapmanın 4 Püf Noktası

Uzun süredir aynı evde yaşıyorsanız, ev tadilatı kaçınılmaz bir ihtiyaçtır. Bir süre sonra kapılar kapanmamaya, musluklar akıtmaya, dolaplar dökülmeye başlar.

boya abadana.jpeg

Ev tadilatını biraz matruşkaya benzetebiliriz. Konuyu boya/badana ile açarsınız, ısı yalıtımına kadar uzar gider. Kara kara tüm bu işler nasıl hallolacak diye düşünmeyin. Ev tadilatı nasıl yapılır, yapılırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir gelin hep birlikte bakalım:

1) Ev tadilatına başlamadan önce evinizin ihtiyaçlarını belirleyin. Durum tespiti hem bütçenizi ayarlamanıza yardımcı olur, hem de yaptırmışken hepsi tam olsun diye düşünüyorsanız, hiçbir şeyi atlamamış olursunuz.

2) Tadilat yaptıracağınız odalardaki ufak tefek eşyaları kutulayıp kaldırabilirsiniz. Böylece oluşacak toz ve kirden etkilenmemiş olurlar. Büyük mobilyaların ise üzerini muşambayla kaplamak büyük ölçüde koruma sağlar.

3) Titizlik edip kırma delme işleri tamamen bitmeden, temizliğe girişmeyin. Bu hem yorucu hem de beyhude bir uğraş olur.

4) Tadilat sırasında ustaların başında durmak istemiyorsanız o sürede bir tanıdığınızın evine misafir olabilirsiniz. Ancak ustaların başında durup yönlendirici olmak, sonradan bir süprizle karşılaşmanızı engeller. Yine de bunu fazla abartıp tereciye tere satar modunda da yapmamak gerek. Neticede her işin bir uzmanı var.

Şimdi sırasıyla tadilat yapmak isteyebileceğiniz ev bölümlerine geçelim:

Banyo: Eviniz çok eski ve bütçeniz yeterliyse banyonuzu baştan aşağı değiştirmek isteyebilirsiniz. Ama sorun sadece fayanslardaysa, üzerine yapıştırma yaptırmayı deneyebilirsiniz. Eğer klozet, lavabo, küvet ya da duşa kabin gibi banyo ürünlerini yenilemeyi düşünüyorsanız, muhakkak fiyat karşılaştırması yapın.

bathroom

Zemin döşemesi: Evinizin eski zemin döşemesinden memnun değilseniz ve değiştirmeyi düşünüyorsanız, öncelikle ufak bir araştırma yapmanızı öneririz. “Parke mi, mermer mi daha iyi, parke çeşitlerinden hangisi en kullanışlı” gibi sorularınıza cevap bulduktan sonra seçiminizi yapın. Eğer mermer döşemeyse üzerine parke yapmakta bir sıkıntı yok. Fakat önceki parkeniz eskimiş veya suya dayanıksız olduğundan kalkmışsa, önce onu komple sökmek ve ardından yenilemek işçilik açısından maliyetli olabiliyor.

mermer yer.jpeg

Kapı-pencere yenileme: Kapınız hakikaten kullanılmaz durumdaysa komple değiştirmenizi öneririz. Fakat sorun sadece kapı kolunda ya da çerçevedeyse ufak bir tadilat iş görebilir. Böylece sıfırdan bir masrafa girmemiş olursunuz. Pencereler eskiyse, ısı yalıtımı açısından sıkıntı yaratabiliyor. Isı yalıtımı için PVC modellerini tercih edebilirsiniz, yine de her modelin aynı olmadığını bilmelisiniz. Örneğin kayar kapaklı pencere ısı yalıtımı açısından pek kullanışlı değil.

kapıı.jpeg

Isı Yalıtımı: Binanızın dış cephe mantolaması yoksa, ve yakın gelecekte yapılmayacağından eminseniz, “olmuşken bu da olsun” diyerek iç cephe yalıtımına girişebilirsiniz. İç cephe yalıtımını yalnızca dışa bakan duvarlara, kolonlara ve kirişlere yaptırın. Genellikle, yalıtım işini yapan firmaların fiyatlarına, boya da dahil oluyor. Eğer boya yaptıracaksanız, bir taşla iki kuş vurup yalıtımı da aradan çıkartabilirsiniz.

Boya - Badana: Boyayı illa kendim alacağım diyorsanız, bunu ustalara danışmadan yapmayın deriz. Evinize ne kadar boya gerektiğini onlar bir bakışta anlar. Boyayı da ben alırım evi de kendim boyarım diye düşünebilirsiniz ama bu sizin için gereksiz bir yük olur. Tadilat bittikten sonra evin temizliği sizi 3 gün yatsanız dinlenemeyeceğiniz bir duruma sokar zaten. Bir de üstüne boya eklenirse, yeni evinizin tadına varamadan yatak döşek yatarsınız. Bunun yerine, işi uzmanlarına teslim etmek en mantıklısı.

Armut'tan Ücretsiz 4 Tadilat Teklifi Almak İçin Tıkla! 

boya badana.jpeg

Görsel Kaynak: unsplash

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Tadilat Ruhsatı ve Belediye Tadilat İzni Nasıl Alınır?

Tadilat Ruhsatı ve Belediye Tadilat İzni Nasıl Alınır?

Mantolama Nedir, Nasıl Yapılır?

Mantolama Nedir, Nasıl Yapılır?