2023 Dekorasyon Trendleri

2023 Dekorasyon Trendleri

Bir yıl daha geride kaldı ve yeni yıla yoğun beklenti ve heyecanla girmiş olduk. Bu heyecana merak da dahil tabii ki; yeni yılda çıkacak filmler, gezilecek yeni rotalar, evlerimiz içinse dekorasyon modaları yeni yılla ilgili meraklarımız arasında. Eğer 2023 dekorasyon trendlerini merak ediyorsan senin için hazırladığımız yazımızı inceleyebilirsin.

Duvar Kağıdı Nasıl Yapılır, Sökülür Ve Yapıştırılır?

Mutfak Dekorasyonu İçin Dingin Ve Huzurlu Bir Renk: Mavi

Retro Dekorasyon Nedir? Retro Ev Dekorasyon Stili Nasıl Uygulanır?

Patili Dostuna Açacağın Alanlar

Bu yıl yavaş yavaş yeni bir modanın yükseldiğini sen de görmüşsündür: evlerde açılan evcil hayvanlara özel alanlar. Öyle ki eve gelen bir bebeğe hazırlanan bebek odası gibi patili dostuna da özel bir alan yapmak yeni yeni trend oluyor. Bu trendi takip etmek istersen evcil hayvanının yatabileceği, oyuncaklarını bulabileceği hatta duş alacağı alanlar yaratabilirsin evinde. Pinterest’in beklentisine göre evcil hayvanlar için alan yaratma fikirlerine ilgi artacağa benziyor. Bu fikirlerin arasında arka bahçeye yapılacak köpek havuzu ya da oyun alanı fikirleri ve kendin yap köpek evi ya da odası fikirleri bulunuyor.

arka-bahceye-kopek-alani

Her Zaman Nostalji

Yıllar geçiyor ama eskiye ait olan nostaljik ürünlerin kıymeti azalmıyor. Retro ürünler her zaman moda oldu bugüne kadar ve olacağa da benziyor. Evinin dekorasyonunda 80’lerden bir berjer, 60’lardan bir abajur ya da ananenin atmaya kıyamadığın kaşık çatallarını kullanmak gibi nostaljik arzuların varsa merak etme 2023’te nostalji yine trend olacağa benziyor. Mezatları ve antika pazarlarını takibe alıp evinde tarih kokan köşeler yaratmayı düşünebilirsin.

nostalji-dekorasyon

Kendin Yapmanın Değeri Yükseliyor

Geçtiğimiz yıllarda evlerde kalma durumlarımız oldukça kimimiz yeni hobiler edindi. Bunlar arasında ev dekorasyonuna kendin yap dokunuşları eklemek üst sıralarda kendine yer buldu. Eski bir ayakkabılıktan sıkılıp rengini değiştirmek, el işi tablolar yapmak, duvarlarını beğendiğin renge döndürmek ya da duvar kağıtları yapmak gibi çeşitli kendin yap projelerine girişip bu işi sevdiysen şanslısın. 2023’de kendin yap projelerle evini kağıt tasarımlarla ya da el işi boyalarla donatmak oldukça moda olacağa benziyor.

kendin-yap-projeleri

Sakinliğin Rengi Mavi

Bu yıl dekorasyon trendlerinde yoğunlukla maviyi göreceğiz gibi duruyor. Sakinliği ve huzuru çağıran bir renk olan suyun ve gökyüzünün rengi mavi evlerimizi boyayacak. Duvarlardan koltuklara, abajurlardan dolaplara mavinin her tonu 2023 dekorasyon fikirleri arasında kendine yer bulacağa benziyor. İstersen suyun akışkanlığında açık bir mavi, istersen de geceye çalan gökyüzünün lacivertinle donat evini ama unutma bu yıl evlerimizden maviler geçecek.

2023-rengi-mavi

Bitkilerden Canlılık Bul

Doğanın değerini belki de her geçen gün yeniden hatırlıyoruz. Hatırlayıp ona iyi bakmak ve sürdürülebilirliğe önem vermek gerekiyor. Evinin dekorasyonunda da yeşili onurlandırmak adına bitkilere yer vermen hem doğayı evine taşımanı hem de 2023 trendlerini takip etmeni sağlayacak. Bu yılın trendleri arasında beklenenlerden bir diğeri de ev bitkilerini çoğaltmak ve hatta evlerde iç mekan bahçeleri yapmak. Bu yüzden evinin hangi bölgesine bitki koyabileceğine karar verdiğinde güneş alış miktarına bakarak bitki tercihi yapabilir ve evini doğanın güzellikleriyle donatabilirsin.

dekorasyonda-bitki-trendi

Görsel Kaynaklar: pinterest.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Pre-Workout Nedir ve Ne İşe Yarar?

Pre-Workout Nedir ve Ne İşe Yarar?

Kartopu Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Kartopu Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?