Yatak Odası Perdesi Seçilirken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Temel Nokta

Yatak Odası Perdesi Seçilirken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Temel Nokta

Perdeler evin her odasında yer alan dekoratif özellikli unsurlardır. Dekorasyonun tamamlayıcı öğesi olması nedeniyle perde seçimi titizlikle yapılmalı, evin dekorasyonuna ve mevsime uyumuna,  renklerine, ısı yalıtımına,  perde aksesuarlarına, maliyetine ve benzer bir çok noktaya dikkat edilmelidir. Yatak odası mahremiyet içeren bir alan olduğu için yatak odası perdeleri seçiminde mahremiyet ve ışık geçirgenliği de çok önemli olmaktadır. Bu nedenle yatak odası perdeleri için dekorasyonun yanında mahremiyeti koruyacak,  özel alan olgusunu destekleyecek tercihler yapılmalı, azami dikkat gösterilmesi gerekir.  Yatak odası perdesi seçiminde şu konulara azami özen gösterilmelidir:

1 ) Mahremiyet ve geçirgenlik

resim 1.jpg

Yatak odası perdeleri özel olarak üretilen ve kalınlıkları diğer perdelere göre daha fazla olan perdelerdir.  Tercih yapılırken mahremiyeti koruyan, mevsimlik perde dışında ışık geçirgenliği en az olan perde kumaşı tercih edilmeli ve perdeler seçilmelidir. Koyu renkler yatak odası dekorasyonları ile uyumlu olması durumunda ideal tercihler olacaktır.

2 )  Renk ve desen

resim 2.jpg

Yatak odası içinde yer alacak olan perdeler hem yatak odası konsepti ile uyumlu olmalı hem de desenleri  yatak odası içinde yer alan renkler ile kusursuz bir kontrast oluşturmalıdır. Özel bir alan olan yatak odası içinde yapılan dekorasyonun renk ve desen açısından kusursuz olması için  yatak nevresimleri ve duvar renkleri ile uyumlu olmasına özen göstermelisiniz.

Yatak Odana Yeni Bir Perde Yakışır!

En İyi Perdeciler Armut'ta!

Ücretsiz Fiyat Teklifi Al, Karşılaştır, Sana Uygun Olanı Seç!

3 ) Işık geçirgenliği

resim 3.jpg

Yatak odası içinde yer alan perdeler genel olarak iki farklı perde olarak tercih edilmeli, ışık geçirgenliği bakımından iki farklı özelliğe sahip perdeler ile istenildiğinde yatak odasının ışık alması veya geçirgenliğin en alt seviyeye düşürülmesi sağlanmalıdır.

4 ) Pile sıklığı ve perde uzunluğu

resim 4.jpg

Yatak odasında yer alan perdelerin uzunluğu salona göre daha uzun olmalıdır. Pencerenin 20 veya 25 santimetre üzerinden asılan perdelerin modern görünmesi için pileleri uzun tercih edilmelidir. Geleneksel bir dekorasyon yapmak istiyorsanız yapmanız gereken pile uzunluğunu kısa tutmak olacaktır. Zemine kadar uzanan perdeler pencere pervazlarına sabitlenerek farklı bir şekil verilebilir.

5 ) Perde aksesuarları

resim 5.jpg

Perdeleri muhafaza etmek ve düzenli olmasını sağlamak için perde aksesuarları kullanmak gereklidir. Perdelerin dekoratif görünmesi ve yatak odası içinde canlılık oluşturması açısından renkli aksesuarlar kullanmak önemlidir.

BONUS: Pencere önü mobilyaları

resim 6.jpg

Yatak odası içinde pencere önüne bir mobilya koyacaksanız perdelerin bu mobilya ile uyumlu tonlara sahip olmasını sağlamalısınız. Aykırı renklere sahip mobilya ve perdeler yatak odası içinde tezatlık oluşturacak ve yatak odası dekorasyonunu kötü gösterecektir.

Yatak Odanı Yenilemek Mi İstiyorsun?

Boya Badana Ustasından İç Mimara, Aradığın Her Hizmet Armut'ta!

görsel kaynak: elledecor.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Seyahatlerden İlham Alan Evler: Kapadokya

Seyahatlerden İlham Alan Evler: Kapadokya

Bisiklet Jantlarından Yapabileceğiniz Yaratıcı Aksesuarlar

Bisiklet Jantlarından Yapabileceğiniz Yaratıcı Aksesuarlar