Okuma Köşesi Dekorasyonu Nasıl Yapılır ?

Okuma Köşesi Dekorasyonu Nasıl Yapılır ?

Okumak hayatınızın bir parçası haline gelmişse evinizde bir okuma köşesi dekorasyonu yapmanızın vakti gelmiş demektir. Okuma köşeleri evinizde kendinizle baş başa kaldığınız, kitap ile aranızda özel bir bağ kurduğunuz ve evinizde kendinizi dinleyebileceğiniz özel bir alandır. Bu nedenle okuma köşesinin oldukça titiz bir şekilde dekore edilmesi ve kitap okurken motivasyonunuzu bozmayacak ve dikkatinizi dağıtmayacak şekilde olması gereklidir. Her konuda olduğu gibi okuma köşesi için de farklı fikirler geliştirebilir ve uygulayabilirsiniz.  Evinizin her hangi bir köşesini kullanarak kendinize özel bir okuma köşesi yapabilir,  bu köşeyi farklı aksesuarlar yardımı ile eğlenceli ve dinlendirici bir alan haline getirebilirsiniz.

Okuma Koltukları Seçimi

okuma kosesi

Okuma köşesi içinde yer alan en önemli mobilya koltuk veya okuma sandalyesidir.  Okuma sırasında sizi rahat hissettirecek, konfor sağlayacak ergonomik bir koltuk seçimi  okuma sırasında sizi dinlendirecektir. Okuma köşesi olarak çalışma odası veya kitaplık önü gibi alanları tercih edebilirsiniz. Okuma koltuklarını paket olarak sehpası ile birlikte kullanmak hem ayaklarınızı uzatarak kitap okumanızı sağlayacak hem de bütünlük açısından okuma köşenizi daha zevkli hale getirecektir.  Bu alanlarda bir okuma koltuğu ile çok şık bir okuma köşesi dekorasyonu yapabilirsiniz.

Aydınlatmanın Önemi

aydilatma

Okuma köşelerinde aydınlatmalar hayati öneme sahiptir. Doğru bir okuma köşesi dekorasyonu yapmak için aydınlatma tasarımını dikkatli bir şekilde yapmalı, okuma köşesinde gözlerinizi yormayacak, estetik tasarıma sahip aydınlatmalar  tercih etmelisiniz. Gözlerinizi yoracak bir aydınlatma sistemi kitap okumanın eziyete dönüşmesine neden olacağı gibi okuma motivasyonunuzu da  ortadan kaldıracaktır.

Kütüphaneler ve Kitaplıklar

kitaplik

Okuma köşelerinin dekorasyonu için en ideal alanlar çalışma odaları veya kütüphane alanları gibi okuma motivasyonunu en üst düzeye çıkaracak alanlardır. Bu nedenle evinizde yer alan kütüphane odaları ve kitaplıklar çok önemlidir. Okuma koltuğunu kütüphane içine veya kitaplık önüne yerleştirerek okuma köşesi oluşturabilir, okuma sırasında motivasyonunuzu artıracak bir dekorasyona imza atabilirsiniz.

Aksesuarlar

4.jpg

Okuma köşesini dekore edeceğiniz kitaplık, çalışma odası veya oturma odası gibi  odalarda yer alan aksesuarlar okuma dikkatinizi toplayabilmeniz açısından çok önemlidir. Okuma anında size motive edecek ve okuma keyfi yaşatacak kitaplık, kitap aksesuarları gibi unsurlar okuma köşesi etrafında yer alabilir. Ancak dikkatinizi dağıtacak, okumanızı bölerek motivasyonunuzu azaltacak süs eşyaları ve aksesuarlar okuma köşesi çevresinde yer almamalıdır.

Elektronik Eşyalar

Okuma köşesi dekore ederken önemli olan kitap okumanın keyfini yaşamak ve okumanın tadını çıkarmaktır. Bu nedenle okuma sırasından dikkatinizi dağıtacak unsurlardan veya okuma keyfini bölecek  elektronik eşyalardan uzak bir dekorasyon planı oluşturulmalıdır. Böylece kusursuz bir okuma köşesi dekorasyonu yapabilir ve evinizde herkesin hayranlık duyacağı bir okuma köşesine sahip olabilirsiniz. Aksi durumda okuma köşesinde bilgisayar başında vakit geçirmek zorunda kalabilirsiniz.

Evini Yenilemek Mi İstiyorsun?

İç Mimardan Özel Mobilya Yapımına, Aradığın Her Hizmet Armut'ta!

Ücretsiz Fiyat Teklifi Al, Karşılaştır, Sana Uygun Olanı Seç!

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Evini Burcuna Göre Seç

Evini Burcuna Göre Seç

2018 Çocuk Odası Dekorasyon Trendleri

2018 Çocuk Odası Dekorasyon Trendleri