Dar Alanlarda Fonksiyonel Kullanımlar

Dar Alanlarda Fonksiyonel Kullanımlar

Yaşam alanlarımız kimi zaman çok büyük olmayabilir. Ya da yeterli büyüklükte alanımız olmasına rağmen doğru dekorasyon tercihlerinde bulunmadığımız için biz bir türlü sığamayız. Aslında yaşam alanımızın darlığı ve genişliği tamamen alanın doğru şekilde algılanmasına ve fonksiyonel kullanım alanları yaratılmasına bağlıdır.

Mekânı doğru algılamak ise ilk olarak odanın ne amaçla ve nasıl kullanacağını belirlemekle başlıyor. Mekânın ne amaçla kullanılacağına karar vermeniz sizi doğru direkt olarak mekânın boyutlarına göre mobilya seçimine doğru yönlendirecektir. Dar bir alanda mobilya seçimi ise tamamen alanın kullanımına yön verir. Dar alanlarda kesinlikle birden fazla fonksiyona sahip mobilyalar seçilmelidir. Bu mobilyalara örnek olarak ise hayat kurtarıcı olarak nitelendirebileceğimiz puf ya da koltuk şeklindeki yataklar gösterilebilir. Bu fonksiyonlara sahip  mobilyalar sayesinde alan üzerinde tasarruf sağlanmış olur.

Alanın daha da dar gözükmesine sebebiyet veren diğer eşya ise orta masasıdır. Fonksiyonel bir orta masası toparlayıcı bir dolap, çalışma masası, konsol ve yemek masası hâlinde kullanılabilir. Bu da alanı görsel ve işlevsellik bakımından farklı bir boyuta taşır. Masalara değinmişken dar alanların vazgeçilmezi olan katlanılabilir raf hâline gelen masalardan bahsetmemek olmaz. Bu masa tipi tamamen alanı genişletmeyi amaçlayan insanlar için vazgeçilmezdir.

Mutfak, insanların en fazla eşya koyduğu alanlardan biridir. Mutfağınız fonksiyonel şekilde kullanmak çok önemlidir. Mutfak adaları denilen yapıyla koymanız gereken tabaklarınız tencereleriniz yerlerini bulacaktır. Tabii ki mutfaktaki diğer önemli yapılandırma ise çekmecelerdir. Çekmeceler, çekmece içleri bölmeleriyle daha da kullanıma elverişli bir hale getirilebilir. Çekmece bölmeleri sadece mutfakta değil, tüm dar alanların kurtarıcısıdır. Bu aksesuar, hem çekmece içlerini düzenler hem de kullanım rahatlığı sunarak zamandan tasarruf etmenize ve aradığınızı hemen bulmamıza yardımcı olur.

Raflar, küçücük bir alanda bile birçok işlev sağlamaya yardımcı olurlar. Genellikle duvara monte edildikleri için zeminde yer kaplamazlar. Zeminde yer kaplamaması ise doğru direkt diğer eşyalar için alan yaratma imkânı sağlamış olur. Bu küçük dekorasyon mucizesi evlerin vazgeçilmezidir. Evin hemen her noktasında kullanılabilir. Rafların içine monte edilen bölmelerle birlikte gerek dekoratif bütünlük gerek ihtiyaca yönelik kullanımlar gerçekleştirilmiş olur.

Mekân boyutsal açıdan ne kadar kısıtlı olsa da doğru ve fonksiyonel tercihlerle daha konforlu ve kullanışlı bir hâle getirilebilir. 

Sen De Evinde Yenilik Mi Yapmak İstiyorsun?

Özel Mobilya Yapımından Boya Badanaya,

İhtiyacın Olan Her Hizmet Armut'la Bir Tık Uzağında!

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Düğün Töreni Geleneğinin Çıkış Noktasını Hiç Merak Ettiniz Mi?

Düğün Töreni Geleneğinin Çıkış Noktasını Hiç Merak Ettiniz Mi?

2018 Baharında Dekorasyonda Neler IN? Neler OUT?

2018 Baharında Dekorasyonda Neler IN? Neler OUT?