Neden Personal Trainer (PT) İle Çalışmalıyım?

Neden Personal Trainer (PT) İle Çalışmalıyım?

Sağlıklı bir yaşamı ve onun vazgeçilmezi olan sporu hayatımızın olağan bir parçası yapmak kendimize yapacağımız en büyük iyiliklerden biri. Peki bahanelerimizi nasıl yeneceğiz? Vücudumuzun özelliklerine uygun beslenme ve spor programını nasıl ayarlayacağız? Kişisel antrenör olarak da bilinen Personal Trainer bu aşamada devreye girer. Öyleyse neden özel spor hocalarıyla çalışmalıyız, personal trainer ne işe yarar? 

 Spor Severler İçin Yaz - Kış Yapılabilen Su Sporları

Masabaşı Çalışanlar İçin Egzersiz Önerileri

Kolay ve Sağlıklı Zayıflama Yöntemleri: Detoks Suyu

Spor Yapmak İçin Gerekli Motivasyon Kaynağı

Sizi ve vücudunuzu tanıyan özel spor hocanız; ne kadar zamanda, ne kadar ilerleyebileceğinizi bilir. Bu yüzden büyük vaatlerde bulunmaz, siz de olmayacak vaatlerden dolayı pes etmemiş olursunuz. Aksine yorulduğunuzda, vazgeçmek istediğinizde sizi tekrar motive eder ki istediğiniz sağlıklı sonuca ulaşabilesiniz.

personal-trainer

Daha Verimli ve Etkili Bir Egzersiz Deneyimi

Personal trainer ile yaptığınız her çalışma bilinçli ve size uygun olacağından, kendi kendinize yaptığınız spora göre çok daha verimli olur. Çünkü iyi bir eğitmen vücudunuzun ihtiyaçlarına göre sizi çalıştırırken, yanlış ya da eksik yaptığınız egzersizler olduğunda sizi doğruya yönlendirir ve yaptığınız antremandan en yüksek verimi almanızı sağlar.

verimli-egzersiz

Sporcu Beslenme Planı

Spordan en iyi verimi almak için antremanın önemi %30 iken beslenmenin önemi %70’tir. Beslenme programına uymak ve uymadığınız zamanları telafi etmek zaten en zor şeydir. Personal trainer, bu takibi yapıp gerekli gördüğünde size uygun değişiklikler yapacaktır. Böylece yanlış beslenerek saatlerce emek harcadığınız spordan alacağınız verimi ziyan etmenin önüne geçersiniz.

sporcu-diyeti

Sporda Sakatlanma Riski

Antreman sonrası oluşan ağrılar ya da sakatlanmalar hareketleri yanlış yapmanın bir sonucudur. Bunların olmaması için hangi egzersizi, nasıl yapacağınızı her anınızda kontrol eden bir personel trainer’a ihtiyacınız var.

sporda-sakatlanma-riski

Yaşam Tarzını İyileştirecek Önemli Tavsiyeler

Personal trainer'ınızın tavsiyeleri ve öğrendiğiniz spor ve beslenme programı aslında hayat tarzınızı değiştiriyor. Hem fiziksel hem de zihinsel olarak değişmenizi sağlayan bir eğitim programından sonra daha sağlıklı ve mutlu bir hayata başlayacaksınız.

Personal trainer nasıl bulunur diye soranları böyle alabiliriz. 

spotif-yasam

Görsel Kaynaklar: pexels.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Sana En Uygun Hizmet Vereni Seçmen İçin Armut’tan Tavsiyeler

Sana En Uygun Hizmet Vereni Seçmen İçin Armut’tan Tavsiyeler

Eviniz Bahara Hazır Mı? Bahar Aylarının En Popüler Hizmetleri

Eviniz Bahara Hazır Mı? Bahar Aylarının En Popüler Hizmetleri