Dış Cephe Mantolama, Konfor ve Tasarruf

Dış Cephe Mantolama, Konfor ve Tasarruf

Yazın sıcak havalardan kışın ise soğuktan şikayet ediyoruz. Evimiz ya çok sıcak ya da ne yaparsak yapalım buzhane gibi. Aslında bu problemin bir çözümü var. Binamıza manto giydirerek hem evimizi dilediğimiz ısıda tutabilir hem de tasarruf edebiliriz. Mantolama işleminin doğru yapılabilmesi ve harcanılan paranın boşa gitmemesi için konuyu etraflıca inceledik. İşte binamıza dış cephe mantolaması yaptırırken dikkat etmemiz gerekenler.

mantolama_nasil_yapilir

 

Mantolama işlemini yapacak firmayı seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

  • Uygulamayı yapacak firma hakkında bilgi toplanmalı, referans istenmeli ve hatta daha önce yapmış olduğu bina/lar incelenmeli.
  • Mantolamayı gerçekleştirecek olan firmanın çalıştırdığı ustaların teknik yeterliliği sorgulanmalı. Ustaların alanlarıyla ilgili eğitimlere katılmış ve sertifika almış olmaları önemli bir unsur.
  • Firma size işçilik ve kullanılan malzemeye ilişkin garanti sunabilmeli. Bu garantinin yanı sıra kullanılan malzemelerin garanti süreleri de sözleşmede açıkça belirtilmeli.
  • Uygulamayı yapan firmanın iş güvenliği önlemleri ve işçilerin SGK dökümleri sözleşmeye eklenmeli.
  • Seçtiğiniz firmanın uygulama sırasında kullanacağı malzemeyi saklama ve depolama düzeni, işin kalitesi açısından önem taşır. Yanlış depolanmış bir malzeme özelliğini yitirecek ve uygulama sırasında ya da sonrasında problemlere yok açacaktır.
  • Mümkünse binanın estetik görünümüne dair planlama yapan bir firma ile çalışılmalı; böylece mantolama sonrası ortaya çıkan sonuç çok daha güzel olacaktır.
mantolama_modelleri

Mantolama işlemi yapılırken nelere dikkat etmeliyiz?

  • Binada detaylı bir keşif yapılmalı; uygulama yapılacak yüzey, klimaların bulunduğu noktalar, yağmur oluklarının yeri vb. şeyler tespit edilmeli.
  • İşin hukuki zeminde olması için teknik şartname hazırlanmalı. Yapılacak uygulama, malzemeler ve bu malzemelerin özellikleri şartnamede detaylı bir şekilde belirtilmeli. Şartnamede uygulama süresi, sarf malzemeleri, firmanın kalite ve yeterlilik belgeleri, referansları, mali yapısı ve garanti şartları gibi bilgiler de bulunmalı. Şartname oluşturmak için Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER)’nden yardım alabilirsiniz.
  • Teknik personelin uygulama sürecinde düzenli denetim yapması, işin doğru yapıldığının göstergelerinden biri.
  • Kullanılacak malzemelerin TSE, TSEK ve CE gibi kalite standartlarına sahip olması çok önemli. Kalitesiz malzeme kullanımı ileride büyük sorunlara yol açabilir, zaman ve para kaybına neden olabilir.
  • Uygulanacak malzemenin ısıya ve suya karşı hassas olduğu unutulmamalı, firmanın bu malzemeyi korumaya yönelik, doğru bir iskele kurması istenmeli.

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Evinizi Boyatırken Bilmeniz Gereken 10 Şey

Evinizi Boyatırken Bilmeniz Gereken 10 Şey

Duvar Rengi Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Duvar Rengi Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?