Evin İçin Dış Cephe Boya ve Renk Seçenekleri

Evin İçin Dış Cephe Boya ve Renk Seçenekleri

Müstakil evlerin dış cepheleri evin ilk bakıştaki estetiğini büyük ölçüde etkiliyor. Bu sebeple dış cephede nasıl bir boya tercih ettiğin dekorasyonunu tamamlamak ve evinin estetik olarak görünümünü bir bütün olarak ele almak için yapman gerekenlerin başında geliyor. Ev dış cephe renklerini tercih ederken göz önünde bulundurman gereken dayanıklılık, malzeme uyumu ve ekonomi gibi konularla alakalı ayrıntıları yazımızda bulabilirsin.

Mantolamayla İlgili Bilmen Gereken 10 Şey

Duvar Boyamadan Önce Ne Gibi Hazırlıklar Yapılır?

Dış Cephe Mantolama, Konfor ve Tasarruf

Dış Cephe Boyası Seçilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dış cephe boya renkleri oldukça geniş bir skala, bu yüzden bu renkler arasında karar vermek oldukça güç. Renk dışında boyanın kalitesine de önem vererek bir tercihte bulunmak gerekiyor. Öncelikle seçtiğin boyanın yaşadığın iklime uygun olması gerekiyor, yıl boyu yağış alma durumunu ya da güneşe maruz kalma süreni göz önünde bulundurarak bir tercih yapmak boyayı uzun yıllar kullanman için önemli. Bunun yanında evini boyarken evin bulunduğu ortamı da göz önünde bulundurman gerekiyor. Sokaktaki diğer evlerin görünümünden ya da bir ormana yakınsa bu arka planın içinden çok göze batmayacak bir tercih yaparak evini ortamıyla uyumlu hale getirebilirsin.

dis-cephe-boyasi-secerken-dikkat-edilecekler

Renk Seçimi

Renk seçiminde aynı sokaktaki diğer evlerin renklerine bakman tercihini yaparken sana yardımcı olabilir. Bunun yanında evinin sahilde olması ya da ormanlık bir alanda olması gibi coğrafi faktörler de müstakil ev dış cephe boya renkleri arasından seçim yaparken seni etkileyecektir. İklim etkisini düşündüğümüzde de güneşli yerlerde açık renk boya tercihi yapabilirken soğuk yerlerde ise daha koyu renk tercihler yapabileceğini söyleyebiliriz.

dis-cephe-boya-rengi

Malzeme Uyumu

Müstakil ev boyaları arasında tercih yaparken bir yandan dış cephede kullanılan malzemeyi de göz önünde bulundurman gerekir. Ahşap, beton ya da metal yüzeylerin farklı boyalarla boyanması gerekeceği için müstakil dış cephe modellerine uygun boya seçmen gerekecek.

boya-secerken-malzeme-uyumu

Dayanıklılık ve Koruma

Ev dış cephe boya renklerini seçerken yalnız estetik görünüme değil aynı zamanda kaliteye de önem vermen gerekir. Bu sayede boyanın zorlu hava şartlarına karşı olsun nem gibi doğal etkilere karşı olsun dayanıklılığı olacağı için uzun yıllar güvenli bir şekilde kullanabilirsin. Düşük kalite boyalarsa hızlı şekilde kırılabileceği ve bozulabileceği için koruma özelliğini hızlı kaybedebilir.

boya-seciminde-dayaniklilik

Uygulanabilirlik ve Bakım Kolaylığı

Evinin dış cephesi için tercih edeceğin boyanın bakımının da kolay olması zaman zaman gerekecek temizlik ihtiyacını kolaylaştıracaktır. Bazı boyaların kolay temizlenme özelliği mevcuttur ve bu sayede bu boyaları daha kolay yıkayabilirsin.

dis-cephe-boya-uygulama

Ekonomik Faktörler

Ekonomik faktörleri göz önünde bulundururken kaliteden taviz vermeyi göze alarak daha ucuz bir tercih yapmamanı öneririz. Bu şekilde yapacağın bir tercih sonunda boyanın erken bozulması ve bu sebeple de daha hızlı bir yenileme ihtiyacı ortaya çıkabilir. Bu da seni maddi olarak daha büyük bir yükün altına sokabilir.

dis-cephe-boya-secimi

Müstakil Ev Dış Cephe Boya Seçenekleri

Müstakil ev dış cephe boyaları genel olarak üç çeşittir: akrilik, silikonlu ve mineral boyalar. Akrilik boyalar uygulamanın ardından hızlı kurur ve esnek yapıları sayesinde dayanıklıdır. Özellikle nemli ve bol yağış alan bölgelerde kullanılan silikonlu boyalarsa su tutmadıklarından geç küflenir. Mineral boyalarsa binaların nefes almasını sağlayarak izolasyona destek verirler.

mustakil-ev-dis-cephe-secenekleri

Görsel Kaynaklar: permolitboya.com.tr, epolisan.com, cubo.com.tr, pexels.com, kaleyapiyalitim.com.tr, avukatcerenyanik.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Saksıda Kadife Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Saksıda Kadife Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Kış Lastiğine Geçmek İçin Bilmen Gerekenler

Kış Lastiğine Geçmek İçin Bilmen Gerekenler