Evinizi Boyatırken Bilmeniz Gereken 10 Şey

Evinizi Boyatırken Bilmeniz Gereken 10 Şey

Evinizi boyarken vereceğimiz bu on ipucunu aklınızda bulundurun.

Eğer boya badana ile ilgili merak ettiğiniz başka şeyler varsa aşağıdaki yazılarımıza da göz atabilirsiniz:

Boya Badana Rehberi - Boya Seçimi Nasıl Yapılır?

Sıradışı Boya Badana Teknikleri

Oturma Odanız için İdeal Renk Kombinasyonu Örnekleri

  1. Farklı boya tipleri farklı sonuçlar doğurur.

Boya yapmaya başlamadan önce duvardaki pürüzleri ve diğer faktörleri hesaba katmalısınız. Parlak boyalar daha dayanıklıdır ve temizlemesi kolaydır. Ancak eğer duvarınız pürüzlüyse, parlak boya bu pürüzleri daha da açığa çıkarır. Mat boya pürüzleri çok daha iyi kapatır fakat darbelere karşı parlak boyadan daha dayanıksızdır. Yarı parlak boyalar bu durumda sizin için daha uygun bir seçim olabilir.

2. Renk korkunuzun sizi yenip odanızı beyaza dönüştürmesine izin vermeyin

Renkler odanıza derinlik ve belirli bir doku katar. Uygun renkleri kullanmak, normalde sıkıcı olan bir odayı bir anda güzel ve sımsıcak bir mekana çevirebilir. Eğer odanızın rengini beğenmiyorsanız, başka bir renge boyayın gitsin.

ic_cephe_renk_kartelasi

3. Küçük numuneler deneyin, hayal kırıklığı yaşamayın

Küçük bir boya kartelasına bakarak seçtiğiniz rengin duvarınızda nasıl duracağını kestirmeniz epey zor olabilir. Litrelerce farklı renkte test boyası almak da özellikle kararsız biriyseniz pek akıllıca olmayabilir. Artık üreticiler sattıkları renklerin küçük numunelerini sunuyorlar. Yalnızca birkaç lira tutan bu numuneler en azından sonradan hoşunuza gitmeyecek olan bir renge boşa para harcamanızı engelleyecektir.

Boyacı Mı Arıyorsun? İşinde Uzman, Deneyimli Yüzlerce Boya Badana Ustası Armut’ta. Hemen Ücretsiz Fiyat Teklifi Al >

ic_cephe_boyaci

4. Metre kare haricinde başka faktörleri de göz önüne alın

Boyanızı almak için gittiğinizde odanızın metre karesini bilmeniz gerekir. Fakat bunun haricinde ihtiyacınız olan boyayı belirlemek için daha başka faktörleri de bilmelisiniz. Her zaman boya yapacağınız yüzeyi göz önünde bulundurun, astar çekecek misiniz ya da kaç kat astar çekeceksiniz, bunu hesaba katın. Tüm bunlar satın alacağınız boyanın miktarını etkileyen faktörlerdir.

boya_yaparken_nelere_dikkat_etmeli

5. Hazırlık aşaması için hazır olun

Zamanınızın yüzde 80 ini hazırlık aşaması için harcamalısınız. Sanılanın aksine boya tüm pürüzleri saklamaz. Boya yapacağınız duvarı önceden mümkün olduğunca düz bir zemin haline getirdiğinizden emin olun ve mutlaka boyadan önce duvarınızı temizleyin. Boyanın altında kalan herhangi bir toz ve ya küçük bir artık yeni yaptığınız boyanın sonradan soyulmasına sebep olur.

boya_yapmak_icin_hazirlik

6. Ona astar denmesinin haklı bir sebebi var

Astar boyalar iyi kalite bir boya işinin olmazsa olmazıdırlar. Duvarınızın pürüzlerini kapar ve yeni yapacağınız boyanın tutunması için zemin hazırlar. Eğer önceden duvarda dolgu kullandıysanız, parlamayı engellemek için astar kullanmanız gerekir. Astar çekilmeyen dolgulu bölgeler parlaklığı belli eder ve boya sonrası dolgulu kısımlar tüm duvarınızda parlayarak göze batar.

duvar_astari_nasil_cekilir

7. Köşelere dikkat

Ruloyu elinize almadan önce daima köşeleri fırça ile boyayın. Fırçadan sonra yapacağınız rulo köşelerde bıraktığınız fırça darbelerini yok eder, böylece daha pürüzsüz bir görünüm elde etmiş olursunuz.

kose_boyama_teknikleri

8. Rulolar duvara boya harici başka maddeler de bırakabilir

Boya yapmaya başlamadan önce basit bir bant kullanarak rulolardaki iplik parçalarını temizleyin. Yoksa bu iplikler boya sonrası duvarınızın ayrılmaz bir parçası haline gelir.

boya_rulosu_secimi

9. Kendinizi değil ruloyu uzatın

Uzatma çubukları hem zaman tasarrufu hem de daha az çaba harcamanıza olanak sağlar. Uzatma çubukları sayesinde hem sürekli merdivene inip çıkmak zorunda kalmazsınız hem de önünüzdeki duvarı daha kuvvetli bir şekilde boyayabilirsiniz. Uzatma çubuğunun faydalarını düşününce verdiğiniz paraya değeceğini göreceksiniz.

boya_rulosu_nasil_secilir

10. Eğer boyanızı karıştırırsanız, renk farklılıkları ile uğraşmak zorunda kalmazsınız

Bilgisayar tarafından yaratılan boyalar her ne kadar ileri teknoloji ürünleri de olsalar farklı boya kutuları arasında renk farklılıkları olabilir. Aynı duvar üzerinde farklı renk gölgeleri görmek kimsenin istediği bir şey değildir. Bununla karşılaşmamak için tüm boya kutularını boya yapmaya başlamadan önce büyük bir kovada karıştırın. Boyayı iyice karıştırmak odanızın tamamında aynı rengi yakalayacağınızı garanti eder.

boya_nasil_yapilir

Kaynak: DIY Network

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Epoksi Yer Kaplama

Epoksi Yer Kaplama

Dış Cephe Mantolama, Konfor ve Tasarruf

Dış Cephe Mantolama, Konfor ve Tasarruf