Çocuklar İçin Hazine Avı Hazırlama Önerileri

Çocuklar İçin Hazine Avı Hazırlama Önerileri

Hazine avı pek çok öğrenimi bir araya getiren aynı zamanda da ödül motivasyonuyla çocukları harekete geçiren keyifli bir oyundur. Bir nevi nesne saklambacı da diyebiliriz. Evde sıkıntıdan patlayan çocuklarına hem egzersiz yaptırmak hem zamanlarını keyifli geçirmelerini sağlamak hem de unutulmaz bir anı yaşatmak istersen yazımızda listelediğimiz hazine avı önerilerine göz atabilirsin.

Ebeveyn Banyoları için Tasarım ve Dekorasyon Fikirleri

2021 Bebek Odası Temaları ve Dekorasyon Trendleri

Amigurumi ile Yapabileceğin 5 Yaratıcı Fikir

Hazine Avı Nedir? Nasıl Tasarlanır?

Öncelikle hazine avı oyun çeşidini kısaca anlatalım. Bahsettiğimiz üzere bir nevi ürün saklambacı olan hazine avında aslında çocuklarından adım adım bir bulmaca çözmelerini isteyeceksin. Sonucunda çikolata, kek, kitap, boya kalemleri gibi ödüller vererek motivasyonlarını sağladığın oyunda çocuklar gerçekten ödül olan hazineyi arayacak.

Bu adımlı olan bulmacalarda her bir adımda bir başka ipucuna yönlendirerek aslında bir senaryoyu tamamlamalarını bekleyeceksin. Örneğin koltuğa saklanan bir kağıt üzerinde yazan bilmecenin mutfaktaki masanın altında bulunan bir başka bilmece kağıdına yönlendirmesi gibi. Bu adımları dilediğin konseptte ve uzunlukta yapabilirsin. Bizim de sana bu konuda bir liste dolusu önerimiz var!

Bilmeceleri Çöz

Gayet klasik bir yöntem olarak aynı gazete bulmacaları veya bilmeceleri gibi aşamalar hazırlayabilirsin. Basit sudoku, kelime avı, dört işlem soruları, geometri form bilmeceleri gibi basit soruları etkinliğe dahil edebilirsin. Çocuğunun bu konulara duyacağı ilgiyi de destekleyecek bu yöntemle bir nevi ödüllendirmiş de olacaksın.

hazine-avı-yaratıcı-çocuk-oyunu-bulmaca

Yapbozu Tamamla

Hazine bilmecelerini eğlenceli kılmak oyunun en keyif veren yanlarından biri diyebiliriz. Bu noktada oyun içinde oyun kurgulamak adına yapboz yöntemi kullanabilirsin. Bir sonraki adımın ipucunu veren her bir kartın arkasında bir yapboz parçası bulundurarak en sonunda ödülün saklı olduğu yere yönlendiren bir oyun tasarlayabilirsin. Aynı oyunu her birinden bir harf çıkan ipuçlarıyla tek bir kelime oluşturmaya çalışarak da sağlayabilirsin.

hazine-avı-yaratıcı-çocuk-oyunu-yapboz

Birilerine Yardım Et

Çocuklarının bu oyun sırasında öğrenim de sağlamaları adına başkalarına yardım ederek ipuçlarını toplamalarını sağlayabilirsin. Örneğin her bir yapılan ev işinde veya yardım edilen durumda bir sonraki ipucunu vererek büyük ödüle yönlendirebilirsin. Böylece çocuklarının yardım ve destekçi olma huylarına da katkıda bulunmuş olursun.

hazine-avı-yaratıcı-çocuk-oyunu-harita

Bahçendeki Ağaçları İyi Tanı

Hazine avını sadece ev içinde gerçekleştirmene gerek yok. Özellikle yaşadığın evin bir bahçesi varsa veya güvendiğin bir parka yakın oturuyorsan bu hazine avını kesinlikle tavsiye ederiz. Bu hazine avında çocukların amaçları tarif ettiğin özellikte bitki ve ağaçlardan parçalar toplamak veya ipuçlarını bu canlılar üzerinde bulmak olacak.

Hem ekolojik bilgilerini destekleyen hem de dışarıda eğlenceli bir oyun imkanı sunan bu hazine avını farklı meyveler, çiçekler veya çalılar için de geliştirebilirsin.

hazine-avı-yaratıcı-çocuk-oyunu

Deyimleri Tamamla

Yine eğitici bir etkinlikle karşındayız. Gayet basit hazırlanacak, ancak gündelik hayatta ve edebiyatta işlerine yarayacak bir yöntem bu defa. Hazine avındaki bulmacaları deyimleri tamamlama yoluyla çözdürebilirsin. Böylece çocuklarının kendi aralarında da bir bilmece oyunu olarak eğlenebilecekleri bir oyunla onları tanıştırmış olacaksın.

Egzersiz Yapma Zamanı Geldi

Harekete geçme zamanı! Çocuklarına belirli egzersiz hareketlerini görev olarak vererek her bir set sonunda bir sonraki ipucunu verebilir ve harekete geçmelerini sağlayabilirsin. Hatta her bir set sonunda yapboz hazine avı önerimizdeki parçaları vererek sonunda tamamlamalarını ve ödüle ulaşmalarını sağlayabilirsin. Oyunla hareketi birleştiren bu hazine avı onlar için güzel alışkanlıklar geliştirecektir.

hazine-avı-yaratıcı-çocuk-oyunu-bahçe

Küçük Dedektifler İş Başına

Gizli bir davayı çözmeye çalışan dedektifler sondaki ödülü bulabilecekler mi? Biraz zamanını alabilecek olan bu oyun aslında çocuklarına bir senaryo sunmanla başlayacaktır. Onlara bir hırsızlık davası gibi bir dedektif dosyası oluşturarak bir sonraki hedefe onları yönlendirebilirsin. İpuçlarını toplayan dedektiflere de en sonunda güzel ödüllerini vererek harika bir oyun tasarlamış olacaksın!

hazine-avı-yaratıcı-çocuk-oyunu-harita

Her Renkten Bir Nesne Bul

Daha çok küçük yaşta çocukların doğadaki kaynakları tanımaları için yapabileceğin bu oyunda çocuklara belirli bir renk listesi vererek doğada bu renkte bitkiler, taşlar, çiçekler bulmalarını isteyerek bir renk çarkı oluşturabilirsin. Bu renk avını tamamladıklarında ise onları hediye ile ödüllendirebilirsin.

5 Duyunu da Harekete Geçir

Yine küçük çocuklar için tasarlayabileceğin bu oyunda 5 duyularına hitap eden nesneler bulmalarını isteyebilirsin. Örneğin güzel kokan bir çiçek, tatlı bir meyve, sarı bir yaprak gibi farklı nesne önermelerinde bulunabilirsin. Böylece çocuklar doğal unsurlarla da temas halinde olabileceklerdir.

hazine-avı-yaratıcı-çocuk-oyunu-bilmece

Görsel kaynaklar: unsplash, pexels, pinterest, timeout.com, splashway.com, letsroam.com, artprojectmemphis.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Dekorasyonda Kadife Kullanımı

Dekorasyonda Kadife Kullanımı

Detaylı Araç Temizliği Nasıl Yapılır?

Detaylı Araç Temizliği Nasıl Yapılır?