Okul Öncesi Çocuklar İçin Eğlenceli ve Eğitici 5 Bilmece

Okul Öncesi Çocuklar İçin Eğlenceli ve Eğitici 5 Bilmece

Belki de çoğumuz çocukken duyduğumuz bir bilmeceyi aklımızdan çıkaramıyoruzdur. Hatta bunu kendi çocuklarımıza ya da tanıdığımız çocuklara anlatarak devam ettiriyoruzdur. Bilmece bir çocuğun yalnızca eğlencesi değildir, aynı zamanda gelişim sürecinde de oldukça önemli bir yere sahiptir. Okul öncesi çocukları için bilmeceler birçok sebeple önemliyken bugün bir çocuğa ne gibi bilmeceler öğretilmesi gerekir?

Çocuk Dostu Mutfak Dekorasyon Fikirleri

Dekorasyona Farklı Boyutlar Kazandıran Kitaplıklar

Sıradışı Anneler Günü Hediyesi Ne Olabilir?

Bilmecelerin Çocuk Gelişimindeki Önemi

Çocukluğumuzdan hatırımızda kalan bilmeceler bugün bize yalnız bir eğlenceymiş gibi görünse de aslında zihinsel ve sosyal olarak birçok beceriyi kazanırken bize yardımcı olmuş şeyler bu bilmeceler. Anaokulu bilmeceleri bir çocuğun dil yeteneklerinin gelişmesinde, hafızasının kuvvetlenmesinde ve zihinsel yeterliliklerinin güçlenmesinde oldukça önemli. Bir yandan da bilmeceleri anlatma kabiliyetinin gelişmesi bir çocuğun sosyal yeteneklerinin de gelişmesi için çok önemlidir.

bilmece-cocuk-gelisimi

Anaokulu İçin Bilmeceler

Bir çocuğu eğlendirirken eğiten bilmeceleri anaokulu seviyesinde öğretmek çok kıymetli. Evde senin de kolaylıkla çocuğuna öğreteceğin bir bilmece sayesinde çocuğunun dil yetenekleri gelişebilir. Sana örnek olması adına aşağıdaki bazı bilmece örneklerini inceleyebilirsin.

anaokulu-icin-bilmece

Hayvanlarla İlgili Bilmeceler

Okul öncesi bilmecelerin en eğlenceli olanları hayvanlarla ilgili olanlardır. Çocuklar bu bilmeceleri ezberleyip sorarken bir yandan da taklite başvurarak motor yeteneklerini de güçlendirebilir. “Karşıdan baktım hiç yok, yanına vardım birçok” bilmecesi bir çocuğun karınca hayvanına ilgisini arttırarak bir yandan da boyut kavramını öğretebilir.

hayvanlarla-ilgili-bilmece

Nesnelerle İlgili Bilmeceler

Özellikle gündelik hayattaki nesnelerle ilgili bilmeceler çocukların bu nesnelerle kurduğu ilişkiler esnasında zihninde tekrar ederek onların bilişsel kapasitelerini geliştirmeye yardımcı olacaktır. Çay için yapılacak “pazardan aldım siyah, eve geldim kırmızı” bilmecesi çocuğun çay bitkisi ve bardaktaki çay arasında kurduğu bağı kuvvetlendirebilir. “Ben giderim o gider, üstümde gölge eder” de yine şemsiye için yapılmış ve çocuğun gündelik hayatına entegre olabilecek bir bilmecedir.

nesnelerle-ilgili-bilmece

Doğa ve Çevreyle İlgili Bilmeceler

“Şekere benzer tadı yok gökte uçar kanadı yok” kar için olan bir bilmecedir ve bu bilmeceyi bilmek bir çocuğu hem güldürür hem de mevsimleri öğreterek çocuğun kışı beklemesini sağlar. “Çiçeklerden toplanır, tadına doyamazsın” da balın nereden üretildiğini dahi öğretebilir bir çocuğa.

doga-ile-ilgili-bilmece

Bilmeceleri Nasıl Kullanmalı?

Anaokulu bilmece soruları basit ve akılda kalıcı cümleler olduklarından bir çocuğun hızlıca dikkatini çekebilir. Ama bu bilmeceleri kullanırken çocuğu zorlamamaya, onun kafasını karıştırmamaya da dikkat etmek gerekir. Okul öncesi çocukları için bilmeceleri özellikle çocuğun gündelik hayatına entegre edilebilir seçmek çocuk için hem hatırlaması daha kolay hem de anlaması daha kolay olacaktır.

bilmeceleri-nasil-kullanmaliyiz

Götsel Kaynaklar: pexels.com, elternwissen.com, gofeminin.de, bund.net

https://armut.com/g/saglik-6?utm_medium=organic&utm_source=blog

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Lohusalık Dönemi: Yeni Anneler İçin Kapsamlı Rehber

Lohusalık Dönemi: Yeni Anneler İçin Kapsamlı Rehber

Tatilin Tadını Boş Şehirde Çıkarmanın 6 Yolu

Tatilin Tadını Boş Şehirde Çıkarmanın 6 Yolu