Yeni Trend: Konteyner Evler

Yeni Trend: Konteyner Evler

Konteyner evler, günümüzün en önemli mimari gelişimlerinden biri olarak karşımıza çıkmaya başladı. Modüler yapıları, yenilikçi modern tasarımları, çevre dostu olmaları ve son derece hızlı olan inşa süreçleri ile dikkat çeken konteyner evler, bütün dünyada tercih edilmeye başlandı bile. İlk olarak cafe, dükkan ya da yol üstü lokantaları olarak kullanılmaya başlanan bu yapılar, artık pek çok kişi tarafından yerleşim amacı ile tercih ediliyor. Bu yazımızda, ülkemizde yeni yeni yaygınlaşan bu etkileyici mimari trendi farklı açılardan inceledik. Eğer sen de minimal yaşam ile ilgiliysen veya konteyner evler hakkında bilgi edinmek istiyorsan, yazımızı okumaya devam etmelisin :)

Stüdyo ve 1+1 Daireler İçin 15 Dekorasyon Önerisi>

Küçük Oturma Odaları İçin Dekorasyon Önerileri>

Küçük Balkonlar İçin Dekorasyon Önerileri>

Konteyner Ev Modelleri

Konteyner evler düşünüldüğünde ilk olarak dikdörtgen yapıda ve metal malzemelerden bir araya gelmiş tekerlekli yapılar akla geliyor. Ancak günümüzde çok çeşitli konteyner ev modelleri mevcut. Farklı ölçü ve biçimlerde ortaya çıkan konteyner evler, çeşitli malzemelerin ve parçaların bir araya getirilmesi ile oluşturulabiliyor. Aşağıda detaylıca anlattığımız konteyner ev modellerini, farklı stillere ve yaşam tarzlarına adapte edebilmek mümkün.

1.Tekerlekli Konteyner Evler

Tekerlekleri sayesinde istenilen yere gitmeyi kolaylaştıran tekerlekli konteyner evler, gidilen yerde ev konforunu sürdürmeyi mümkün kılıyor. Konteyner ev kullanıcıları tarafından en çok tercih edilen modellerden biri olan bu evler, kişilere paha biçilemez bir özgürlük imkanı sunuyor. Bu konteyner ev modeli diğer tiplerden farklı olarak, güç kaynakları ve altyapı ile ilgili bir takım düzenlemeler yapılmasını gerektiriyor.

tekerlekli-konteyner-ev

2.Sabit Zeminli Konteyner Evler

Sabit zeminli konteyner evler, yerleşim için uygun bir alan belirlenmesi ve bu alana bir temel oluşturulması ile inşa ediliyor. Altyapı ve güç kaynakları ile ilgili farklı ayarlamalar gerektirmeyen bu evler, çevre dostu olma ve minimal yaşamı destekleme özellikleri dışında normal evlerden pek de farklı değil. Mobil olmayan bu evler, kişilere dış ve iç mimaride sonsuz bir tasarım özgürlüğü sağlıyor.

sabit-zeminli-konteyner-ev

3.Treylerli Konteyner Evler

Uygun fiyatları ile ön plana çıkan treyler zeminli konteyner evler, kullanıcılarına evlerini diledikleri yere götürme özgürlüğü sunuyor. Tekerlekli konteyner evlerden farklı olarak treyler üzerine inşa edilmiş bu evler, kamyon veya traktör gibi taşıtlar tarafından taşınabiliyor. Oldukça yaygın olarak kullanılan bu ev tipi, hafif ve modüler tasarımından dolayı tercih ediliyor.

treylerli-konteyner-evler

4.Kavisli Kabin Tipi Konteyner Evler

Son derece çevre dostu ve sürdürülebilir olmasının yanı sıra tasarımının eşsizliği ile dikkat çeken kavisli konteyner evler, çok sayıda kullanıcı tarafından tercih ediliyor. Konteyner evinin hareketliliğinden ziyade dizaynı ve dekorasyonunun etkileyiciliğini gözeten kişiler için oldukça uygun. Uygun fiyatlı malzemeleri ve kolaylıkla uygulanabilen kendin yap teknikleri ile hızlıca oluşturulabilecek bu ev tipi ile, günlük yaşamı benzersiz bir deneyim haline getirmek mümkün.

kavisli-konteyner-evler

5.Kulübe Tipi Konteyner Evler

Kulübe tipi konteyner evler, doğallıktan ve rustik detaylardan vazgeçemeyenler için son derece uygun. Doğal ahşap malzemeleri, avlusu ve çatı detayları ile sımsıcak bir kulübeyi andıran bu ev sayesinde, konteyner ev yaşamını oldukça zevkli bir hale getirmek mümkün. Şömine, çatı katı gibi detaylar ile zenginleştirilebilecek bu konteyner ev modeli, yerleşik olarak tasarlanabilir veya tekerlekli zeminler üzerine inşa edilebilir.

kulube-tipi-konteyner-ev

Konteyner Ölçüleri

Kompakt ve basit kullanım alışkanlıkları geliştirerek minimal yaşam tarzını desteklemeyi hedefleyen konteyner evler, kullanıcılarına ve inşa sürecine bağlı olarak farklı boyutlarda karşımıza çıkabilir. Tipik bir konteyner evin yaklaşık 45-46 metrekare olur ve bu alan ölçüsü, evin tüm zemini ile kapladığı toplam alan olarak ifade edilir. Tipik bir konteyner evin yaşanabilir alan ölçüsü yaklaşık olarak 11-12 metredir. Örneğin 17-18 metrekare bir konteyner ev, oldukça ferah ve geniş bir konteyner ev olarak nitelendirilir. Ancak konteyner ev felsefesine göre, bu yaşam stilinde öne çıkan evin ölçüleri değil, evin iç dizaynıdır. Küçük evler çok daha uygun fiyatlı olduğundan, daha basit yaşamayı teşvik ettiğinden ve ekolojiye negatif etkilerinin azlığından dolayı tercih edilir. Yer kazandıran iç tasarım ve çok fonksiyonlu ürünler sayesinde küçük, ölçülü konteyner evler, kullanışlı ve yaşanabilir hale getirilir.

konteyner-ev-ic-tasarım

Konteyner Ev Yapımı Ortalama Fiyatı

Konteyner evler, günümüzde özellikle kolay ve hızlı kurulumunun yanı sıra düşük maliyetleri ile ön plana çıkar. Hem ‘kendin yap’ teknikleri ile oluşturulması hem de hazır ev modellerinden tercih edilmesi durumlarında, betonarme evlerden çok daha uygun fiyatlıdır. Kullanılan malzemeler, evin büyüklüğü ve altyapı sistemleri gibi faktörlere bağlı olarak maliyeti 20-50 bin lira aralığında değişebilir. Kullanıcının tercihlerine bağlı olarak fiyat artıp azalabilir. İsteyenler konteynerlarını çeşitli kendin-yap teknikleri ile kendi istekleri doğrultusunda tasarlayabilecekleri gibi, çeşitli firmaların sunduğu hazır modeller arasından da seçim yapıp bu keyifli sürecin tadını çıkarabilirler.

görsel kaynak: pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Sınırları Olmayan Tasarımlar: Maksimalist Dekorasyon

Sınırları Olmayan Tasarımlar: Maksimalist Dekorasyon

Çocuklar ve Evcil Hayvanlar İçin Zararsız Ev Bitkileri

Çocuklar ve Evcil Hayvanlar İçin Zararsız Ev Bitkileri