Yatak Odanda Saklamaman Gereken Eşyalar

Yatak Odanda Saklamaman Gereken Eşyalar

İyi bir uyku sağlıklı ve dinç bir hayatın anahtarlarından birisidir. Bu yüzden de uyku sağlığına dikkat etmeli ve kaliteli bir uykuya yatırım yapmalısın. Bunun için de özellikle yattığın alanın düzenine önem vermen gerekir. Yatak odanda yapacağın birkaç düzenleme sayesinde uykunu bir üst seviyeye taşıyabilirsin. Bunun için yatak odanda bazı fiziksel değişiklikler yapman yeterli olacaktır.

Uyku Düzenini Sağlamak İçin Neler Yapılmalı?

20 Modern Yatak Odası Tasarımı

Kaliteli Bir Uyku İçin Yatak Odasi Nasıl Dekore Edilmeli?

Elektronik Cihazlar: Mavi Işıktan Uzak Durun

Yatak odanın huzuru sana iyi bir uykuyu getirecek, bu huzuru sağlamanın ilk adımlarından birisi bütün gün maruz kaldığın elektronik eşyaları yatak odandan uzak tutmak. Telefon, tablet ve bilgisayar gibi mavi ışık kaynağı olan elektronik eşyalardan uzak durmak hem günlük hayatın stresini uzak tutmana yarayacak hem de biyolojik olarak melatonin hormonunun üretimini engelleyen mavi ışığı ortadan kaldıracak.

yatak-odandan-uzak-tutman-gerekenler

İşle İlgili Belgeler ve Materyaller: İş Stresini Odanızdan Uzak Tutun

Gündelik stresi uzak tutmak demişken işten bahsetmemek olmaz. İş hayatı her sektörden kişi için stresli olabilir ve stresle uykuya dalmak da uyku kaliteni düşüreceğinden uyku alanında işine dair eşyaları tutmak uyku kaliteni etkileyebilir.

is-stresinin-uykuya-etkisi

Yemek ve Atıştırmalıklar: Böcek ve Koku Riskini Azaltın

Yatacağın yerde yemek yememek birçok sebeple önemlidir. Öncelikle olası kırıntılar böceklere davetiye çıkarabileceğinden dolayı sağlık sorunları yaratabilir. Bu kirlilik daha sık temizlik ihtiyacı doğmasına da yol açacağı için sana ekstra yük de olabilir. Bu gibi sebepler yüzünden uyku alanını ve yemek alanını ayırman gerekir.

yatakta-yemek-yemek

Egzersiz Ekipmanları: Uyku Alanınızı Aktif Alanlardan Ayırın

Uyku alanı temelde sakinleşmek ve huzurla ilişkili tutulmalıdır. Bu sebeple aktif alan ve uyku alanlarını ayırman gerekir. Spor ekipmanlarını odanda tutmak dağınıklık yaratmakla birlikte dinlenme alanına aktif alanı taşıyacağından uyku kaliteni etkileyebilir. Bu sebeple spor ekipmanlarını evinde mümkünse ayrı bir yerde bulundurman daha iyi olacaktır.

yatak-odasinda-egzersiz

Evcil Hayvan Malzemeleri: Alerjenleri Azaltın

Evini bir evcil hayvanla paylaşıyorsan özellikle bu mevsim geçişi zamanlarında tüy dökmeleri alerjik bir yapın varsa alerjilerini tetikleyebilir. Bu sebeple evcil hayvanının yatağını ve oyuncaklarını yatak odanda değil evin başka bir alanında tutarak toza ve tüye daha az maruz kalabilirsin.

evcil-hayvanin-uykuya-etkisi

Eski Giysiler ve Ayakkabılar: Dolabınızı Düzenleyin

Eski giysilerini düzenli aralıklarla ayıklaman hem yatak odandaki gereksiz kalabalığı önler hem de düzenini devam ettirmeni sağlar. Aksi takdirde yığılmış giysiler ve onların taşıdıkları yük stres olmana sebep olup uyku kaliteni etkileyebilir. Dolabını düzenli tutmaya ve ortalıkta dağınık giysi bulundurmamaya dikkat ederek daha huzurlu bir yatak alanına sahip olabilirsin. Unutma ki daha az eşya daha az bir yüktür ve yüklerden arınmak iyi bir uyku için ihtiyacın olan huzuru sana sağlar.

eski-giysileri-yatak-odasinda-tutmak

Görsel Kaynaklar: pexels.com, foodandwine.com, blog.joinfightcamp.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

2024 Yılı Gelinlik Trendleri

2024 Yılı Gelinlik Trendleri

Bahçeni Isıtacak Kendin Yap Projesi: Ateş Çukuru

Bahçeni Isıtacak Kendin Yap Projesi: Ateş Çukuru