Pratik Baca Temizleme Yöntemleri

Pratik Baca Temizleme Yöntemleri

Soğuk aylarda rahat ve güvenli bir ev sağlamak söz konusu olduğunda, uygun baca bakımı oldukça önemlidir. Pratik baca temizliğinin sağlanması, ev sahiplerinin ısıtma sistemlerinin verimli ve güvenli bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Bu temizlik, evin havasını temiz tutmanın yanı sıra, yangın riskini azaltarak ailenin güvenliğini sağlar. Ayrıca baca temizliği yapıldığında, kullanılan cihazların verimi artar ve enerji tasarrufu sağlanır. Yazımızda, baca temizliğinin öneminden ve etkili temizlik yöntemlerinden detaylıca bahsedeceğiz.

Temizleme Önerileri: Ev Bacası Nasıl Temizlenir?

Pelet Soba ile İlgili Bilmen Gereken Her Şey

Odunsuz Kömürsüz Şömine Modelleri

Baca Temizliğinin Önemi

Özellikle lodosun yoğunlaştığı sonbahar ve kış aylarında soba zehirlenmesi haberleri görebiliyoruz. Bu karbonmonoksit zehirlenmeleri ne yazık ki ölümcül oluyor ve sebeplerinden biriyse düzenli baca bakımı yaptırmamak oluyor. Baca temizliğinin hayati önem taşımasının bir diğer sebebini başka bir istatistikte görebiliriz. İstatistiklere göre bina yangınlarının %20’si baca temizliğinin aksatılmasından kaynaklanıyor. Bu gibi durumların önüne geçmek için baca temizliğini aksatmamak oldukça önemli.

Armut’taki başarılı Baca Temizleme firmalarından hizmet almak istersen hemen talebini oluşturabilirsin >

baca-temizliginin-onemi

Soba Nasıl Temizlenir?

Soba ve şömine bacası nasıl temizlenir konusundan önce hangi sıklıkla temizleme yapılması gerektiğinden bahsedebiliriz. Temizlik kışa girmeden ve kış ortasında olmak üzere yılda iki defa yapılmalı. Bu temizlik hem sağlık açısından hem çevre temizliği açısından önemli. Soba temizliği için öncelikle baca parçalarının sökülmesi, ardından da sobanın içi eğer turbolu soba ise ıslak bir bezle, kovalı ise kovadaki artıkların atılmasının ardından ıslak bez ile yapılmalı.

soba-bacasi-nasil-temizlenir

Baca Temizleme Yöntemleri

Baca temizliği için belediyelerden, itfaiye ekiplerinden ya da özel şirketlerden destek alabilirsin. Bu düzenli temizliği kendin de gerçekleştirebilirsin. Bunun için birkaç ipucunu bilmende yarar var. Kendi uygulayabileceğin evde baca temizleme yöntemlerinin sayısı oldukça fazla bunlar arasından iki tanesini senin için seçtik.

baca-temizleme-yontemleri

Sabunla Baca Temizleme

Boru ve bacaların temizliğini kendin yapmayı seçtiğinde sabunla temizlik kolaylıkla uygulayabileceğin bir yöntem. Bunun için düzenli soba kullandığın takdirde ayda bir defa harlı yanan sobadaki odunların içine bir kalıp sabun atabilirsin. Bu sayede kolaylıkla soba borusu temizleme işlemini gerçekleştirebilirsin.

en-pratik-baca-temizleme

Naftalinle Baca Temizleme

Sabun ile temizleme yöntemine benzer şekilde naftalin de baca temizlemenin pratik yollarından birisidir. Benzer şekilde 100 gram naftalini yanan sobaya atabilir ve yanmasını bekleyebilirsin. Bu yöntem naftalinin kimyasal yapısı sebebiyle çok dikkatli olunması gereken bir yöntemdir. İki yöntemin de her ne kadar pratik olsalar da riskleri var. Bu riskleri elimine etmek için baca temizliğinde konunun uzmanlarından destek almakta fayda vardır. Armut’taki Baca Temizleme hizmetinden faydalanarak, yapılacaklar listenden bir işi daha hızlıca çıkartabilirsin.

somine-bacasi-nasil-temizlenir

Görsel Kaynaklar: pinterest.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Yarıyıl Tatili Bitti, Peki Bu Dönemde Neler Yaptık?

Yarıyıl Tatili Bitti, Peki Bu Dönemde Neler Yaptık?

Radye Temel Nedir ve Depreme Karşı Ne Kadar Güvenlidir?

Radye Temel Nedir ve Depreme Karşı Ne Kadar Güvenlidir?