Ofisinizi Yenilemek İçin En İyi 20 Dekorasyon Fikri

Ofisinizi Yenilemek İçin En İyi 20 Dekorasyon Fikri

Çoğumuz gününün büyük bir kısmını işinde geçiriyor. Durum böyle olunca, ister home ofis olarak evin ister iş yerindeki ofisin, zamanının çoğunluğunu geçirdiğin yer oluyor. Bu yüzden de ofis dekorasyonunu istediğin gibi tasarlamak verimini arttıracağı kadar mutluluğunu da arttıracaktır. Sana ilham verecek çeşitli ofis yenileme ve dekorasyon fikirlerini dizayn örnekleri ile bu yazımızda bulabilirsin.

Yeni İşe Başlayanlara Alınacak Hediye Önerileri

Çalışma Masası Düzenleme İçin Öneriler

Evden Çalışanlar İçin Çalışma Alanı Önerileri

Ofis Dekorasyonu Neden Önemlidir ve Ne Tür Etkileri Vardır?

Ofis dekorasyonu motivasyonun, mutluluğun ve stres seviyen üzerinde tahmin ettiğinden de büyük etkilere sahip olabilir. Öncelikle daha verimli bir performans ortaya koymanda hissettiğin aidiyet duygusunun yadsınamayacak bir önemi var. Bu yüzden de küçük dokunuşlarla özelleştirdiğin bir ofiste çalışmak işine ve ofisine daha ait hissetmeni sağlayabilir. Bunun yanında ofis dekorasyonun gününün büyük kısmını geçirdiğin bir mekanın görselliğini değiştireceğinden bulunduğun ortamda stres seviyeni dengelemek ve daha pozitif kalabilmek için de iyi bir ofis dekorasyonuna sahip olman yararlı olacaktır.

ofis-dekorasyonu

Ofis Dekorasyonu İçin Fikirler Nelerdir ve Bunları Nasıl Uygulayabilirim?

Küçük olsun büyük olsun değişimler yapacağın zaman birkaç fikir almakta yarar var. Bunun için kendi tarzına uygun olarak örnekleri inceleyebilirsin. İçine sinen tarzı uygularken de öncelikle ihtiyacın olan ofis dekorasyon malzemelerini edinebilir ve yavaş yavaş istediğin tarzı elde edebilirsin.

ofis-dekorasyon-fikirleri

Modern Ofis Dekorasyonu İçin En Popüler Tasarım Fikirleri Nelerdir?

Eğer aradığın tarz modern ofis dekorasyonu ise bunun için net çizgilere ve parlak renklere yönelmeyi tercih edebilirsin. Desensiz düz renkler ve çağdaş görünümlü mobilyalar kullanarak da modern ofis dizaynını tamamlayabilirsin. Fikir olması adına senin için birkaç örnek paylaşıyoruz.

modern-ofis-fikirleri
modern-ofis-fikirleri
modern-ofis-fikirleri
modern-ofis-fikirleri

Minimalist Ofis Tasarımları Nasıl Oluşturulur ve Hangi Malzemeler Kullanılır?

Minimalist bir dekorasyonu tercih ettiğin takdirde gene modern çizgileri kullanabilirsin ama burada daha az eşya ve mümkün olduğunca az renk kullanmaya dikkat etmen gerektiğini hatırlatabiliriz. Bu tarz bir ofis dekorasyonu yapma düşüncen varsa seçimlerini dağınıklıktan ve karmaşadan uzak ürünlerden yana yapabilirsin.

minimalist-ofis-tasarimlari
minimalist-ofis-tasarimlari

Ofis İçi Dekorasyon İçin Bütçe Dostu İpuçları Nelerdir?

Ofis içi dekorasyonunu yenilerken bütçe dostu bir tercih yapmak istersen öncelikle halihazırda olan eşyaları tekrardan nasıl değerlendirebileceğini düşünebilirsin. Örneğin koltuğunu değiştirmek yerine kaplatabilir, masanı atmak yerine masanın üzerine organizasyonunu sağlayacak depolama ürünleri alarak kendine alanlar açabilirsin. Eğer home ofis tasarımlarını inceliyorsan evinde ofis olarak ayırdığın alanı evin kalanından ayrı düşünmeyi ve bu sebeple eve ait olan karmaşayı buraya getirmemeyi de düşünebilirsin. Kim bilir belki bu düzenlemeler bile dekorasyon yenilemede aradığını bulmana yardımcı olur.

butce-dostu-ofis-dekorasyonu

Küçük Ofisler İçin Hangi Dekorasyon Fikirleri Daha Uygun Olabilir?

Nispeten küçük bir ofisin varsa burada özellikle masa üstü düzenini sağlaman gerekir. Küçük mekanlar ne kadar toplu olurlarsa olsunlar dağınık görünebilirler, bu yüzden de küçük bir ofisin varsa burada depolama çözümleri geliştirmeli ve ortalıkta olabildiğince az eşya bırakmalısın. Bir yandan da küçük bir ofisin varsa daha aydınlık renkler tercih edebilirsin, aksine karışık renkler tercih ettiğinde ofisin olduğundan da dar görünebilir.

kucuk-ofis-fikirleri

Ofis Duvar Dekorasyonları İçin Öneriler Nelerdir?

Ofis duvarlarını da dekorasyonunu tamamlarken kullanmayı ihmal etmemende fayda var. Duvarlar dekorasyonunu tamamlayacağı gibi özellikle online görüşmelere girdiğinde fon görüntün de olacağından dolayı şık ve seni yansıtır şekilde tasarlanmış olmalı. Ofis duvar tasarımları için ilham alabileceğin bazı örnekleri aşağıda bulabilirsin.

ofis-duvar-tasarimi

Ofis Dekorasyonunda Renklerin Etkisi Nedir ve Nasıl Kullanılabilir?

Şık ofis tasarımları yapmak istediğin zaman renklerin gücünü de göz önünde bulundurman iyi olur. Ofisinde temizliği ve saflığı gösteren beyazı kullanarak bir çalışan olarak müşterilerine güvenilirliğini gösterebilirsin. Ama tüm dekorasyonu beyazlar üstüne kurmanın yanında beyazı kırmızı gibi aktifliği ve atılganlığı temsil eden bir renkle kombinlemen çeşitli yönlerini de temsil etmesi adına önemli. Bunun yanında daha ciddi bir işin varsa laciverti kullanarak daha resmi bir görüntü yaratabilirken yaratıcılığını kullandığın bir işin varsa sarıdan yararlanabilirsin.

ofis-renk-kullanimi

Görsel Kaynaklar: blog.burotime.com, decorilla.com, pexels.com, pinterest.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Evde Etiket Yapımı: Kendi Sticker'larınızı Oluşturun

Evde Etiket Yapımı: Kendi Sticker'larınızı Oluşturun

Tapu Devir İşlemleri: Nasıl Yapılır ve Ücretleri Nelerdir?

Tapu Devir İşlemleri: Nasıl Yapılır ve Ücretleri Nelerdir?