Modern Salon Duvar Dekorasyon Fikirleri

Modern Salon Duvar Dekorasyon Fikirleri

Misafirlerini ağırladığın, günün yorgunluğunu atmak için akşamlarını geçirdiğin ya da belki de gününün büyük bir kısmında bulunduğun salonunun dekorasyonunda bir yeniliğe gitmeyi düşünüyor olabilirsin. Böyle bir düşüncen varsa değişim adına duvarlarına modern dokunuşlar yapabilirsin. Ev duvar dekorasyonunu modern bir çizgide tutmayı tercih ederek yenilikçi ve orijinal bir estetik yakalayabilirsin.

Artan Duvar Kağıdı Parçalarını Değerlendirmenin 10 Yolu

20 Modern Yatak Odası Tasarımı

Minimal Evin Şık Gözdesi: Mermer Kullanımı

Modern Salon Duvar Dekorasyonunun Önemi

Salon duvar dekorasyonu salonunun görüntüsünde yapmak istediğin değişikliği çok hızlı yakalamanı sağlayabilir. Duvarlar bir odanın görselliğini büyük alanlar olmaları sebebiyle hızlı bir şekilde değiştirebilme gücüne sahiptir. Başka bir açıdan bakacak olursak, ev duvar dekorasyonunu modernleştirmek evinin işlevselliğini arttırmanı da sağlayabilir. Günümüz dünyasında ihtiyaçlarımız hızla değiştiğinden evlerimizin dekorasyonlarını yalnız estetik sebeplerle değil pratik sebeplerle de değiştirme yoluna gidebiliyoruz. Bu yüzden evde duvar dekorasyonunda yapacağın bir değişiklik pratik olarak da işine yarayabilir.

modern-salon-duvar-dekorasyon

Duvar Rengi ve Tonu Seçimi

Modern salon duvar dekorasyonunda öncelikle duvarının rengini değiştirerek işe başlayabilirsin. Bu rengi eğer eşyalarında büyük değişiklikler yapmayacaksan onların tasarımına uygun olarak planlayabilirsin. Boya yerine duvar kağıdı kullanabilirsin, bu uygulamalar da görüntüde hızlı ve etkili bir değişiklik yaratmana yardım edecektir. Modern bir dekorasyonda tercih edebileceğin renkleri daha fütüristtik ele alabilirsin, bunun için eğer yenilikçi bir modernlik arayışındaysan fosforlu renkleri tercih edebileceğin gibi daha minimal bir görsellik istediğin takdirde gri ve tonlarını duvarlarında kullanabilirsin.  

modern-duvar-rengi

Duvar Kağıdı Kullanımı

Salon duvar dekorasyon modellerinin uygulamasında çoğunlukla duvar kağıdı tercih ediliyor. Boya uygulaması gibi öncesinde sıva gibi uygulamalara ihtiyaç duyulmamasının yanında değiştirilmesinin kolay olması da duvar kağıtlarını çekici kılan bir başka nokta. Gri duvar salon dekorasyonunu minimal bir dokunuş olarak tercih edilebileceğini belirtmiştik, bu gri uygulamasını da ister desenli olsun ister düz renk olsun duvar kağıdıyla deneyebilirsin. Duvar kağıdı uygulamasının bir başka avantajı harcamanı alana göre belirleme imkanı veriyor olması. Çünkü bu uygulama için yalnız ihtiyacın kadar kağıt almayı tercih edebilirsin, öte yandan boya kullanımında belli bir miktar boya alınması illa ki gerekiyor.

duvar-dekorasyonunda-duvar-kagidi

Duvar Dekoru ve Sanat Eserleri

Duvarının rengini belirledikten sonra salonuna modern bir hava katmak adına duvarlarında küçüklü büyüklü dekorlar tercih edebilirsin. Bunun için tablolardan ya da raflardan destek alabilirsin. Duvarının büyüklüğüne ve diğer eşyalarınla uyumuna göre çağdaş bir sanatçının ya da tasarımcının replikasını çerçeveleterek salonuna yepyeni bir hava katabilirsin. Bunun yanında işlevsel raflar kullanarak da hem depolama alanı yaratabilir hem de şık bir estetik tasarlayabilirsin.

duvarda-sanat-eseri

Modern Duvar Dekorasyon Fikirleri

Duvarlarına yapacağın küçük dokunuşlarla evini modern bir havaya büründürebileceğini konuştuktan sonra ilham olması için bazı önerilerde bulunabiliriz. Bu önerileri ister bakış açını desteklemek için ister tasarımına fikir olması için kullanabilirsin.

moder-duvar-dekorasyonu

Minimalist Tasarım

minimalist-duvar
minimalist-duvar

Doğal ve Organik Temalar

dogal-modern-duvar
dogal-modern-duvar-dekorasyonu

Sanatsal Dokunuşlar

sanatsal-duvar-dekorasyonu
modern-sanat-duvar

Görsel Kaynaklar: home-designing.com, pinterest.com, etsy.com, hogandesignandconstruction.com, spacejoy.com, fruugo.com.tr, elledecor.com, andorwillow.com, unleashedgallery.com, thespruce.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Sonbahar’da Sağlık: Bağışıklık Sistemi Güçlendirme

Sonbahar’da Sağlık: Bağışıklık Sistemi Güçlendirme

Perlit: Nedir, Ne İşe Yarar, Kullanım Alanları

Perlit: Nedir, Ne İşe Yarar, Kullanım Alanları