Kurutulmuş Bitkilerden Kendi Tablonu Tasarla

Kurutulmuş Bitkilerden Kendi Tablonu Tasarla

Evindeki tablolara kendi dokunuşunu katmak ister misin? Kitapların arasına koyup unuttuğun ya da kuruttuktan sonra nasıl faydalanacağını bilmediğin çiçekler bunun için harika bir seçenek olabilir. Evinde kullanacağın aksesuarları sevdiklerinden gelen bir çiçeği ya da doğallık veren yeşil bitkileri kurutarak kişiselleştirebilirsin. Kuruttuğun bitkileri kendi stilinde aranje ederek çerçevelere yerleştirebileceğin farklı tekniklere birlikte göz atalım.

Epoksiyle Evde Yapabileceğin 5 Proje

Kendin Yap Kapı Süsü Modelleri

Kendi Teraryumunu Tasarla

Kurutulmuş Bitkiler ile Baskılı Çerçeve Oluşturma

Çiçekleri kurutarak dekorasyonunda kullanabileceğin tekniklerden birincisi kurumuş çiçek baskısı ile aksesuar oluşturmak. Sevdiğin, ilgini çeken ya da dekorasyonunla uyumlu olduğunu düşündüğün çiçekleri iki düz ağırlık ya da bir kitabın arasında kuruttuktan sonra oldukça basit bir uygulama olan baskı için kullanabilirsin. Öncelikle hangi malzemelere ihtiyacın olduğuna bakalım:

  • Zevkine göre tercih ettiğin kurutulmuş bitki ve çiçekler

  • Stiline göre bir çerçeve

  • Çerçevenin arka planını oluşturmak üzere 1 adet kağıt

  • Çift taraflı yapışkan bant ya da yapıştırıcı

  • 1 adet makas

Malzemeleri tamamladıktan sonra baskı işlemini nasıl uygulayacağına göz atalım.

kuru-cicek

Çiçek baskısı çerçeveni hazırlarken çerçeve seçimini çiçeklerin boyutunu ve çerçeveyi dekorasyonunun hangi kısmında kullanacağını göz önünde bulundurmalısın. Bunun yanında, çerçevenin arkaplanını oluşturacak kağıdı seçerken de kendi zevkinden faydalanabilir, farklı parlaklıkta ya da renkte kağıtlar seçebilirsin. Sulu boya yapmak için kullanılan kağıtlar daha dolgun ve mat bir görünüm elde etmeni sağlayabilir. Tasarımını zenginleştirmek için farklı tür boyalarla kağıdı daha renkli ve canlı hale de getirebilirsin.

kuru-cicek-baskisi

Baskı işlemine çerçevenin yapımıyla başlayabilirsin. Çerçevenin arkasında bulunan kartonu çıkarıp, arkaplanda kullanmak üzere tercih ettiğin kağıdı bu karton ölçüsünde kes ve yerleştir. Bu adımdan sonra kestiğin kağıdın üzerine daha önce kurutmuş olduğun çiçekleri istediğin şekilde yerleştirebilirsin. Çiçeklerin aranjmanını kendine özgü biçimde tasarlayıp ne şekilde yerleştireceğini belirledikten sonra çiçekleri çift taraflı bantlar ya da yapıştırıcı ile kağıda yapıştırabilirsin. Çiçekler dışında tercih ettiğin ek aksesuarlar varsa bunları da yapıştırarak sabitlemen gerekir. Yapıştırma işlemi bittikten sonra geriye kalan tek şey çiçeklerle süslenmiş kağıdı çerçevenin içerisine yerleştirmek. Artık hazır olan çiçek baskılı çerçeven ile evinin dekorasyonunu kişiselleştirebilir ya da sevdiklerine özgün bir hediye verebilirsin.

cicek-baskisi
cicek-baski-tablo

Kurutulmuş Çiçekleri Çerçeve İçinde Değerlendirme

cerceve-ici-kuru-cicek

Kurutulmuş çiçekleri ön plana çıkarıp aynı zamanda aksesuar olarak kullanabileceğin diğer bir yöntem cam çerçeveler kullanmak. Farklı stillerdeki cam çerçevelerin içine sabitleyeceğin kurutulmuş bitki ve çiçeklerle bulunduğun ortamda minimal ve doğal etkiler yaratabilirsin. Öncelikle ihtiyacın olan malzemeleri listeleyelim:

  • Tarzına uygun şeffaf camlı bir çerçeve (kapaklı veya kilitli)

  • Şeffaf çam tutkalı (Hızlı kuruyan)

  • Tutkal için yumuşak uçlu fırça

  • Kullanmak istediğin kurutulmuş çiçek ve bitkiler

kurutulmus-cicek-cercevesi

Oldukça basit işlemlerden oluşan bu cam çerçeve yapımı kurutulmuş çiçekleri çerçeve tamamlandığında görünmesini istediğin şekilde tasarlamalısın. Dışarıdan görünümünü tasarladığın çiçekleri çerçevenin camına şeffaf tutkal ile nazikçe yapıştırabilirsin. Bitki yada çiçeklerin sabitlenmesi için birkaç dakika bekledikten sonra tercih ettiğin başka aksesuarlar bulunuyorsa onları da aynı yöntemle cama sabitlemelisin. Son olarak çerçevenin kapaklarını veya kilidini birbiri üzerine kapatıp oluşturduğun tasarımın keyfini çıkarabilirsin. Cam çerçevelerden daha zengin şekilde faydalanmak için şık zincirler ya da hasır ipler ile asarak kullanabileceğin hale getirebilirsin.

yaratici-cam-cerceveler
cam-cerceve-kurutulmuş-lavanta

Kurutulmuş Bitkilerle Tablo Oluşturma

kuru-cicek-tablosu
kuru-cicek-tablosu-diy-malzemeler

Kuruttuğun çiçekleri değerlendirebileceğin son yöntem ise derinlikli tablolar oluşturmak. Adeta bir sanat eseri oluşturmanı sağlayabilecek bu yöntem için ihtiyaç duyacağın ana malzemeler için aşağıdaki listeye göz atarak başlayabilirsin:

  • Tercih ettiğin tür ve büyüklükte kurutulmuş çiçek ve bitkiler

  • Çiçek makası

  • Seçtiğin renklerde parşömen kağıdı

  • Şeffaf ya da beyaz tutkal

  • Stiline uygun kalın çerçeve

  • Craft köpük levha

  • Başı olmayan toplu iğneler ya da ince çiviler

  • Bir adet hassas uçlu cımbız

kuru-cicek-tablo-dekorasyonu

Kurutulmuş çiçeklerden tablonu yapmaya çerçeve ile başlayabilirsin. Öncelikle çerçevenin arka kısmını çıkararak, malzeme listesinde belirtilen köpük levhayı buraya koyarak uygun boyutta kesmelisin. Köpüğün boyutunu eşitledikten sonra, üzerine gelecek olan parşömen kağıdını da bu boyutta kesmelisin. Çiçeklerin daha sabit kalmasını sağlamak için iki kat levhadan faydalanabilirsin.

cicek-kurutm-ve-tablo-yapimi

Köpük ve parşömenlerin boyutlarını belirledikten sonra yapman gereken şey kağıdı köpüğün üzerine yapıştırarak sabitlemek. Bu adımdan sonra, tasarımının en önemli parçası olan çiçekleri kendine özgü bir aranjmanla düzenleyerek, nasıl gözükmelerini istediğine karar vermelisin. Tablondaki çiçeklerin organizasyonunu yaptıktan sonra çiçekleri levha üzerine yerleştirmen gerekli.

Bu adımda çiçekleri levha üzerine yapıştırıcı ya da bant ile değil, malzeme listesinde belirtilen iğne veya ince çiviler ile sabitlemelisin. Eğer kullandığın malzemenin rengi gözüne hoş gelmiyorsa tablonun zeminiyle uygun bir renge boyamayı düşünebilirsin. Ardından iğne veya çivileri nazikçe çiçeklerin içinden geçirip köpük levhaya yerleştirebilirsin. Çiçeklerin iğneleme aşamasında zarar görmelerini engellemek için arka kısımlarına minik köpük parçaları yapıştırıp daha sağlam hale getirebilirsin. Yaptığın aranjmana uygun biçimde, en alt katmandaki çiçeklerden başlayarak tüm çiçekleri levhaya sabitleyip tasarımını tamamlamalısın. Çerçevenin ön kısmını yerleştirdikten sonra yapman gereken şey eserini evininin neresinde sergilemek istediğine karar vermek.

cicek-tablosu

Görsel Kaynak: Pinterest, Blesserhouse, Designsponge

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Romantik Dokunuşlarla Parizyen Ev Dekorasyonu

Romantik Dokunuşlarla Parizyen Ev Dekorasyonu

Kullanılmayan Kravatları Değerlendirmenin 9 Yolu

Kullanılmayan Kravatları Değerlendirmenin 9 Yolu