Kışlıkları Kaldırırken Nelere Dikkat Etmeli?

Kışlıkları Kaldırırken Nelere Dikkat Etmeli?

Havaların ısınmasıyla daha ince, renkli ve havadar kıyafetlerinin dolapta yerini almalarının zamanı geldi. Bunun için onlara yer açmalı ve kışı geçirmende yardımcı olan kalın kazaklarını ve hırkalarını artık kaldırmalısın. Peki, tek bir seferde gelecek kışa düzenli bir hazırlık olacak şekilde, arkada eşya bırakmadan nasıl kışlıklarını kaldırabilirsin?

Evindeki Zamanını Keyifli Hale Getirecek 10 Hobi-II >

Evinde Pozitif Hava Yaratacak Optimistik Dekorasyon Trendleri >

Cam Kavanozlardan 5 Dekoratif Geri Dönüşüm Projesi >

Önce Planlama Yapmalısın

Evindeki depolama alanlarını, potansiyel çözümleri ve kıyafetlerini en iyi sen bilirsin. Bu nedenle herkese yönelik bir planlama önermek yerine bir planlama yöntemi önermek istedik. Öncelikle evindeki depolama alanlarının sayısına ve bunları nasıl kullanabileceğine bir bak. Gerekli olan hurç, valiz, poşet gibi malzemeleri gardırobunun önünde topla. Bununla birlikte bu yaz giyeceğin kıyafetlerini de kaldırmış olduğun yerlerden çıkararak hazırlamaya başlayabilirsin. En önemlisi de arkaya keyifli bir müzik listesi açmanı ve bu işi yaparken eğlenmekten geri kalmamanı öneriyoruz! :)

kışlık-kıyafetleri-saklama-kıyafet-düzenleme

Kıyafetlerini Ayrıştır

Bu noktada askıyla kaldırılması gereken kıyafetleri, katlanarak kaldırılması gerekenleri, büyük yer kaplayacakları, ince olduğu için daha kolay kaldırılabilecekleri, saklanması için özel koşullar gerektirenleri ayrıştırmalısın. Ayrıca bağışlayabileceğin kıyafetleri veya artık kullanılamayacak olup geri dönüşüm projelerine dahil edeceğin parçaları ayırmayı da unutmamalısın.

Çamaşır Makineleri Çalışsın

Uzun süre ve hatta aylar boyunca dışarı çıkmayacak olan kıyafetlerin üzerinde farkında olmadığın lekeler bulunabilir. Bunların giderildiğinden emin olmak adına önce kıyafetlerini yıkamalı, gerekiyorsa da ütüleyerek kaldırmaya hazır hale getirmelisin. Aynı zamanda beğendiğin bir yumuşatıcıyı veya parfümü kullanırsan yeniden kış geldiğinde onları güzel bir kokuyla açmış olacaksın.

kışlık-kıyafetleri-saklama-kıyafet-yıkama

Depolama Kutularını Hazırla

Kışlıklarını artık ayırıp önüne serdikten sonra yaklaşık olarak ne kadar bir alana ihtiyacın olduğunu çıkarabilirsin. Buna göre ihtiyacın olan hurçları, kutuları, vakumlu poşetleri belirleyerek hazırlamalısın. Artık ayrıştırdığın parçaları en verimli şekilde yerleştirmeye geliyor sıra.

kışlık-kıyafetleri-saklama-kıyafet-organizasyon

Profesyonel Katlama Yöntemlerini Değerlendir

Kıyafet kaldırma konusunda geliştirilmiş olan katlama yöntemlerini değerlendirebilirsin. Yerden tasarruf etmeni sağlayacak bu yöntemlerle belki de yazlıklarını da dolabında verimli bir şekilde yerleştirebilirsin. Bu noktada popüler Konmari tekniğini gibi senin işini görebileceğine inandığın katlama yöntemlerini araştırarak işe başlayabilirsin. Sevdiğin bir yöntemi alışkanlık haline getirdiğinde memnun kalabileceğini düşünüyoruz.

Askılardan Faydalanabilirsin

Her kıyafetin katlamaya uygun olmadığını biliyoruz. Ağır olan hırka, kazak gibi ürünlerini askılara ve hatta üst üste asarak dolaplarda arkalara doğru yerleştirebilirsin. Birden fazla parça asmana olanak sağlayan askılarla pantolonlarını da kırıştırmadan asarak saklayabilirsin.

kışlık-kıyafetleri-saklama-kıyafet-asma

Montları Nasıl Saklarsın?

Ağır oldukları gibi fazla yer kaplayan montlarını kaldırman biraz sorun gibi gözükebilir. Öncelikle montlarını yapabiliyorsan evde yoksada kuru temizleme ile temizletmen en sağlıklısıdır. Bu noktada ceplerini iyice boşalttığından emin ol. Ardından kırılmayacak ahşap askılara astığın montlarını giysi poşetleri içine geçirerek saklayabilirsin. Kabarık, içi doldurulmuş olan montlarını vakumlu torbalarda da saklayarak yerden tasarruf edebilirsin.

Botlarını ve Çizmelerini Nasıl Saklayabilirsin?

Yine hem ağır hem de yer kaplayan parçalardan olan bot ve çizmeleri de kendi yerlerine ayırma vakti geldi. Öncelikle ayakkabıları iyice silerek ve uygun olan bölümlerini yıkayarak temizleyebilirsin. Tümüyle kuruduğundan kesinlikle emin olduğun ayakkabıların için uygun depolama kutularını evde araştır. Ayakkabı kutusu, ayakkabı hurcu veya plastik kutu gibi birimlere yerleştirdiğin ayakkabılara ayakkabı deodorantı sıktıktan sonra saklayabilirsin.

kışlık-kıyafetleri-saklama-çizme-bot-saklama

Dolabını Temizlemeyi Unutma

Her şeyi dilediğin gibi yerleştirdikten sonra sıra geldi dolabını yeni kıyafetlere hazırlamaya. Dolabın içini bir güzel silerek üzerindeki tozları alabilirsin. Aynı zamanda dolabında eğer kışlık kıyafetlerinin bırakmış olduğu bir koku varsa havalandırmanı ardından da içine lavana, yasemin, papatya gibi koku veren çiçek keselerinden koymanı öneririz. Böylece uzun süre güzel kokan kıyafetlerini giyebileceksin.

kışlık-kıyafetleri-saklama-dolap-temizleme

Görsel kaynaklar: letstalkmommy.com, extrapetite.com, extrapetite.com, thespruce.com, organizedinteriors.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Bahar Temizliğinde Bile Gözden Kaçabilecek En Kirli Yerler

Bahar Temizliğinde Bile Gözden Kaçabilecek En Kirli Yerler

Evde Ayakkabı Temizleme ve Saklama Rehberi

Evde Ayakkabı Temizleme ve Saklama Rehberi