Keşfedilmeyi Bekleyen Doğa Harikaları: Yürüyüş ve Kamp Yeri Rotaları

Keşfedilmeyi Bekleyen Doğa Harikaları: Yürüyüş ve Kamp Yeri Rotaları

Eğer sen de bir doğa tutkunuysan Türkiye’nin doğal zenginliklerini çok iyi biliyorsundur. Dağlarından ovalarına, denizlerinden göllerine her taşında ayrı bir doğal mucize barındıran Türkiye’de doğa sporları ve kamp heveslilerini tatmin edecek birçok rota bulunuyor. Bu rotaların bazılarını yazımızda bulabilirsin. Bu bahar günlerini doğanın uyanışına tanıklık ederek geçirmek istersen yürüyüş ve kamp alternatiflerini incelemeyi düşünebilirsin.

Açık Havada Spor İçin En Uygun Yerler

Çadır Tatili Hakkında Merak Edilenler

Özgür Ruhların Yeni Trendi: Karavan Yaşamı

 Likya Yolu: Akdeniz'in İzinde Bir Macera

Türkiye’nin ilk uzun yol yürüyüş rotası olan Likya Yolu yol ilk olarak Kate Glow isminde bir gezgin tarafından 1999 yılında bulunmuştur.

Konum ve Özellikler

Teke yarımadasında bulunan Likya Yolu Türkiye’nin ilk uzun yürüyüş yoludur. Fethiye civarından başlayıp Antalya’ya uzanan bu yolun toplam uzunluğu 535 km’dir.

Ne Zaman Gidilir

İklimi sert bir konuma sahip bu yolu yürümek her mevsim için mantıklı olmayabilir, bu sebeple yaz ve kış dışında bahar ayları Likya Yolu’nu yürümek için en çok önerilen dönem.

Görülecek Yerler

Bu yol üzerinde yürüyüşünü doğal güzellikleri görerek ve çeşitli uygarlıklara ev sahipliği etmiş antik kentleri ziyaret ederek çeşitlendirebilirsin.

likya-yolu-yuruyus-rotasi

Kaçkar Dağları: Karadeniz'in Yükselen Cenneti

Rize’de Ayder Yaylası başlangıç noktalı bu yürüyüş rotası Kaçkarların dudak uçuklatan doğasına hayran kalmak için yürünmesi gereken bir yol. Bu yol boyunca doğanın birçok mucizesine şahit olacaksın. Zorluk seviyesi orta-zor olan bu rotayı yürürken tırmanış gibi zorunluluklar yaşamana gerek kalmadan patika yollardan ilerleyebilirsin. Bu rotayı yürümenin en güzel zamanı karların erimesinin ardından gelen haziran, temmuz ve ağustos aylarıdır.

Konum ve Özellikler

Kaçkar Dağları uçsuz bucaksız bir doğa harikası ve bu yürüyüş rotası Rize’nin Ayder Yaylası’ndan başlıyor.

Ne Zaman Gidilir

Zorluk seviyesi orta-zor olan bu rotayı yürürken tırmanış gibi zorunluluklar yaşamana gerek kalmadan patika yollardan ilerleyebilirsin. Bu rotayı yürümenin en güzel zamanı karların erimesinin ardından gelen haziran, temmuz ve ağustos aylarıdır.

Görülecek Yerler

Yol üzerinde çeşitli rotaları takip ederek endemik bitkileri keşfedebilir ve dağların dibindeki ovaları ve şelaleleri keşfedebilirsin.

kackar-daglari-kamp-ve-yuruyus

Kapadokya: Peribacaları Arasında Yürüyüş

Nevşehir’de peribacalarının memleketi olan Kapadokya’da da bir başka yürüyüş parkuru bulunuyor.

Konum ve Özellikler

Nevşehir’in turistik cazibelerinden Peri Bacaları’nı da görmeni sağlayan bu yürüyüş yolunda çeşitli uzunluklarda rotalar mevcut. İstediğin rotayı seçerek doğanın inanılmaz mucizelerine tanıklık edebilirsin.

Ne Zaman Gidilir

Her mevsimi farklı güzel olan Kapadokya’yı ne zaman ziyaret edeceğine karar verdikten sonra araştırmanı yapıp sana uygun birkaç rota belirlemeni öneririz.

Görülecek Yerler

Bu parkur doğal güzelliklerin yanı sıra tarihi bir gezi imkanı da sunmasıyla dikkatleri üstüne çekiyor. Bu sebeple rotanın üzerindeki doğal ve tarihi güzellikleri önden araştırmak rota uzunluğunu belirlemene yardımcı olacaktır.

kapadokya-peribacalari-yuruyus

Aladağlar: Erciyes'in Eteklerinde Kamp

Aladağlar Niğde, Adana ve Kayseri sınırlarında bulunan bir dağ sistemi ve içinde keşfedilmeyi bekleyen doğal güzelliklere ev sahipliği yapan bir yürüyüş yolu.

Konum ve Özellikler

Aladağlar Niğde, Adana ve Kayseri şehirleri arasında kalan bir dağ sistemidir. İçerisinde milli parkın da bulunduğu görülmesi gereken bir yürüyüş rotasının yanı sıra Aladağlar’da farklı tırmanış yapanlar için farklı zirveler de bulunmakta.

Ne Zaman Gidilir

Yürüyüş ve kamp rotasının tadının en güzel çıktığı zamanlar mayıs sonundan eylül ortalarına kadar olan süre. Bunun dışında elbette ki kış dağcılığı imkanları da özellikle yüksek zirve kısımlarında yaygın.

Görülecek Yerler

Aladağlar’ın içinde farklı doğal güzelliklerin barındığı milli parklar mevcut. Bu özel korunmuş alanlarda yapacağın yürüyüşte doğanın binbir güzelliğine şahitlik edebilir, istediğin yerde kamp da yapabilirsin.

aladaglar-tirmanis-yuruyus

Uludağ: Bursa'nın Arka Bahçesinde Bir Kaçış

Bursa’daki Uludağ hem İstanbul’a yakın olması sebebiyle hem de kış için kayak merkezlerinin başında gelmesiyle ismi meşhur bir yer.

Konum ve Özellikler

Bursa’nın en büyük turistik merkezlerinden olan Uludağ her ne kadar kayak merkezi olarak bilinse de aslında birçok güzel çiçeğin yaşadığı bir doğal mucize.

Ne Zaman Gidilir

Uludağ’da birçok güzel yürüyüş rotası da vardır ve ilkbahar ve yaz aylarında bu rotaları takip ederek oldukça ilgi çekici doğal güzellikler keşfedilebilir.

Görülecek Yerler

Bu yürüyüş rotası özellikle yeni başlayanlar için iyi bir tercih olabilir, bir ilk yürüyüşü doğanın renklerini baharın şu son günlerinde keşfederek yapmak büyük bir zevk olacaktır.

uludag-yuruyus-ve-kamp-rotalari

Görsel Kaynaklar: rotamhikaye.com, sayga.travel, bizevdeyokuz.com, pexels.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Bahçeni Isıtacak Kendin Yap Projesi: Ateş Çukuru

Bahçeni Isıtacak Kendin Yap Projesi: Ateş Çukuru

Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Kimler Geldi Kimler Geçti

Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Kimler Geldi Kimler Geçti