Evindeki Zamanını Keyifli Hale Getirecek 10 Hobi-II

Evindeki Zamanını Keyifli Hale Getirecek 10 Hobi-II

Kendimizin ve sevdiklerimizin sağlığını korumak için çok gerekli olmadıkça dışarı çıkmamaya özen gösterdiğimiz bu günlerde vaktimizi uzun süredir evde çalışarak ve çevrimiçi sosyalleşerek geçirsek de temel alışkanlıklarımızı değiştirmek zor olabiliyor. Ancak bu sana keyif verecek aktiviteler yapmana engel değil, belki de başlamayı hep istediğin ama zaman yaratamadığın deneyimler için bir fırsat.

Verimli zaman geçirmek ve modunu yükseltmek için deneyebileceğin hobileri derlediğimiz yazımıza mutlaka göz atmalısın.

Evinden Çıkmadığın Günleri Keyifli Hale Getirecek 10 Hobi

Bahar Havasını Ev Dekorasyonunuza Taşıyın

Sadece Boya Kullanarak Evinizi Tazeleyin

ahsap-oyma

Ahşap Oymacılığı

Yaratıcılığını ve emeğini ortaya koyabileceğin en güzel hobilerden biri ahşap oymacılığı. İster büyük tasarımlar ister minyatür çalışmalar olsun, göstereceğin sabır ve ilgi ile sana özgü el emeği eserler yaratabilirsin.

kaligrafi-dersi

Kaligrafi Öğrenmek

Kaligrafi göze hoş geldiği kadar yapılışını izlerken bile keyif veren bir sanat. El becerilerine bir yenisini katıp göz alıcı yazılar yazmak için başlangıç seviyesinden profesyonel düzeylere kadar video anlatımlı kaligrafi derslerini internette bulabilirsin.

yetiskin-boyama

Çizim ve Boyama Yapmak

Küçükken neredeyse herkesin yapmayı sevdiği bir aktivitedir resim çizmek ve boyama yapmak. Büyüdükçe çocuklara ait bir hobiymiş gibi düşünülse de her yaşta insanı rahatlatıp keyif verebilir. Farklı tasarımcıların kendilerine özgü biçimde çizdiği desenlerle kaplı birçok yetişkin boyama kitabı var. Bu kitaplarla birlikte rengarenk boyama kalemleri edinerek terapi etkisi yaratan bu hobileri denemelisin.

mobilya-yenileme

Mobilya Yenilemek

Evde geçirdiğin vakit dekorasyonunu renklendirmek için harika bir fırsat. Eskiyen ya da sıradan gözüktüğünü düşündüğün mobilyaları çeşitli kendin yap teknikleri ile yenileyip, sergilerken gurur duyacağın parçalar yaratabilirsin.

tursu-kurmak

Turşu Kurmak

Aile evinde hazırlıklarına şahit olduktan sonra keyifle yediğin turşuları kendin yapmaya ne dersin? Neredeyse her çeşit sebze ve farklı kombinasyonlarla kurabileceğin turşu tariflerine bakarak kendi zevkine uygun gurme lezzetler oluşturmayı deneyebilirsin.

defter-tasarimi

Kendi Defterlerini Yapmak

Not almak için kullanabileceğimiz yeni teknolojiler gelişse de defterlerin yeri hayatımızda ayrı. Günlük, ajanda, not defteri veya eskiz defteri, hangisi olursa olsun çeşit çeşit deftere sahip olmak bile keyif verici olabilir. Kendinle ilgili en özel anıları ve detayları taşıyan defterleri istediğin biçimde tasarlamak oldukça hoş bir fikir. Ayrıca sevdiklerine özel hediyeler de tasarlayabilirsin.

kanavice-isi

Kanaviçe yapmak

En sevilen nakış işlerinden biri olan kanaviçe gün geçtikçe daha fazla kişi tarafından deneniyor ve böylece ortaya çok yaratıcı tasarımlar çıkabiliyor. Sayısız video anlatımlı kursunu bulabileceğin kanaviçe işi için tek yapman gereken, ana malzemeleri edindikten sonra hayal gücünü ve emeğini ortaya koymak.

esnetme

Esnetme Egzersizleri Yapmak

Vücudumuzun esnekliği de egzersiz yaptıkça artabilen özelliktedir. Esnek vücuda sahip oldukça hareket kabiliyetimiz artar ve zamanla daha zinde bir bedene sahip oluruz. Hareket alanının kısıtlı kaldığı bu günlerde eklem ve kas sağlığına dikkat ederken motivasyonunu da artırmak için esnetme egzersizlerini denemelisin.

mum-yapimi

Kendi Mumunu Yapmak

Hem dekorasyon objesi olarak hem de sevdiklerimize hediye etmek için mumlar sık tercih edilen bir seçenek. Satın almak yerine gerekli malzemeleri temin ederek istediğin renk, koku ve biçimde mumları evde kendin yapabilirsin.

Evde Dekoratif Kokulu Mum Yapımı >

origami-tilki

Origami Öğrenmek

Kağıt katlama sanatı olan origami Japon kültürüne ait en sevilen hobilerden biri. El becerilerini ve yaratıcılığını göstermek için büyük bir alan sağlayan origami gittikçe daha fazla kişi tarafından ilgi görüyor. Boş vaktini değerlendirirken estetik algını ve konsantrasyonunu geliştirmek istersen origami dünyası ile tanışmalısın.

Görsel Kaynak: Pinterest, LondonRefinery, Thespruce, Misshbish, Dearhandmadelife, Pulsd, Edutopia, ToledoBlade, Elemegi

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Evinde Pozitif Hava Yaratacak Optimistik Dekorasyon Trendleri

Evinde Pozitif Hava Yaratacak Optimistik Dekorasyon Trendleri

Mobilyalarını Zarardan Koruyacak Evcil Hayvan Dostu Kumaşlar

Mobilyalarını Zarardan Koruyacak Evcil Hayvan Dostu Kumaşlar