Evdeyken Planlayabileceğiniz 10 Ev Projesi

Evdeyken Planlayabileceğiniz 10 Ev Projesi

Yaşadığın evin içinde tümüyle rahat edebilmen için onu benimsemen gerekir. Benimsediğin bir evde ise kendinden parçalar olsun istersin. Uzun süredir dikkatini çekmeyen bazı alanlar evde olup sürekli baktıkça artık gözüne güzel gelmemeye başlayabilir veya değişime ihtiyacı olduğunu düşünebilirsin. İçinde yaşadığın ev için kimi uzun vadede gerçekleşecek kimi ise hemen bir hevesle hayata geçecek proje fikirlerimiz var. Evinde otururken gözüne çarpan planları uygulamak için bir listemize göz atabilirsin.

Boya İle Bir Odayı Ne Kadar Değiştirebilirsiniz? >

Küçük Banyolar İçin Dekorasyon Fikirleri >

Boş Alanlardan Dekoratif Koridorlara >

Mutfak Tezgah ve Dolaplarını Yenile

Evde en çok hareket ettiğin ve pratik bir şekilde kullanmak istediğin alan büyük ihtimalle mutfaktır. Bu nedenle mutfağın içinde yapılan sıcak işler nedeniyle bu canlılığı karşılayabilir düzende olması gerekir. Kendi yemek yapma tarzına göre mutfağını yeniden kurgulayabilirsin. Bu noktada ocağın konumu, ankastre olmayan beyaz eşyaların konumu, gerekiyorsa bir ada, depolama dolaplarının yeterliliğini ele alabilirsin.

ev-projesi-mutfak-dolapları

Mutfakta zaman geçirerek tam olarak neye ihtiyacın olduğunu bulabilirsin. Elini bir malzemeye uzattığında ne kadar adım atman gerektiği, yemek yaparken seni engelleyen elemanları belirleyebilirsin. Aynı şekilde işlevin dışında sadece görünüm olarak daha sıcak, daha soğuk, mat bir mutfak görünümü arzulayabilirsin. Mermer ve ahşap gibi zıt malzemeleri mutfağında farklı bir atmosfer oluşturmak için kullanabilirsin.

ev-projesi-mutfak

Teknesiz Pratik Duş İçin Yer Belirle

Teknesi olan duşakabine sahip bir banyon varsa, sana daha pratik bir önerimiz var. Daha kolay temizlenen, alanı dilediğin kadar büyütebileceğin, daha hijyenik ve banyon ile daha bütün görünen teknesiz duşlar. Banyonun fayansı ile aynı veya farklı bir zemini buzlu veya saydam cam ile ayırarak kullanımı çok daha pratik bir duş alanı yaptırabilirsin.

ev-projesi-teknesiz-duş

Teknesiz duşun sana sağlayacağı avantajların en önemlisi tadilatı yaptırdığın esnada duşun büyüklüğünü senin belirlemen olacak. Bir zemine bağlı olmayacağın için, kabin ölçüleri sana ait olacak. Bununla beraber daha hijyenik bir kullanım sağlayan teknesiz duşun temizliğinin de çok daha kolay olduğunu unutmamak gerek. Aynı zamanda bu yapım sırasında banyona taş oturaklar, duş içi nişi veya karo yenilemesi gibi farklı tadilat işlemleri de uygulayabilirsin.

ev-projesi-teknesiz-duş

Ruhunu Dinlendirecek Yatak Başlıklarına Göz At

Çoğunlukla yatak karyolası ile bir takım halinde gelen yatak başlıklarını kendi tarzına ve zevkine göre yeniden düzenleyebilirsin. Artık odandaki her şeyin bir takım olmasına gerek yok, önemli olan senin neyi beğendiğin. Örneğin kitap okuma alışkanlığına göre aydınlatmalı bir yatak başlığı veya tarzına uygun bohem bir tasarım tercih edebilirsin. Hatta dilersen senin zevkine uygun olarak ahşap parçalarından kendi yatak başlığını tasarlayabilir ve biraz işlem ile yatağının üzerine sabitleyebilirsin.

ev-projesi-yatak-başlığı
ev-projesi-yatak-başlığı

Balkon Tadilatı Fikirlerini Not Et

Isınan havaların da etkisi ile insanın hem evinin konforunu yaşarken hem de temiz hava alabileceği balkonlara özlemi artıyor. Tam balkon sefası zamanı, bir proje hazırlayabilirsin. Balkon büyütme, balkon kapatma veya parmaklıklarını değiştirme gibi farklı tadilatlar ile balkonunu istediğin dinlenme ve keyif ortamına dönüştürebilirsin.

ev-projesi-balkon

Aynı zamanda balkon zemininde ve duvarlarında da işlem uygulayarak balkonunu baştan yaratabilirsin. Bununla beraber balkonunu kullanım şekline göre su, elektrik tesisatları üzerine de düşünmen gerekebilir.

ev-projesi-balkon

Çatı için Tavanlarını Yükselt

Çatı katı her zaman depo olmak zorunda değildir. Hobilerini, kişisel planlarını gerçekleştirebileceğin, belki de sadece kitap okumak veya kafa dinlemek için kullanabileceğin bir alan da olabilirler. Bu nedenle eğer bir çatı katına sahipsen tavan yükseltme işlemi ile çatı katını da verimli bir şekilde kullanmaya başlayabilirsin. Bununla beraber çatı katının atmosferini değiştirmek için bir pencere açtırmayı da düşünebilirsin.

Çatı katı ile ilgili daha fazla ilham almak için, bu yazımızı okuyabilirsin >

ev-projesi-çatı
ev-projesi-çatı-katı

Bahçene Canlılık Kat

Havaların ısınması ile bahçende oturup kahve içme özleminin artması normal. Sana büyük bir huzur veren bahçeni kullanma sezonu gelmişken birkaç tadilat ile farklı bir atmosfer yaratabilirsin. Örneğin büyük bir rahatlama ve huzur alanı olan bahçende bir çardağın olursa hem misafirlerini orada ağırlayabilir hem de yağmurlu havada dahi bahçenin tadını çıkarabilirsin. Aynı zamanda yeşilliği seviyorsan çardağına sarmaşık sardırabilir ve mevsimlerin geçişi ile çardağının rengarenk bir değişim göstermesini izleyebilirsin.

ev-projesi-çardak-bahçe

Aynı şekilde bahçende taşları kullanarak bir patika da yapabilirsin. Hatta biraz uzun sürecek bir çalışma ile taş bir kuyu veya bir süs havuzu oluşturabilirsin. Bahçene tümüyle yeni bir hava katacak bu düzenlemelere bağlı olarak bahçendeki canlılığın da artacağını düşünüyoruz.

ev-projesi-çardak-bahçe

Sürgülü Ahır Kapılarına Göz At

Çoğunlukla Asya kültüründe gördüğümüz sürgülü kapılar artık modern evlere de taşınıyor. Ahır tipi ahşap kapılar ile evin antresinden salona rüstik bir geçiş sağlayabilirsin. Aynı şekilde mutfağında da kullanabileceğin bu kapı ile evinde oluşturacağın atmosfer bir başka olacak. Eğer ahşap fikri senin tarzın değilse biraz daha ağır olan metal veya cam kapıları da kullanabilirsin.

ev-projesi-sürgülü-kapı

Mobilya Döşemelerini Yenile

Evinde bir değişiklik istediğinde senin için en önde olacak kriter renkler olabilir. Bu nedenle renk ve desenleri en kolay şekilde değiştirmek veya ön plana çıkarmak istiyorsan mobilya döşemelerinde bir değişikliğe gidebilirsin. Farklı kumaşlardan, farklı tekstillerden ve görsellerden faydalanacağın bu planlama sürecinde zevklerini ve kullanım kolaylığını gözetmelisin. Aynı şekilde çok desenli bir seçim yaptığın koltuk döşemesi ile sade, tek renk kırlentler de tercih edebilirsin.

ev-projesi-mobilya

Duvarları Yık, Açık Alanlar Yarat

Evinde hayli büyük bir değişim sayılacak olan bir başka proje önerimiz de oda duvarlarını yeniden tasarlaman olacak. Normal bir apartman dairesini bir loft daire haline getirerek kullanabilirsin. Bu noktada kumaş veya ahşap seperatörler ile evini basit bölmelere ayırabilirsin. Ancak bu büyük değişimi yaparken evindeki ışık dengesini veya duvar içinden geçen tesisatları, yıkılacak duvar üzerinde -varsa- dolapları da hesabının içine katmalısın.

ev-projesi-loft

Her Odada Bir Duvarı Hareketlendir

Eğer bir değişim sürecine girme fikri hoşuna gidiyorsa, uzun vadeli planların yanı sıra hemen şimdi işe girişebilirsin. Eline bir fırça ve boya kutusu alıp evindeki her odadan bir duvarı boyayarak evine bambaşka bir hava kazandırabilirsin. Kırmızı duvarlı bir mutfak, turkuaz duvarlı bir banyo, açık pembe duvarlı bir yatak odası gibi basit bir dokunuş ile kendinde aradığın cesareti bulabilirsin.

ev-projesi-boyalı-duvar

Görsel kaynak: thespruce, pinterest, stylepark, idesignarch

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Evin İçin Doğru Halı Seçiminin Püf Noktaları

Evin İçin Doğru Halı Seçiminin Püf Noktaları

Burçların Ev Dekorasyon Rehberi

Burçların Ev Dekorasyon Rehberi