Evde Sıkılan Çocuklarınla Yapabileceğin Eğlenceli Aktiviteler

Evde Sıkılan Çocuklarınla Yapabileceğin Eğlenceli Aktiviteler

Kendi sağlığımız ve çevremizdekilerin sağlığı için evde kalmaya özen gösterdiğimiz şu günlerde, günler monotonlaşmış ve can sıkıcı hale gelmeye başlamış olabilir. Özellikle de bitmek bilmeyen enerjileri ve çabuk sıkılan yapılarıyla çocuklar bu süreci verimli bir biçimde geçirmekte zorlanıyor olabilirler. Ancak evde geçireceğin bu süreyi, çocuklarınla birlikte kaliteli vakit geçirmek ve eğlenceli anılar yaratmak için bir fırsat olarak düşünebilirsin. Bu yazımızda, sağlığınızı korumak için çocuklarınla evde geçireceğin bu dönemi keyifli bir biçimde atlatmanızı sağlayacak bir takım eğlenceli ve öğretici aktiviteleri inceledik!

Evde Vakit Geçirme Rehberi>

Evde Dezenfektan ve Temizlik Mendili Nasıl Yapılır?>

Bahar Havasını Ev Dekorasyonunuza Taşıyın>

Puzzle

Çocukların zeka gelişimi için son derece faydalı bir aktivite olan puzzle yapmak, saatlerin nasıl geçtiğini fark ettirmeyecek kadar keyifli olabilir. Sayısız seçenek arasından evinizin odalarından birine veya çocuğunun odasına asabileceğiniz bir puzzle’ı birlikte tamamlayıp, daha sonra çerçeveleterek duvara asabilirsiniz.

puzzle

Kutu Oyunları 

Ailece bir araya gelerek herkesin dahil olabileceği bir oyun oynamak, hep beraber eğlenebilmenizi ve keyifli bir anı oluşturmanızı sağlayacaktır. Kızmabirader, jenga gibi eğlenceli oyunları tercih etmenin yanı sıra satranç, dama gibi zeka geliştirici oyunları da seçeneklerin arasına ekleyebilirsin.

kutu-oyunlari

Nostaljik Oyunlar

Evde oynanabilecek keyifli oyun seçenekleri düşünüldüğünde akla birçok nostaljik oyun seçeneği gelir. Sessiz sinema, isim şehir, misket gibi kendi çocukluğunda oynadığın oyunları çocuğuna öğretebilirsin. Ayrıca bu oyunlar, evde kolaylıkla bulabileceğin malzemelerle oynanabileceği için oldukça pratik aktivitelerdir.

nostaljik-oyunları-misket

Sanatsal Aktiviteler

Bu dönem pastel ve sulu boyalar ile resim yapmak, kil ve seramik hamurundan heykel yapmak, oyun hamuru ile oynamak, patates baskısı yapmak gibi çocukların yaratıcıklarını besleyecek aktiviteleri deneyimlemek için son derece uygun. Birazcık özgürlükle ve belkide dağınıklıkla evde yapılabilecek çeşitli sanatsal aktiviteler, çocukların kocaman hayal dünyaları için faydalı olabilir.

sanat-aktiviteleri-patates-baski

El İşi Aktiviteleri

Bu süreçte evde biriken ambalaj atıkları, kağıt, sünger, tahta çubuklar, alüminyum folyo gibi malzemeler ile bir çok el işi faaliyeti gerçekleştirerek çocukların gelişimine katkıda bulunmak mümkün. Birçok örneğini bulabileceğin bu el işi faaliyetleri sayesinde çocukların ile birlikte ev için çeşitli aksesuarlar, kalemlik ve peçetelik gibi çeşitli ürünler, heykeller tasarlayabilirsin.

el-isi-aktiviteleri

Aile Albümü

Evde sıkıldığınız vakitlerde çocuklarınla beraber aile fotoğraflarının bulunduğu albümleri düzenleyebilir, fotoğraflarda bulunan aile bireyleri hakkında konuşarak aile bağlarını kuvvetlendirebilirsiniz. Hatta çocuğunun seçtiği fotoğrafları düzenleyerek sadece ona ait bir albüm oluşturabilirsiniz.

aile-albumu

Beraber Yemek Yapmak

Beraber yemek yapmak hem eğlenceli hem de çeşitli kimya ve matematiksel ölçü bilgilerinin dahil edilmesiyle eğitici bir aktivite olabilir. Çocuğunun sevdiği bir yemeği veya tatlıyı beraber hazırlayarak keyifli vakit geçirebilir, hazırlama sürecinde gelişen yaratıcılığını gözlemleyebilirsin.

cocuklarla-yemek-yapmak

Bahçecilik

Bitkileri sulamak, saksı ve toprak değiştirmek, bitkilerin bakımını yapmak gibi bahçecilik işlerini çocuğunla birlikte gerçekleştirip onun el becerilerini, çevreye dair bilgilerini geliştirmesini sağlayabilirsin. Doğayla iç içe olan çocukların çok boyutlu düşünebilme yetileri gelişirken, daha yaratıcı çözümler üreten, duyarlı bireyler oldukları gözlemlenmiştir

cocuklarla-bahcecilik

Tişört Tasarımı

Çocuklar, geniş hayal güçleri ile kendi ürünlerini tasarlamayı ve bu ürünlere kendi beğenilerini yansıtmayı çok severler. Kolaylıkla bulabileceğin kumaş boyaları, tekstil kalemleri ile düz renk veya eskimiş tişörtler üzerine çeşitli grafikler ve desenler çizebilir, birlikte özgün tişört tasarımları oluşturabilirsiniz.

tişört-boyama

Bilim Projeleri

Evde kalma süreci dahilinde arşivlerini ücretsiz olarak erişime sunan bilim dergilerinde ve çeşitli bilim sitelerinde bulabileceğin evde uygulanabilecek, basit projeler ile çocuğunun eğitimine katkıda bulunabilirsin. Genellikle evde kolaylıkla bulunabilecek malzemeler ile deneyimlenebilecek bu bilim deneyleri ve projeler, çocuğunun sıkılmadan öğrenmesini sağlayacaktır.

bilim-deneyleri

Eğlenceli Çalışma Kağıtları

İnternette sayısız örneğini bulabileceğin öğretici çalışma kağıtları, boyama sayfaları, labirent ve eşleştirme oyun kağıtları gibi materyalleri yazıcı ile basarak çocuğuna keyifli bir aktivite daha sunabilirsin. Bu eğlenceli ve öğretici kağıtlar küçük çocukların hayvanlar, harfler, bitkiler gibi kavramları sıkılmadan öğrenmeleri için etkili olabilir.

calisma-kagitlari

İnternet Turları

Evde kalma sürecinde arşivlerini ücretsiz olarak erişime sunan müzeler ve kayıtlarını paylaşan tiyatro, opera, müzikal gibi sanat performanslarını çocuğunla birlikte deneyimleyebilirsin. Dünyadaki çeşitli turistik bölgeleri, hayvanat bahçelerini ve hatta uzaydaki gezegenleri sanal olarak gezebileceğiniz internet turlarını araştırabilir, çocuğunun ilgili olduğu mekanları evde deneyimlemesini sağlayabilirsin.

internet-turlari

Fiziksel Aktiviteler

Çocukların bitmek bilmeyen enerjisini göz önünde bulundurmalı ve dört duvar arasında bu enerjiyi atamadıklarını farkında olman gerekiyor. Bu enerjiyi atmak için, sevdiğiniz şarkılar eşliğinde çocuğunla birlikte dans edebilir, birlikte onu yormayacak şekilde yaşına uygun spor hareketleri yapabilirsiniz.

fiziksel-aktiviteler

 Görsel kaynak: pinterest, freepik.com, pexels.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Evinden Çıkmadığın Günleri Keyifli Hale Getirecek 10 Hobi

Evinden Çıkmadığın Günleri Keyifli Hale Getirecek 10 Hobi

Sosyal Medyadan Aşina Olduğumuz Bir Kavram: Cozy Home

Sosyal Medyadan Aşina Olduğumuz Bir Kavram: Cozy Home