Çocuğunuzun Okul Başarısını Arttırmak İçin 5 Etkili Yöntem

Çocuğunuzun Okul Başarısını Arttırmak İçin 5 Etkili Yöntem

Okulların açılmasına az bir zaman kaldı. Çocuğunuzun başarısını arttırmak için etkili yöntemler bulunuyor, bu yöntemleri inceleyip hangisini nasıl uygulayabileceğini planlayabilirsin. Bunun dışında aileden kaynaklanan başarısızlık nedenlerini fark edip kendinde düzeltmen gerekenlere odaklanabilir ve böylece çocuğunun okul başarısına katkı sunabilirsin.

Çocuk Odaları için Yaratıcı Çözümler

En Faydalı İngilizce Geliştirme Yöntemleri

Yabancı Dil Öğrenmenin Çocuk Gelişimi Üzerindeki Muhteşem Etkileri

Çocuğunuza Başarısızlığın Başarıya Giden Bir Basamak Olduğunu Öğretin

Başarıya giden yolda birçok kere başarısız olmak gerekir, bu altın kuralı çocuğuna anlatarak çocuğunuzun okul başarısına yardım edin. Bütün bilim insanları, sanatçılar, iş insanları başarıyı elde edene kadar birçok defa başarısızlıkla yüzleştiklerini ve bunlardan birçok şey öğrendiklerini anlatırlar. Bu öğreti için çocuğuna satranç oynamayı öğretebilir, kendi başarısızlık hikayelerini anlatabilir ve onu fazla yüceltmemeye çalışabilirsin.

cocuk-egitimi

Çocuğunuzun Sorumluluk Duygusunu Arttırmaya Çalışın

Çocuğun ders başarısının arttırılması için neler yapılabilir diye düşünüyorsan çocuğuna verebileceğin en önemli hediye sorumluluk duygusudur. Bu sayede özellikle kendi başarısı üzerinde kendi sahip olduğu sorumluluğu fark ederek davranışlarının sorumluluğunu almayı öğrenebilir. Bunu da ceza yerine davranışlarının sonuçlarını göstererek öğretebilirsin. Çünkü bu sayede kötü bir davranış sergilediği zaman bunu korktuğu için değil sonuçlarını kaldıramayacağı için bırakacaktır.

cocugunun-okulda-basarili-olmasi

Oyunları Mümkün Olduğunca Öğrenmeye Dahil Edin

Zihinlerimiz matematik ya da geometri gibi alanlar karşısında kendini kapatmaya meyillidir, bu durum vaktinde bu alanları öğrenirken çok sıkılmış olmamızdan kaynaklanır. Eğer öğrenme süreçleri daha eğlenceli hatta oyunsu olsaydı bugün belki de bu kadar zorlamayabilirdi bizleri. Bu yüzden özellikle kompleks konuları öğrenirken bu konuları öğrenmeyi çocuğun için oyunsu kılacak yöntemler bulabilirsin.

cocuk-egitiminde-oyun

Çocuğunuzun Ders Dışında İlgi Alanları Geliştirmesini Sağlayın

Bir çocuğun tüm hayatını okulla sınırlandırmak birçok açıdan oldukça tehlikeli olabilir. Tatillerde büyük bir yoksunluk yaşamasından tutun, dersleri kötü giderse kendini tümüyle başarısız ve yitik görmesine birçok açıdan çocuk için sorun yaratabilir, çocuğa okul dışında bir hayat kurmamak. Ama eğer spor gibi ya da sanat gibi okul dışı aktiviteler bulursan çocuğunun hayata karşı motivasyonu yalnızca okula bağlı kalmamış olur.

ders-disinda-cocuga-ilgi-alani

Çocuğunuzu Ceza Yerine Sonuçla Motive Edin

Çocuk gelişiminde ödül ve ceza yöntemleri uzun yıllardır tartışılmakta ve hangisinin daha yarar sağladığı tam olarak bulunabilmiş değil. Ama şu belli ki ikisi de tam olarak verimli bir davranış gelişimine yol açamıyor. Ama çocuk eğitiminde yaptığı davranışları sonuçları üzerinden tarif etmek çocuğun hareketlerini daha iyi tanımlamasına ve davranış kalıplarını bu düzende oluşturmasına yarıyor. Bu şekilde davranışlarının sonuçlarını öngörebilerek yetiştirilen çocuklar da eğitim hayatlarında cezaya alışmış çocuklara kıyasla daha başarılı olabiliyor.

cocuga-ceza-vererek-egitimek

Görsel Kaynaklar: pexels.com, pixabay.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

ChatGPT'yi İşiniz İçin Kullanmanın 9 Harika Yolu

ChatGPT'yi İşiniz İçin Kullanmanın 9 Harika Yolu

Ev Işıklandırmasında Yapılan 3 Hata

Ev Işıklandırmasında Yapılan 3 Hata