Çamaşır Etiketleri Yıkama Sembolleri ve Anlamları

Çamaşır Etiketleri Yıkama Sembolleri ve Anlamları

Bazen çok sevdiğin bir kazağı makinede yıkadıktan sonra küçülmüş bulabilirsin ya da kurtarıcı tişörtün kurutma makinesinden çıktığında artık siyah değil kül rengi olmuş olabilir. Bu gibi kazaların önüne geçmek senin elinde. Çamaşır makinesi yıkama talimatı etiket sembolleri ve anlamlarını bildiğin takdirde çamaşırlarını yıkamadan önce ürünlerin iç tarafındaki etiketlerine bakabilir ve talimatlara göre yıkama yapabilirsin.

Çamaşır Makinesi Temizliğinin Püf Noktaları Nelerdir?

4 Adımda Kurutma Makinesi Temizliği Nasıl Yapılır?

Temizliğe Harcadığın Zamanı Yarıya İndirecek 9 Taktik

camasir-etiketleri

Giysi Etiketleri Ne Anlama Gelir?

Giysilerin genellikle iç kısımlarında bulunan çamaşır yıkama işaretleri çamaşırlarının kumaşının türüne göre ya da üzerindeki baskı ya da nakış türüne göre nasıl bir yıkamayı kaldırabileceğini söyler. Bazı giysiler hassas oldukları için 30 derecede ya da makinelerin elde çamaşır yıkama programlarında yıkanabilir. Kaşmir ya da likra gibi içerikleri olan bazı giysileri ise ütülemek kumaşa zarar verebilir. Bu gibi bilgiler de gene giysi etiketlerinde belirtildiği için bu etiketler oldukça bilgilendiricidir.

giysi-etiketleri-ne-anlama-gelir

Yıkama Sembollerinin Anlamları

Çamaşır yıkama sembolleri giysini temizlemek için nasıl bir yol izlemen gerektiğini söyler. Örneğin yıkamayın sembolü, o giysiyi evde yıkamanın uygun olmayacağını bu sebeple kuru temizleme yapılması gerektiğini söyler.

yikanmaz
tıkanabilir

Bu sembol giysilerde en çok görülen semboldür ve normal bir yıkama yapılabileceğini gösterir. Bu sembolün içinde 30 derece gibi yazılar yazıldığında yıkamanın o sıcaklıklarda yapılabileceğini anlarsın. Bu görselin altına tek ya da iki çizgi çizilmiş olabilir bu durumlarda da hassas programda yıkama yapman gerektiğini anlamalısın. 

hassas-yikama
elde-yikama

Bu sembolse ürünleri elde yıkaman gerektiğini söyler. Makinenin elde yıkama programı varsa orada yıkayabilirsin ya da çok sıcak olmayan bir su ile ve çok güç uygulamadan bu giysilerini sen de elinde yıkayabilirsin.

Düz Kurutma Nedir?

Çamaşır yıkama işaretleri aynı zamanda nasıl bir kurutma yapman gerektiğini de söyler. Bunlar arasında kurutma makinesini nasıl kullanman gerektiği yer alırken bir yandan da ipe asarak mı yoksa düz bir yere sererek mi kurutman gerektiği de belirtilir. Karenin ortasında düz bir çizgi varsa bu işaret çamaşırını düz bir yere sererek kurutman gerektiğini söyler.

kurutma-sembolleri

Bunun yanı sıra kutu içinde çember sembolü kurutma makinesi talimatını söyler. İçinde nokta oluşu ısıya dayanıklılığını anlatır. İçinde işaret olmadığı takdirde kurutma makinesinde düşük ısıda kurutma yapman gerektiğini anlamalısın. Noktalar arttıkça daha yüksek ısılara çıkabileceğini anlamalısın.

camasir-yikama-talimatlari

Hassas Yıkama Ne Demek?

Çamaşır yıkama talimatlarında elde yıkama ya da hassas yıkama önerileri bulunuyorsa bu ürünlerin sıkım ve ısı karşısında bozulma eğilimi olduğunu anlamalısın. Başına giysinin çekmesi ya da deforme olması gibi tatsız şeyler gelmesin istiyorsan bu talimatlara kulak asıp makinende ürünlerini bu şekilde yıkamalısın. Çamaşır makinenin programlarını ve sıkma ayarını yapmanın yanında çamaşırlarının yıpranmasının önüne geçmek için çamaşır yıkama filesi de kullanabilirsin.

utu-talimatlari

Tambur Kurutma Yapılmaz Ne Demek?

Çamaşır ve bulaşık makinelerinde temizlenecek ürünleri koyduğumuz yere verilen isim tamburdur. Tambur kurutma ya da tamburlu kurutma da çamaşır ya da kurutma makinesinde kurutma yapmak anlamına gelir. Çamaşır yıkama talimat etiketlerinde görebileceğin tambur kurutma yapılmaz talimatı ürünün kurutma makinesinde kurutulmaması gerektiğini söyler.

tambur-kurutma-yapilmaz

Görsel Kaynaklar: miele.com.tr, pexels.com, unsplash.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Yoga Hakkında Bilmen Gereken Her Şey

Yoga Hakkında Bilmen Gereken Her Şey

Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Yalı Çapkını

Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Yalı Çapkını