Açık Hava Partisi Nasıl Düzenlenir?

Açık Hava Partisi Nasıl Düzenlenir?

Açık hava partileri her ne kadar yaza ve sıcak havalara ait bir parti türüymüş gibi görünse de aslında gerekli koşullar sağlandığı takdirde her mevsim açık hava partisi düzenlemeleri yapabilirsin. Eğer senin de aklında temiz havada misafirlerinle ferah ferah bir parti düzenlemek varsa bunun için sorularının cevaplarını yazımızda bulabilirsin.

Doğum Günü Partisi Organizasyonu Nasıl Planlanır?

Şık Bir Yılbaşı Masası Nasıl Hazırlanmalı?

Bebek Cinsiyet Partisi Fikirleri

Açık havada yemek organizasyonu yapılırken dikkat edilmesi gereken birçok faktör var. Öncelikle açık havanın getirisi olabilecek rüzgar, güneş, toz gibi faktörlere karşı düşünülmüş bir menü yaratmakta fayda var. Bunun için yemesi zahmetli olmayan kolay servis edilebilir yiyecekleri tercih edebilirsin. Bunun dışında yemeği de partinin bir parçası haline getirebilirsin. Bunun için mangal oldukça basit bir fikir olacaktır, bu sayede misafirlerin yemeklerini daima alabilirler ve mangal da partinin bir parçası olur. İçeceklerin de bir bardan servis edilmesi misafirlerinin daima masalarında kalmalarını engelleyecektir, içecek almak için hareket edecek olan misafirlerin mekanda dağıttığın diğer aktivitelerle de ilgilenebileceği için tüm vakitlerini masalarında geçirmemiş olur.

acik-hava-partisi-menu

2. Çöpler ve Kirli Bulaşıklar

Açık havada yapılan bir partinin en tehlikeli yanlarından birisi ortalıkta çöplerin yığılmasıdır. Hele ki rüzgarlı bir güne denk gelen bir parti yapıyorsan misafirlerin ortalıkta uçuşan çöplerden rahatsız olacaktır. Bunun için eğer bir organizasyon şirketiyle çalışıyorsan çöplerle ilgilenmesi için bir görevli bulundurmalarını isteyebilirsin. Bunun yanında kapalı çöpler tercih edip çöp sayısını arttırabilirsin.

acik-hava-partisi-duzenleme

3. Dış Mekanları Hazırlayın

Oturma düzeni mevsimden mevsime değişiklik gösterebilir. Soğuk havada yapacağın bir açık hava partisinde misafirlerini yarattığın en sıcak mekanda daha sıkı bir düzende oturtabilirsin. Bunun yanında sıcak bir mevsimde misafirlerini mekanda dağıtarak oturtabilirsin bu sayede mekanı daha homojen kullanarak misafirlerin masalar arasında hareket edilmesi için alan yaratmış olursun.

dis-mekanda-parti-vermek

4. Işıklandırmalar ve Dekorasyonlar

Açık hava partinde yapacağın dekorasyon ve ışıklandırma oldukça önemli olacaktır çünkü sınırları kapalı bir alana göre daha belirsiz bir alan olduğundan açık hava partisinde dekorasyonunun boş durma riski vardır. Bu risk karşısında dekorasyonunu bir tema özelinde yaratmayı düşünebilirsin. Bunun için merkezi olan bir dekorasyon düzeni kurup mekanın kalanını bu merkezden yayılan enerjiyle doldurabilirsin. Bu sayede misafirlerin parti boyunca yarattığın temanın içinde bir deneyim yaşayabilir. Bunun yanında ışıklandırma da eğlenceyi nerede nasıl yapmak istediğine göre belirlenebilir. Bunun için dans edilecek yerleri ve yemek yenecek yerleri birbirinden ayıran bir ışık tercih edebilirsin.

acik-hava-partisi-dekorasyon

5. Bir Çalma Listesi Planı Oluşturun

Bir partinin en vazgeçilmezi müziktir diyebiliriz. Çalacağın müziklerin ortamın neşesini arttırmasına odaklanmalı ve misafirlerinin beklentilerini düşünerek bir çalma listesi yaratmalısın. Bunun için misafirlerine ne vaat ederek bu partiye çağırdığını belirlemen yararlı olabilir. Örneğin doğum günün için bu partiyi veriyorsan gelecek kişiler senin eğlence anlayışına güvenerek geliyorlardır ve bu yüzden kendi sevdiğin şarkıları bir çalma listesinde toplayabilirsin. Bunun yanında müzik konusunda açık havada sesin diğer mekanları rahatsız etmesi olasılığını düşünerek daha sakin alternatifli listeler oluşturmanda fayda var. Aksi takdirde gelen şikayetler olduğu takdirde müziği değiştirerek eğlenmeye devam edebilme ihtimalini yok ettiğin için partiyi sonlandırmak zorunda kalabilirsin.

parti-icin-calma-listesi

6. Aktiviteler

Partini yalnız yemek ve dans üzerine değil çeşitli aktivitelerle zenginleştirerek de planlayabilirsin. Bu aktiviteler partin için seçtiğin temaya göre değişebilir. İster küçük atölyelerle misafirlerine tasarımlar yaptır ister bir köşede dart oynamalarını sağla istersen de bir fotoğraf köşesinde misafirlerine unutulmaz analog fotoğraflar hediye et.

parti-aktiviteleri-yapmak

Bir Yedekleme Planınız Olsun

Açık hava partileri hava şartlarına bağlılık yüzünden her zaman risklidir. Bu yüzden bir yedek planın olmasına önem vermen gerekir. Olası bir yağışta partini bölmeden bir kapalı alanda devam ettirmek, mekanın üstünü kapatmak gibi seçeneklerin olmadığı takdirde hava şartları yüzünden partini iptal etmek zorunda kalabilirsin.

acik-hava-partisi-yapmak

Görsel Kaynaklar: pexels.com, pinterest.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Çiçeklerle Anlatılan Anlamların Rehberi

Çiçeklerle Anlatılan Anlamların Rehberi

2024 Küçük Banyo Dekorasyon Fikirleri

2024 Küçük Banyo Dekorasyon Fikirleri