Çiçeklerle Anlatılan Anlamların Rehberi

Çiçeklerle Anlatılan Anlamların Rehberi

Çiçek birisine verilecek en güzel hediyelerin başında gelir. Çoğu kişi de bu sebeple yeni iş kutlamalarında, özel günlerde ya da içinden geldiği bir anda sevdiklerini mutlu etmek adına onlara çiçek alır hediye olarak. Peki ya bu çiçeklerin hepsinin ayrı bir anlamı var dersek? Bu anlamları bilerek belki de bundan sonra hangi amaçla alıyorsan çiçeklerini ona göre seçersin. Çiçeklerin anlamlarını bildikten sonra hediyelerine yepyeni bir anlam geleceğine eminiz.

Kurutulmuş Çiçeklerden Potpuri Yapımı

Yeni İşe Başlayanlara Alınacak Hediye Önerileri

Çiçek Bakım Rehberi

Gül Anlamları

Gül tarihi oldukça gerilere giden bir çiçektir, bu sebeple de yıllar yılı kültürlerde kendine güçlü bir yer edinmiştir. Kitaplardan şarkılara birçok yerde adı geçen gülün tarihi Mısır mezarlarının yapıldığı zamanlara kadar gider. Bugün de çoğu kişi sevdiklerini mutlu etmek için onlara hediye olarak gül alıyor. Güllerin anlamları renklerine göre değişiyor, bu yüzden de kırmızı gülle beyaz gülün aynı olmadığını hatırlatmak isteriz.

gul-anlamlari

Kırmızı Gülün Anlamı

Kırmızı gül en meşhur güldür ve anlamı da çoğu kişi tarafından bilinir. Kırmızı gül anlamı sebebiyle aşıkların çiçeğidir çünkü anlamı “seni seviyorum” demektir. Kelimelerin yetersiz kaldığı bir aşkı kırmızı bir gülden daha güzel ne anlatabilir?

kirmizi-gul-anlami

Pembe Gülün Anlamı

Sempatik görüntüsüyle pembe gül görene mutluluk ve huzur getirir. Bunu veren kişi hediyeyi aldığı kişiye “hayatımda olduğun için kendimi çok şanslı hissediyorum ve seninle çok mutluyum” demek istiyordur. Bu sebeple pembe gülü çok samimi bir arkadaşına hediye edebilirsin.

beyaz-gul-anlami

Beyaz Gülün Anlamı

Beyaz saflığın ve duruluğun rengi olması sebebiyle beyaz gül anlamını da buradan doğar. Beyaz gül hediyesi veriliyorsa ortada bir güven iklimi oluşturulmak isteniyordur, karşıdaki kişiye karşı saf bir sevgiye sahip olduğunu göstermek için ona beyaz bir gül alabilirsin.

beyaz-gulun-anlami

Mavi Gülün Anlamı

Mavi gül doğada bulunması mümkün olmayan bir çiçektir. Doğada maviye en yakın gül rengi morun tonlarından gelir. Bu sebeple beyaz gülün boyanmasıyla elde edilen mavi gülleri hediye ederken hediye verdiğin kişiye eşsizliğin ve gizemin şifresini veriyor olabilirsin.

mavi-gul-anlami-nedir

Turuncu Gülün Anlamı

Turuncu gül renk olarak da anlam olarak da kırmızı ile sarı güllerin arasında yer alır. Turuncu gül anlamı arzuyu anlatırken bir yandan da bu ilişkiye karşı ne denli hevesli olduğunu da ifade eder. Bu sebeple romantik ilişkilerde de güçlü arkadaşlık ilişkilerinde de turuncu gül hediyesi çok uygun olacaktır.

turuncu-gul-anlamlari

Orkide Anlamları

Orkide de gül gibi hediye çiçeklerin başında gelmektedir. Orkideyi gülden ziyade daha geniş spektrumdaki ilişkilerde de hediye edebiliyor olman sebebiyle özellikle iş arkadaşlığı gibi ilişkilerde verilmesi daha güvenli bir çiçektir.

orkide-cicegi-anlami

Beyaz Orkidenin Anlamı

Beyaz orkide anlamı bakımından oldukça güçlüdür çünkü masumiyetin anahtarı rolünü üstlenen bir çiçektir beyaz orkide. Bu sebeple bu hediyeyi verdiğin kişiye net bir şekilde şüphesiz, güvenli, huzurlu ve parlak bir sevgiyi emanet ettiğini söylüyor olursun.

beyaz-orkide-ne-anlama-gelir

Mor Orkidenin Anlamı

Mor tarihte de elde edilmesi zor bir renk olması sebebiyle kral ve kraliçelerin rengi olmuştur. Bu asil renge sahip orkidenin anlamı da renginden gelir, mor orkide anlamının “sen herkesten farklı ve özel yeteneklere sahip birisin, aynı zamanda da çok asilsin” olduğunu söyleyebiliriz.

mor-orkide-anlami

Sarı Orkidenin Anlamı

Çok sık rastlanmayan sarı orkide anlamı bakımından oldukça güçlüdür. Özellikle arkadaşlık bağlarının güçlü olduğunu gösteren sarı orkideyi hediye ederek arkadaşına dostluğunuzun uzun sürmesini temenni ettiğini güzel bir şekilde gösterebilirsin.

sari-orkide-anlami

Mavi Orkidenin Anlamı

Mavi orkide de aynı mavi gül gibi doğal yollarla değil özel müdahalelerle üretilir. Bu sebeple de bulunması zordur ve bu sebeple oldukça değerlidir. Sen de bu nadir çiçeği hediye ederek verdiğin kişiye dillendiremediğin hislerini anlatabilirsin çünkü mavi orkide verilen kişinin de aynı bu çiçek kadar özel olduğu anlamına gelir.

mavi-orkide-anlami-nedir

Görsel Kaynaklar: pexels.com, countrylife.co.uk, petalrepublic.com, ehow.com, thespruce.com, epicgardening.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

2023 Yılında, 14 Ülkede 1.6 Milyon Hizmet Veren ve 22 Bin Farklı Hizmete Ulaştık

2023 Yılında, 14 Ülkede 1.6 Milyon Hizmet Veren ve 22 Bin Farklı Hizmete Ulaştık

Açık Hava Partisi Nasıl Düzenlenir?

Açık Hava Partisi Nasıl Düzenlenir?