Seneyi 14 Ülke, 3 Marka ve %328 Büyümeyle Kapattık

Seneyi 14 Ülke, 3 Marka ve %328 Büyümeyle Kapattık

Türkiye'nin en büyük hizmet platformu olarak başarı dolu bir yıl daha geride kaldı. 2022 bizim için oldukça özel bir yıl oldu. Yurt dışında markamız HomeRun ve bu sene bünyemize eklenen ProntoPro ile birlikte Armut.com olarak birçok yeni heyecanlar yaşadık ve Avrupa liderliği yolumuzdan da hiç şaşmadık. 2023’e doğru da yine aynı yolda emin adımlarla ilerliyor, gelecek yılın neler getireceğini görmek için sabırsızlanıyoruz. Ama ondan önce bu senenin öne çıkan verilerini ve %328 gelir büyümesinin sebeplerini birlikte inceleyelim!

14-ulke-3-marka-hizla-buyumeye-devam

ProntoPro ile Güçlerimizi Birleştirdik

Avrupa liderliğine yolculuğumuzda Avrupa’da en büyük rakiplerimizden biri olan İtalyan ProntoPro ile birleşerek hizmet verdiğimiz ülke sayısını 14’e çıkarttık ve 14 farklı ülkede 3 marka olarak hızla büyümeye devam ettik. Aldığımız 15 milyon Euro yatırımla büyüme faaliyetlerimiz roket hızında ilerlemedi ve geçtiğimiz yıla kıyasla %328 gelir büyümesine tanıklık ettik ki bu da 2023’te Avrupa liderliğine gittikçe yaklaşan yolculuğumuzu destekler nitelikte! Türkiye’nin en büyük hizmet platformu olarak Türkiye’den çıkan bir başarı hikayesi olmanın gururunu yaşıyoruz.

Toplam 4,713,046 Hizmet Talebi

Sizlerin güveni ve desteği ile birlikte yıl boyunca toplam 4,713,046 hizmet talebi aldık ve ne mutlu ki hizmet veren sayımız da 1 milyonu aştı. Üstelik artık daha çok hizmeti Armut’la bulmak da mümkün. Geçtiğimiz yıla nazaran eklenen hizmetlerde %50 artış yaşadık. Bununla birlikte 2022 yılında hizmet çeşitliliğimiz de artmaya devam etti. Yeni servislerimiz arasından en çok Şehirler Arası Motosiklet Taşıma, Saatlik Oyun Ablası, Online Çift Terapisi hizmetlerinin ilgi çektiğini gördük.

Bu Sene de En Büyük Kategorimiz: Temizlik

Yıl boyu toplam 733,477 evi temizledik ve 2022 yılının da en büyük kategorisi temizlik oldu. Temizlik kategorisi %23’lük bir büyüme yaşayarak zirveye yerleşti ve onu nakliyat ve tadilat gibi yüksek talep alan kategorilerimiz takip etti. Bu yüksek talep alan ev hizmetlerinin yanında bu sene kurumsal hizmetler %30’luk bir büyüme göstererek ön plana çıktı. Kurumsal hizmetler kategorisinde en çok talep alan hizmet ise şirket ve kurumların gittikçe artan dijitalleşme ihtiyacına cevap veren hizmetlerden Sosyal Medya Yönetimi ve Danışmanlığı oldu. Yine kurumsal hizmetler kategorisinden ilgileri üstüne çeken bir başka hizmet, Vize Danışmanı da %493 büyüme ile en fazla büyüme gösteren hizmetlerimizden biri oldu. Geçtiğimize seneye göre en fazla büyüme gösteren servisler ise sırasıyla %1036 talep artışı ile Yük Taşıma, %852 büyüme ile Doğum Günü Mekanları ve %742 büyüme ile Oto Boya. En çok büyüme gösteren hizmetler listesinde dikkatimizi çeken hizmetlerden biri de %377 büyümeyle Prefabrik Ev Yapımı oldu.

Yurtdışında da Artan Taleple Karşılaştık

Geçtiğimiz sene İngiltere’de %97 büyüme yakalayarak Romanya ve Mısır’ın ardından bir ülkede daha etkinliğimiz oldukça yükseldi. Romanya’da en çok talep gören servisler sırasıyla Ev Temizliği, Boya Badana ve Psikolog olurken Mısır’da Ev Tadilat, Ev Temizliği ve Evden Eve Nakliyat servisleri en çok talebi aldı. %97 talep büyümesi ile öne çıkan ülke, İngiltere’de ise en çok talep alan servisler sırasıyla Boya Badana, Halı Kaplama ve Evden Eve Nakliyat oldu.

Bu Sene de Saniyelerle Yarıştık

2022 senesinde de hızımızdan ödün vermedik, tam gaz devam ettik. Bunun sonucunda da çok hızlı sonuçlar aldık:

  • En hızlı teklif alan iş 6 saniye ile Klima Montaj,

  • En hızlı teklif seçimi 8 saniye ile Koltuk Yıkama Temizleme talebinde,

  • 4 teklifi en hızlı şekilde tamamlayan iş ise 24 saniye ile TV Led Değişimi talebinde gerçekleşti.

Genişleyen Haritamız ve Uluslarası Ekibimiz

Son olarak ekibimizin de haritada sürekli genişlediği, uluslarası anlamda katlanarak arttığı bir dönemden geçtik. 3 markayı 14 ülkede büyütmeye devam ettiğimiz bu 2022 senesi boyunca ekibimiz de büyümeye devam etti ve İstanbul ve Milan ofislerinde 17 farklı milletten oluşan 192 kişilik koca bir ekip olduk. Yeni yıla böyle kocaman bir ekiple 3 marka 14 farklı ülke bir arada girmek mutluluk ve gurur verici. Çok minnettarız ve yeni yıl için umut doluyuz!

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Patili Dostlarımızın Yaşını Hesaplamanın Püf Noktaları

Patili Dostlarımızın Yaşını Hesaplamanın Püf Noktaları

Yılbaşı Hediyeni Deneyime Dönüştürmeye Ne Dersin?

Yılbaşı Hediyeni Deneyime Dönüştürmeye Ne Dersin?