2021 Yılında Sıkça Göreceğimiz Mutfak Tezgahları

2021 Yılında Sıkça Göreceğimiz Mutfak Tezgahları

Mutfak tezgahları, kapladığı alanın çokluğu nedeni ile mutfak dekorasyonunda belirleyici bir rol oynayan ve en çok öne çıkan dekorasyon elemanlarından biri olarak nitelendirilir. Mutfak dekorasyonu planlanırken akla gelen ilk ürünlerden biri olan tezgahlarını seçerken karşılaşılan sayısız malzeme seçeneği arasından kullanışlı, uzun ömürlü ve dekorasyon tarzına uyan bir modeli seçmek gerekir. Gelişen yeni malzeme ve trendleri göz önünde bulundurarak mutfak tezgahı seçiminde değişiklik yapmak da mümkündür. Eğer mutfak dekorasyonunu planlama aşamasındaysan veya mutfak tezgahını yenileme niyetindeysen bu yazımızı mutlaka incelemelisin.

13 Tasarım Mutfak Rafı Fikri>

2021'de Popüler Olması Beklenen Dekorasyon Trendleri>

Mutfağını Dekore Etmeden Önce Bilmen Gereken 6 Yerleşim Planı>

Kuvars Mutfak Tezgahı

Dünyanın en sert minerallerinden biri olan kuvars, sunduğu pek çok olumlu özellik sebebi ile mutfak tezgahlarında sıklıkla tercih edilir. Gözeneksiz yapısı ile sıvı emilimini dert etmen gerekmez ve lekelere karşı oldukça dirençlidir. Sınırsız seçenek sunan renk yelpazesi ile her dekorasyon tarzına ve her mutfağa uyum sağlayabilir. Renk çeşitliliğini artırmak ve ilgi çekici desenler yaratmak için az miktarda cam veya metal parçalarla karıştırma uygulamaları da yapılabilir.

kuvars-mutfak-tezgahi

Caesarstone Mutfak Tezgahı

Bir kuvars malzeme çeşidi olarak karşımıza çıkan Caesarstone, günümüzde mutfak tezgahlarında tercih edilen en modern ve yenilikçi malzemelerinden biridir. Leke ve çizilmelere karşı dayanıklı olması, gözenekli olmayan yapısından dolayı küf oluşumunu engellemesi gibi özellikleri bu malzemeyi mutfaklar için oldukça kullanışlı kılıyor. Evinde son derece güçlü ve dayanıklı olan bir Caesarstone mutfak tezgahı uygulamasına yer vermek istersen, sunulan 40’tan fazla renk seçeneği ve esnek tasarım modelleri arasından seçim yapabilirsin.

caesarstone-mutfak-tezgahi

Ahşap Mutfak Tezgahı

Sıcak ve doğal bir görünüm sunan ahşap çeşitlerinden meydana gelen bu mutfak tezgahı modeli, pek çok farklı dekorasyon tarzı ile bütünleştirilebilen bir seçenek. Bu mutfak tezgahı modeli ile ortamın havasını yumuşatmak, dekorasyona rustik ve otantik bir dokunuş katmak mümkün. Özellikle de küçük evler ve Amerikan mutfaklar için kullanışlı olan bu mutfak tezgahını tercih edeceksen, düzenli olarak zımpara ile yenilemen gerektiğini unutmamalısın.

kasap-tahtasi-mutfak-tezgahi

Bakır Mutfak Tezgahı

Mermer yada granit gibi malzemeler mutfak tezgahı uygulamalarında görmeye alışkın olduğumuz malzemelerdir, ancak son yıllarda uygulama yöntemlerinde görülen gelişme ile metalik tezgahlar da sıklıkla tercih edilir hale gelmiştir. Metalik tezgah seçeneklerinden biri olan bakır mutfak tezgahları, dekorasyona otantik bir dokunuş katmayı sağlar. Bakır tezgah ile beyaz dolaplarını bir araya getirerek harika bir kontrast oluşturabilir veya bu tezgah ile ahşap dolaplarını bütünleştirebilirsin. Şık ve parlak görünümü korumak için düzenli olarak parlatma yapabilir veya eskitme bir görünüm için bakım yapmayıp tezgah üzerinde doğal bir patina kalmasına izin verebilirsin.

bakir-mutfak-tezgahi

Fayans Döşemeli Mutfak Tezgahı

Sırada oldukça pratik ve ekonomik bir mutfak tezgahı seçeneğimiz var. Uygulaması son derece kolay olan fayans döşemeli mutfak tezgahı, bu geniş tezgah yüzeyinin doğal taş ya da masif ahşap ile kaplanmasından çok daha ekonomik bir seçenek olarak karşımıza çıkar. Bu mutfak tezgahı modeli için en önemli olan nokta olabildiğince kaliteli fayanslar arasından seçim yapmaktır. Unutma ki tezgahının ne kadar dayanıklı, kolay temizlenebilir, neme dayanıklı olduğu fayans kalitesine bağlıdır. Eğer mutfağında fayans döşemeli mutfak tezgahına yer vermek istersen, düzenli olarak derz temizliği yapman gerektiğini unutmamalısın.

fayans-dosemeli-mutfak-tezgahi

Paslanmaz Çelik Mutfak Tezgahı

Profesyonel mutfaklarda sıklıkla tercih edilen paslanmaz çelik mutfak tezgahı modellerinin, günümüzde ev dekorasyonu için yeni yeni tercih edilmeye başlanan bir ürün olduğu söylenebilir. Modern ve endüstriyel duruşu ile mutfak dekorasyonuna etkileyici bir dokunuş sağlar. Metalik yüzey yansımaları ve karizmatik rengi ile ev dekorasyonunda profesyonel mutfak havası yaratan bu mutfak tezgahı seçeneğinin, aynı zamanda ısıya karşı son derece dayanıklı ve kolay temizlenebilir olduğunu göz önünde bulundurmalısın.

paslanmaz-celik-mutfak-tezgahi

Sabuntaşı Mutfak Tezgahı

Mutfak dekorasyonlarına farklı bir etki katmak isteyen okuyucularımızın, sabuntaşı mutfak tezgahı seçeneğini mutlaka göz önünde bulundurmalarını tavsiye ederiz. Alışıldık malzemelerden farklılaşan ve lüks bir görünüm sunan sabuntaşı malzemesi, şık bir mutfak dekorasyonu için temel dekorasyon elemanlarından biri olabilir. Şık görünümünün yanı sıra oldukça işlevsel olan bu tezgah modeli oldukça sağlamdır, asidik malzemelerden etkilenmez ve leke tutmayan bir yapıya sahiptir.

sabuntasi-mutfak-tezgahi

Laminant Mutfak Tezgahı

Laminant mutfak tezgahları ekonomik, kolay temizlenebilir ve modern bir görünüm sunan bir uygulama çeşididir. Bu olumlu özellikleri nedeni ile çokça tercih edilen laminant mutfak tezgahları, ıslak ortamlardan etkilenmeyen sunta yapıları ile üretilerek kullanışlı ve hijyenik bir hale getirilmiştir. Eğer sen de mutfağında bu tezgah modeline yer vermek istersen, mutfağının dekorasyon tarzına uyacak bol miktarda seçenekle karşılaşabilirsin. Çünkü çok çeşitli renk ve malzeme bitişi seçeneği sunabilen bu malzeme, hem çağdaş hem de geleneksel dekorasyon stillerine kolayca uyarlanabilir.

laminant-mutfak-tezgahi

Meşe Mutfak Tezgahı

Son yıllarda ev dekorasyonunda doğal ve minimal trendlerin ön plana çıkması ile kullanım alanları çeşitlenen ahşap malzemeler, özellikle meşe seçeneği ile mutfak tezgahlarında da tercih ediliyor. Bu uygulamada meşenin esnekliği ve çok yönlülüğü işlevsel hale getirilirken, doğal ahşap dokusu ile mutfağa natürel bir dokunuş sağlanır. Koruma kaplaması olarak bitkisel yağlar kullanılan meşe mutfak tezgahları, zaman içerisinde olgunlaşır ve daha güçlü bir görünüm kazanır. Meşe mutfak tezgahının önemli ölçüde kullanım kolaylığı sağladığını, su ve yağ lekesi geçirmediğini göz önünde bulundurarak bu modeli seçeneklerin arasında değerlendirebilirsin.

mese-mutfak-tezgahi

Marmara Mermeri Mutfak Tezgahı

Zebra mermer, çizgili mermer, çubuklu mermer olarak da bilinen Marmara mermeri beyaz ve gri çizgili görünümü ile diğer mermer türlerinden farklılaşan, kendine özgü bir yapıya sahiptir. Genellikle banyo dekorasyonunda kullanılan bu mermer türü, günümüzde mutfak dizaynında da sıklıkla tercih edilmeye başlanmıştır. Malzemenin yüksek hijyenik özellikleri, cila tutma kapasitesi ve dayanıklılığı sebebi ile oldukça işlevsel bir hale gelen bu mutfak tezgahları, çizgili deseni ile mutfağa şık ve lüks bir hava katar. Eğer mutfağında işçiliği ustalık isteyen bu tezgah modelini tercih edeceksen, malzeme kalitesinin son derece önemli olduğunu unutmamalısın.

marmara-mermeri-mutfak-tezgahi

İşlenmemiş Ağaç Mutfak Tezgahı

Genellikle meşe, ceviz ve dişbudak gibi ağaç çeşitleri ile üretilen bu tezgah modeli ham yapısı ve doğallığı ile bohem mutfak dekorasyonları için odak parça niteliğinde olabilir. Mutfağa bambaşka bir atmosfer kazandırarak ortamı daha sıcak bir hale getiren bu mutfak tezgahı, farklı renk ve modellerde mutfak dolapları ile uyum içerisinde dizayn edilebilir. Sahip olduğu doğal ahşap dokusu ile mutfağa natürel bir estetik kazandıracak bu tezgah, oldukça sağlam ve ekonomiktir. Bu tezgahların biçimsel olarak olabildiğince ham bırakılsa bile, leke ve su tutmaması için basit işlemler uygulanmasını gerektirdiğini göz önünde bulundurmalısın.

ham-agac-mutfak-tezgahi

Pembe Onyx Mermer Mutfak Tezgahı

Otel ve eğlence mekanlarında ilgi çekici bir görünüm yaratmak amacı ile tercih edilen pembe mermer mutfak tezgahları, günümüzde ev dekorasyonunda da uygulanmaya başlamıştır. Modern ve alışılmadık bir görünüm sunan bu malzemeyi uyumlu dekorasyon elemanları ile bir araya getirerek mutfağını eşsiz bir yere dönüştürebilirsin. Ekonomik olarak da oldukça uygun olan bu mutfak tezgahı modelinin, parlatılmış ve cilalı yapıdaki versiyonları sıkça tercih edilmekte.

pembe-mermer-mutfak-tezgahi

Silestone Mutfak Tezgahı

Çok yönlülüğü ile öne çıkan bir kuvars türü olan silestone, modern ve kullanışlı bir mutfak yaratmak için en çok tercih edilen malzemelerden biridir. Eşsiz bir çeşitlilik sunan bu malzemeye mutfak dekorasyonunun pek çok noktasında yer verebilir, zemin, duvarlar ve arka paneller gibi yüzeyler ile mutfak tezgahını bütünleştirebilirsin. Neredeyse gözeneksiz bir yapıya sahip olan bu mutfak tezgahı modeli leke, çizik ve darbelere karşı oldukça dirençlidir. Sayısız renk ve yüzey çeşitliliği sunan bu ana malzeme ile mutfak dekorasyonuna uygun, hayalindeki gibi bir mutfak tezgahına sahip olabileceğinden emin olabilirsin.

silestone-mutfak-tezgahi

Terrazzo Mutfak Tezgahı

Genellikle büyük boyutlu yer döşemeleri için kullanılan terrazzo, günümüzde mutfak tezgahları başta olmak üzere çeşitli dekorasyon elemanlarında da kullanılıyor. Özel bir harçla cam, taş veya granit gibi farklı malzemelerin küçük parçalarının bir araya getirilmesi oluşturulan terrazzo, özgün yapısı ile bulunduğu ortamın enerjisini inanılmaz ölçüde yükseltiyor. Üretim sürecine çok çeşitli malzemelerin dahil edilebilir olmasından ötürü terrazzo mutfak tezgahları, kişiselleştirilebilir renk ve desenler ile sonsuz bir çeşitlilik sağlar. Sen de bu malzemenin sunduğu alternatif tasarım imkanları ile dekorasyon stiline uyan, dayanıklı ve kolay temizlenebilir bir tezgaha kavuşabilirsin.

terrazzo-mutfak-tezgahi

Çinko Mutfak Tezgahı

Mutfağına endüstriyel ve karizmatik bir görünüm kazandırmak istiyorsan, tercih edebileceğin bir diğer tezgah modeli ise çinko mutfak tezgahıdır. Genel görünüm ve sağladığı özellikler olarak paslanmaz çelik tezgahlara benzetilen çinko tezgahlar, biraz maliyetli ve işçilik isteyen bir seçenek olsa da dekorasyona eşsiz bir hava katar. Mutfağın dekorasyon stiline göre ortama endüstriyel ya da vintage bir dokunuş sağlayacak olan bu tezgah modeli, düzenli olarak zımparalanarak yenilenebilir.

çinko-mutfak-tezgahi

Beton Mutfak Tezgahı

Endüstriyel ve modern görünümü ile farklılaşan başka bir seçenek ise beton mutfak tezgahları olarak karşımıza çıkar. En büyük özelliği olarak sağlamlığını öne sürebileceğimiz beton tezgahlar, üretim esnekliği sayesinde istenilen biçimde tasarlanabilir. Dekorasyonda yer alan cam, metal, ahşap gibi birçok farklı malzeme ile uyum sağlayabilen bu tezgah modeli, mutfağın ihtiyaçları doğrultusunda evye, niş benzeri eklemeler ile tasarlanabilir. Leke koruyucu uygulanan beton mutfak tezgahları çiziklere karşı duyarlıdır ancak zaman içerisinde yüzeyinde meydana gelen çizikler, yıpranmalar ile yüzey görünümünün zenginleştiği söylenebilir.

Görsel kaynak: pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Pop Art Ev Dekorasyon Rehberi

Pop Art Ev Dekorasyon Rehberi

Kendi Teraryumunu Tasarla

Kendi Teraryumunu Tasarla