Pop Art Ev Dekorasyon Rehberi

Pop Art Ev Dekorasyon Rehberi

Popüler sözcüğünün kısaltmasından yola çıkan pop art kavramı değişim ve farklılığın sembolüdür. Popüler kültürün abartılı ürünlerini yansıtan bu akıma uygun dekorasyon yapmak aslında her zaman trendi yakalamanın bir yoludur. Canlılığı, öne çıkmayı, abartıyı seviyorsan ve evinde de yansıtmak istiyorsan rehberimize göz atabilirsin.

2021'de Popüler Olması Beklenen Dekorasyon Trendleri >

Dekorasyon Tarzını Biliyor Musun? >

14 Uygulanabilir Ev Sinema Sistemi Fikri >

Pop Art Dekorasyon Nedir?

1950’lerde sıkıcı modern tasarımlara karşı çıkmak amacıyla ortaya çıkan pop art, canlı ve öne çıkan renklerin, desenlerin ve dokuların kullanılması olarak bilinir. Özellikle grafik tasarımın bu akım ile farklı bir boyuta geçmesi dekorasyonda ve tekstil modasında da etkilerini göstermiştir.

Buna göre eğer pop art akımına uygun bir dekorasyon uygulamak istiyorsan grafik dili kuvvetli parçalar ile başlaman önemlidir. Bunun yanı sıra mobilya tasarımlarına da etkisi olan pop art, sıradanın dışında eğlenceli oturma alanları yaratmana yardımcı olabilir. Evinin her noktasını dekorasyonla değerlendirmeni sağlayacak olan pop art dekorasyon için nelere dikkat edebileceğine bir bakalım.

pop-art-dekorasyonu

Duvar Dekorasyonu Kilit Nokta

Evlerin en büyük elemanları olan duvarlar, pop art sanatıyla süslenebilecek bir potansiyele sahiptir. Sevebileceğin pop art tabloları, baskıları kullanarak evinde büyük bir değişim yaratabilirsin. Göz alıcı renkler, portreler, puantiye, çizgi roman göndermeleri içeren eserlere özellikle yer verebilirsin.

Duvarında yer yer farklı boyutlarda tablolar yerleştirebileceğin gibi bütün duvarını bu görsellerle de kaplayabilirsin. Bir alternatif olarak kapıları da pop art baskılar ile kaplayarak odaları özelleştirebilirsin.

pop-art-duvar-dekorasyonu
pop-art-duvarlar

Sıra Dışı Mobilya Tasarımları

Pop art akımının mobilya tasarımına etkileri modern ve klasik tarzı yıkarak kendini göstermiştir. Büyük sırtlıklar, pofuduk oturaklar, kadifenin kullanımı gibi sıradanın tam aksi olan tasarımları görmek mümkün. Evinde hem rahat hem de misafirlerinin ilgisini çekecek mobilya tasarımlarına yer vererek kendi tarzını en iyi şekilde ortaya koyabilirsin.

Üstelik farklı ve canlı bir anlayış öne süren pop art dekorasyonda bütün mobilya takımının bir set halinde olmasına da gerek yoktur. Buna göre beğendiğin parçaları anı yaşar gibi farklı şekillerde birleştirebilir ve sıradanlığa karşı çıkabilirsin.

pop-art-dekorasyon-renkler
pop-art-dekorasyon-canlı-renkler

Pop Art ve Amerikan Mutfak

50’lerde Amerikan mutfağın da pop art ile dekorasyon trendleri arasına girmesiyle çok eğlenceli mutfak tasarımları ortaya çıkmış. Yemek yemeyi hızlı bir aktivite haline getiren ve açık mutfak tasarımlarını destekleyen bu mutfak biçiminde yüksek oturma birimlerine yer verebilirsin.

Metal iskeletli ve pofuduk oturaklara sahip yüksek oturma birimleri veya bar taburelerini tezgahınla birlikle kullanabilirsin. Açık mutfak kullanımıyla yemek yaparken kendini daha ferah bir atmosferde de hissedeceksin.

pop-art-mutfak-dekorasyon
pop-art-dekorasyon-açık-mutfak

Rahat ve Canlı Armut Koltuklar

Farklı oturma alanlarına imkan sunan pop art dekorasyonda armut koltuklar olmazsa olmazdır. Hem konforlu hem de daha samimi bir oturma düzeni getiren koltuklar için evinde bir köşe hazırlayabilirsin. Minderlerle de desteleyebileceğin bu oturma alanında kitap, kaset, fotoğraf veya plak koleksiyonlarına da yer ayırabilirsin.

pop-art-dekorasyon-armut-koltuk
pop-art-dekorasyon-okuma-köşesi

Tekstil Baskısında Pop Art

Moda ve tekstil baskısı pop art tarafından oldukça etkilenen ve günümüzde de kullanılan alanlardır. Puantiye, çizgiler, geometri, figürler, portreler, sloganlar… Farklı baskı elementleri ile pop art tasarımları bulman mümkündür.

Bu tasarımları battaniye, koltuk döşemesi, kırlent, nevresim gibi tekstil ürünlerinde değerlendirebilirsin. Bu sayede evin farklı konumlarına taşıyabileceğin küçük, ancak atmosferi etkileyen dekorlara sahip olacaksın.

pop-art-dekorasyon-tekstil
pop-art-dekorasyon-yatak-örtüsü

Sanat Eserlerine Yer Ver

Pop art sıkıcının ötesine giderken sanat eserlerini de klasiğin dışına çıkarmak konusunda başarılıdır. Eğer pop art dekorasyon kullanarak evini yenilemek istiyorsan eğlenceli sanat eserleri için yer açsan iyi olur.

Heykeller, biblolar, üç boyutlu duvar dekorları, figürler… Farklı renk ve dokulara sahip pek çok eğlenceli ürünü pop art dekorasyona dahil edebilirsin. Hatta eğer aradığın ürünü bulamıyorsan klasik bir heykeli alıp boyalar ve heykel aletleri ile yeniden renklendirebilir, deforme edip kendince birleştirebilirsin. Kısacası sıradanlığı kırmaktan korkmadan yaratıcı şekilde çalışabilirsin!

pop-art-dekorasyon-oturma-odası

Aydınlatmalarda Abartı

Evin her noktasında uygulayabileceğini söylediğimiz pop art dekorasyon için aydınlatmalar da dikkat çekici ürünler arasında. Abartılı büyüklükte lambalar, parçalı avizeler ve odak aydınlatmaları pop art uygulamalarına örnek verilebilir.

Günümüz trendleri arasında olan neon ve led aydınlatmalar da pop art dekorasyon ürünleridir. Dilediğin yazı, slogan veya çizgisel görseli özel olarak yaptırabilir veya hazır tasarımları satın alarak onları kullanabilirsin.

pop-art-dekorasyon-aydınlatmalar

Görsel kaynaklar: smalldesignideas.com, bocadolobo.com, architecturesideas.com, elledecor.com, diynetwork.com, homeklondike.site

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

90'ların Unutulmaz Evlerinde Dekorasyon

90'ların Unutulmaz Evlerinde Dekorasyon

2021 Yılında Sıkça Göreceğimiz Mutfak Tezgahları

2021 Yılında Sıkça Göreceğimiz Mutfak Tezgahları