Çocuk Odaları İçin Yatak Tasarımları

Çocuk Odaları İçin Yatak Tasarımları

Çocuk Odaları İçin Yatak Tasarımları Nasıl Olmalıdır ?

Evin bir parçası olan çocuk odaları, çocuklar için ideal yaşam alanları olacak şekilde dekore edilmelidir. Çocuk odası içinde bulunan mobilyaların yerleşimleri, ideal mobilya seçimleri, yatak tasarımı ve yatak tercihi çocukların gelişimlerini doğrudan etkileyen ana unsurlar olduğu için çok dikkatli davranılmalı ve seçimler çocuk sağlığını olumsuz etkilemeyecek şekilde yapılmalıdır. Çocuk odası dekorasyonu içinde yer alan yatak tasarımları hem çocukların fizyolojik gelişimlerine olumlu katkı yapacak şekilde seçilmeli hem de oda içinde doğru dekorasyonu yapmanıza yardımcı olacak şekilde seçilmelidir.  Bu iki etken çocuk odalarının ve çocuklarınızın olumsuz etkilenmesinin önüne geçecek temel konulardır. Çocuk odası yatak tasarımları nasıl olmalı sorusunun cevabı çok geniş bir yelpazeye sahip olsa da önemli noktaları sizler için bir araya getirdik.

1 ) Yer problemi

Çocuk odası içinde en az yer kaplayacak şekilde tasarlayacağınız yataklar, hem çocuğunuzun ihtiyaç duyacağı geniş bir oyun alanı oluşturmanızı sağlayacak hem de yerleşim planında size olaylık sağlayacaktır.

resım 1.jpg

2 ) İşlevsel tasarımlar

Çocuk odalarında normalden fazla sayıda aksesuar, çocuk eşyası ve oyuncak yer alacağı için yatak tasarımını işlevsel özelliklere sahip olacak şekilde seçmelisiniz. Alt kısımları depolama alnı olarak kullanılacak bir yatak tasarımı çocuk odasının her zaman düzenli kalmasını sağlayacaktır.

resim 2.jpg

3 )  Kapalı ve bağımsız tasarımlar

Çocukların gelişim çağında olumsuz olarak etkilendikleri konuları dekorasyon içinde göz ardı edemezsiniz.  Yalnız kalmaktan korkan veya oda içinde kendini yalnız hisseden çocuklar için oda içinde kapalı ve bağımsız tasarımlara sahip yatak modellerini tercih etmelisiniz. Böylece çocuklarınız kendini güvende hissedecek ve gece boyu özel bir aydınlatma sistemi altında mışıl mışıl uyuyacaktır.

4 ) Ranzalar

Çok sayıda çocuğunuz varsa bir oda içinde ranza tasarımları ile çocuklarınızın yatak sorununu çözebilirsiniz. Ranzalar çok katlı yataklar olduğu için en az yer kaplayıp birden çok yatak imkanı sağlayarak size hem dekorasyon hem de yerleşim konularında avantaj sağlayacaktır.

5 ) İkiz yatak modelleri

Eğer çocuklarınız için ranza tercih etmeyecekseniz aralarında anlaşmazlık oluşmaması için ikiz yatak tasarımlarını tercih edebilirsiniz. Böylece kardeşler arasında yatak kavgası oluşmadan oda içinde şık ve etkileyici bir dekorasyon yapabilirsiniz.

6 ) Ahşap tasarımlar

Çocuk odalarında metal kadar etkileyici bir görsele sahip ve aynı zamanda doğal özellikleri ile dekorasyona doğallık kazandıran ahşap yatak tasarımları tercih edebilirsiniz. Böylece hem doğal hem de estetik açıdan kusursuz bir çocuk odası dekorasyonu yapmış olursunuz.

Çocuğun İçin Yeni Bir Oda Mı Hayal Ediyorsun?

Boya Badanadan Özel Mobilya Yapımına, Aradığın Her Hizmet Armut'ta!

 Görsel kaynak: idealhome.co.uk, gacahome.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Aralarında Seçim Yapmakta Zorlanacağınız 5 Farklı Düğün Mekanı

Aralarında Seçim Yapmakta Zorlanacağınız 5 Farklı Düğün Mekanı

Seyahatlerden İlham Alan Evler: Tiflis

Seyahatlerden İlham Alan Evler: Tiflis