Aralarında Seçim Yapmakta Zorlanacağınız 5 Farklı Düğün Mekanı

Aralarında Seçim Yapmakta Zorlanacağınız 5 Farklı Düğün Mekanı

Bahar dallarında çiçekler açarken, düğünlere geri sayım başladı. Düğün için farklı mekan alternatifleri var. İşte o mekanlar ve onları seçerken dikkat etmeniz gereken kritik noktalar!

Bu yıl da geçen yıl olduğu gibi daha çok açık mekanlar ön planda. Sıcak havaya inat açık mekanları tercih edenler gibi elbette her türlü ihtimale karşı kapalı mekanlarda düğün törenlerini gerçekleştirmek isteyen çiftler için de sonsuz sayıda alternatifler mevcut.  Ancak mekan nerede olursa olsun, minimal dokunuşlar, cam, gümüş detaylı objeler, sade çiçekler her salonun konseptine yakışır şekilde organizasyona eklendiğinde ortaya masalsı ve modern görüntüler çıkıyor.

Deniz Kıyısında Bir Su Masalı

püf-1.png

Özellikle denize kıyısı olan yerlerde plaj düğünleri gerçekten rağbet görmekte. Bazı gelinler için kum fırtınası ve rüzgar tedirgin edici gibi olsa da, bu tür aksilikler dahi gününüze eğlence katmayı başarabiliyor. Eğer bir plaj düğünü yapacaksanız, elinizi çabuk tutmakta fayda var. Elbette hava koşullarından kesin emin olamazsınız. Bu nedenle size her türlü alternatif sunabilecek, gerekirse misafirler için çadırlı bir koruma alanı sağlayacak bir işletmeyle anlaşmanızı tavsiye ederiz. Aynı şekilde kumsalın yeterince temizlenmiş olması, misafirler için ahşap yollar hazırlanması gibi detayları da atlamamalısınız. Sonrasında bolca süslerle, tüllerle ve balonlarla hazırlanmış, rahatlatan deniz sesiyle deniz kıyısında kendinize bir su masalı yazabilirsiniz.

Doğanın Yeşil Büyüsü

püf-2.png

Biri kır düğünü mü dedi? Bu kadar stresli ve güzel bir gün için daha iyi bir alternatif düşünemiyorsanız, kendinizi yeşilliklerin ve renkli çiçeklerin büyüdüğü bir dünyaya bırakın ve gününüz aksın gitsin. Elbette kır düğünü planlarken de diğer açık hava mekanlarda olduğu gibi dikkat etmeniz gereken çok şey var. Eğer hava koşulları nemli ve yağış dolu ise, yumuşak zemine tedbir olarak ayakkabılarınızı iyi belirlemeli, alanda taş ve ahşap yollar olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Çimenlerin bakımının iyi yapılmış olması, biçilme zamanı dahi çimen lekesi söz konusu olduğunda sizi ilgilendiren önemli detaylar arasında. Böcek ilaçlaması konusunda olası bir aksiliğe karşı işletmeyle iyice konuşup anlaşmanızı tavsiye ederiz. Bu gibi durumlara ve kapalı alternatif bir alana da “tamam” dediyseniz, birbirinden renkli konseptlerle hayalinizdeki her şeyi bu alana da uyarlayabilirsiniz.

Havuz Severlerin Şık Düğünü

püf-3.png

Her ne kadar son zamanlarda düğün için daha doğal mekanlar tercih edilse de elbette havuz başı düğünler de halen favoriler arasında yer alıyor. Özellikle göl ya da denizin olmadığı yerlerdeyseniz ve hiçbir işi şansa bırakmak istemiyorsanız, otellerin ya da ayrı tesislerin havuz başında güzel bir düğüne imzanızı atabilirsiniz. Dediğimiz üzere, muhtemelen kapalı bir alan ve yerleşik düzene sahip olacağınız bu alanlar, işini şansa bırakmak istemeyenler için iyi bir seçenek olacaktır. Havuz üzerine farklı süslemeler, köprü eklentileri gibi özel taleplerinizle de gecenize ışıltı ve hoş bir görüntü katabilirsiniz.

Tarihi Mekanların İhtişamı

püf-4.png

Kapalı mekanlar için akla gelen ilk görkemli seçenek elbette ki tarihi yapılar. Saraylar, köşkler, yalılar ve mimarisiyle herkesi büyüleyen daha birçok bina,  düğün konseptlerinde büyük talep görmektedir. Tarihi ve sanatı seviyorsanız, kendinize bu ihtişamlı atmosferde güzel bir başlangıç yaparken, misafirleriniz için de ilgi çekici bir alan oluşturabilirsiniz. Lüksü ve şıklığı daima bir arada görebileceğiniz bu yerler özelikle az ve öz misafirlerin katılacağı kokteyller ve sade nikah törenleri için de harika bir seçenek olabilir.

Düğün Salonları

püf-5.png

Kapalı düğün salonları, en risksiz ve kalabalık aileler tarafından en çok tercih edilen klasik yerler arasındadır. Özellikle bu türde önünüze otellerden tesislere, popüler merkezlerden mahallenizdeki düğün salonlarına çok fazla seçenek bulmanız mümkün. Elbette hepsi farklı bütçelere hitap ediyor olsa da aralarında karar vermek için gözetmeniz gereken detaylar da bulunuyor. Eğer trafiğin yoğun olduğu bir semt düşünüyorsanız ve davetli sayınız yüksekse otoparklı bir seçenek sizin için oldukça iyi olacaktır. Düğün mekanı söz konusu olduğunda da zevkinize hitap eden dekorasyonun hakim olduğu salonu aramaktan vazgeçmeyin. Genellikle birbirine benzer konseptler olsa da bazı düğün salonlarında fazlasıyla yaratıcı dekorlar bulabilirsiniz. Dans etmeyi seven misafirler için de rahat edebilmeniz adına pistin genişliğine dikkat etmelisiniz. Aydınlatmalar ve müzik sistemi konusunda da anlaşmadan önce deneme yapmanızı tavsiye ederiz.

Ufukta Evlilik Mi Var?

Düğün Salonundan Kına Organizasyonuna, Armut Her İhtiyacında Yanında!

 

Görsel kaynak: Pinterest.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Türkiye Nasıl Evlilik Teklif Ediyor? Evlilik Teklifinde Neler Moda?

Türkiye Nasıl Evlilik Teklif Ediyor? Evlilik Teklifinde Neler Moda?

Çocuk Odaları İçin Yatak Tasarımları

Çocuk Odaları İçin Yatak Tasarımları