Minimalist Yaşam Felsefesini Evinize Taşıyacak 4 Özellik

Minimalist Yaşam Felsefesini Evinize Taşıyacak 4 Özellik

Son zamanlarda mutluluk, minimalist bir yaşam benimsemek ile tanımlanıyor. Minimalist yaşam felsefesi için maddi ve manevi bütün fazlalıklarınızdan kurtulmanız gerekiyor. Sadeliğin ve nesnelliğin ön planda tutulduğu bu felsefe, hayatınızı düzene sokarak günün sonunda mutluluğu size getiriyor. Minimalist olmayı tercih ettiğinizde ilk yapmanız gereken değişikliklerden biri ev dekorasyonunuzu bütünüyle değiştirmek olacak! Peki minimalizm, yaşam alanınıza nasıl yansımalı? Minimalist bir ev dekorasyonu için hangi mobilyaları tercih etmelisiniz?

1- Nötr renkler ile sadeliği yakalayın!

Minimalist_dekorasyon

Nötr renkler, beyaz, siyah ve gri tonlarından oluşur ve minimalist bir evin vazgeçilmezleridir. Açık ve hafif renklerin sadeliği, evinizde bulunduğunuz sürece zihninizi dinlendirdiği gibi kolayca odaklanmanızı sağlar. Böylece stresli bir günün sonunda minimalist dekoratif dokunuşların bulunduğu evinizde nefes alır, özgürlüğünüzü hisseder, mutluluğu tadarsınız!

Minimalist bir ev düzeninde beyazın yoğun kullanılması en önemli prensip olduğu gibi abartıya kaçmadığınız sürece sıcak renk tonları da tercih edebilirsiniz. Böylece farklı renkteki eşyalarınızı daha belirgin ve kullanışlı hale getirebilirsiniz. Püf noktayı kaçırmayın: Seçeceğiniz renk pastel tonlarında olursa minimalist çizginizi korumuş olursunuz!

2- Evinizi düzene sokmanın vakti geldi!

tokina-tiltshift-samyang-nikon-74204.jpeg

Her ne kadar bilim adamları “Dağınıklık akıllı olmanın bir göstergesidir.” dese de minimalist olabilmek için dağınıklığa veda etmelisiniz. İhtiyacınız olmayan hiçbir eşya görünür olmamalı. Derin bir nefes alın, onları dolaplarınıza kaldırabilirsiniz. Görünürde olanlar esas olanlardır, böylece yaşadığınız ana odaklanabilirsiniz!

3- Gün ışığından olabildiğince faydalanın!

syonpress.com

syonpress.com

Minimalist bir yaşam felsefesi için perdesiz pencereler sizin en iyi arkadaşınız olmalı. Böylece gün ışığından olabildiğince faydalanır ve kendinizi doğal hissedersiniz! Ahşap çerçeveler ile ev dekoruna büyük katkı sağlayabilirsiniz.

4- Gözde parçanı keşfet ve vurgula!

minimalist_banyo

Minimalist bir yaşam benimsediğiniz için evinizi özgürce dekore edemeyeceğinizi düşünmeyin.Kural, dekoratif parçalarınıza vurgu yapmak. Cesur bir banyo küveti seçebilirsiniz, fakat onu alçak bir masa veya puf ile beraber kullanmanız gerekir.

Evini Yenilemek Mi İstiyorsun?

Her Türlü Tadilat İşin İçin En İyi Ustalar Armut'ta!

Ücretsiz Teklif Al, Karşılaştır, Sana Uygun Olanı Seç!

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

2017 Yılında En Çok Hangi Yazılar Okundu?

2017 Yılında En Çok Hangi Yazılar Okundu?

Dekorasyonda Renklerin İşaretleri Ve Etkileri

Dekorasyonda Renklerin İşaretleri Ve Etkileri