Duvar Rengi Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Duvar Rengi Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Odanız için doğru duvar rengi seçmek zor bir karar olabilir. Rengi nasıl seçeceğiniz ve renk çemberinden nasıl yararlanmanız gerektiği konusunda verdiğimiz önerilere göz atarak kararınızı daha kolay hale getirebilirsiniz.

Renk Çemberi

renk_paleti

Renk çemberinin bir tarafında mavi renk esaslı soğuk renkler, diğer tarafında ise sarı renk esaslı sıcak renkler yer alır. Renkler çemberde derece derece sıralanmıştır.

Çemberde her renk karşısındakinin tümler (tamamlayıcı) rengidir. Eğer arzu ederseniz, tasarımınız için tümler renkleri kullanabilirsiniz. Bu renkler birbirleri ile kontrast renkler oldukları için en iyi çocuk odaları ya da banyo tasarımlarına yakışırlar.

Renk çemberinde yan yana yer alan renkler benzer (alakalı) renklerdir. Benzer renkler birlikte kullanıldıklarında aslında tek bir renk tonu kullanılmış görüntüsü verirler, bu hoş olabileceği gibi bazen maalesef sıkıcı da olabilir. Eğer benzer renkleri kullanacaksanız, renk eksikliğini biraz olsun gidermek için tasarımınızda bolca desen kullanmalısınız.

Mobilyalar ve Aksesuarlar İçin Renk Seçimi

renk_secimi_dekorasyon

Mobilya ve aksesuar seçerken önce kumaş seçiminden başlayın. Böylece kumaşın içinde geçen herhangi bir rengi duvar renginiz olarak baz alabilirsiniz. Aynı zamanda boya alacağınız yere, kumaştan bir parça ile giderek uyumlu rengi kolay bir şekilde temin edebilirsiniz.

renk_secimi_nasil_yapilir

Karanlık Odalar İçin Renk Seçimi

Eğer fazla ışık almayan bir odanız varsa ve odanın daha aydınlık gözükmesini istiyorsanız o halde kesinlikle açık renkler kullanmalısınız. Biraz coşku, sıcaklık ve şıklık katmak istiyorsanız, koyu fakat canlı renkleri de tercih edebileceğinizi unutmayın.

renk_seciminde_dikkat_edilecek_noktalar

Duvarı Boyamadan Önce Rengi Deneyin

Maalesef bunu para harcamadan yapmanın bir yolu yok. Boya mağazasının size verdiği renk örneğinden doğru rengin duvara yakışıp yakışmayacağını anlamak gerçekten zor. Bu yüzden ben size boyanızın en ufak kutusundan alıp duvarın bir kısmını örnek olarak boyamanızı ve böylece günün çeşitli saatlerinde rengin nasıl göründüğünü anlamanızı öneriyorum. Böylece farklı ışıklar altında duvarın nasıl göründüğünü görebileceksiniz. Üzerine daha sonradan büyük bir çerçeve ya da tablo asacağınız bir alanı seçip boyayabilirsiniz.

yatak_odasi_renk_secimi

Tavan Ne Renk Olmalı?

tavan_renk_secimi

Beyaz risksiz bir seçenek: hem aydınlık hem de tavanı daha geniş gösterir fakat beyaz rengine de takılıp kalmayın. Örneğin gökyüzüne ne dersiniz? Masmavi bir tavan? Eğer illa ki beyazda karar kıldıysanız, size çok faydalı olduğunu düşündüğüm bir önerim var: Tavanı boyamadan önce beyaz boyanızın içine sadece birkaç damla duvar boyanızdan damlatın. Bu beyaz boyanıza hafif bir renk katarak duvardan tavana çok hoş bir geçiş sağlayacaktır.

Ücretsiz Boya Badana Teklifi Almak İçin Tıklayın! 

Kaynak: DIY Network

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Dış Cephe Mantolama, Konfor ve Tasarruf

Dış Cephe Mantolama, Konfor ve Tasarruf

Artan Duvar Kağıdı Parçalarını Değerlendirmenin 10 Yolu

Artan Duvar Kağıdı Parçalarını Değerlendirmenin 10 Yolu