15 Farklı Nişan Masası Dekorasyonu

15 Farklı Nişan Masası Dekorasyonu

Nişan masası tasarlamak ve dekore etmek, eğer dekorasyona ve tasarıma ilgin varsa oldukça keyifli geçecek bir süreç olabilir. İlk olarak nişan ve düğün temaları ile bütünlük içinde olan bir nişan masası dekorasyon tarzı belirleyerek işe koyulabilirsin. Daha sonra, belirlediğin ve yansıtmak istediğin bu tarzı destekleyecek ana ürünler ve tamamlayıcı aksesuarlar ile nişan masası dekorasyonunu oluşturabilirsin. İstersen bu yazımızda bir araya getirdiğimiz, nişan masası tasarlama ve dekore etme sürecinde sana ilham kaynağı olabilecek çeşitli örneklere bir göz atalım.

Kına Organizasyonu Nasıl Yapılır?>

6 Maddede Gelin Çeyizinde Olması Gerekenler>

Kasımda Aşk Başkadır!>

Yeşil yapraklar ile doğallığı yansıt

Eğer natürel ve sıcak malzemeler ile oluşturulan, doğal dekorasyon düzenlemelerinin senin zevkine daha çok uyduğunu düşünüyorsan, nişan masası dekorasyonunda yeşil yapraklardan yararlanabilirsin. Beyaz arka plan ve kumaşlar üzerinde oluşturacağın dekor ve süslemelerde, canlı yeşil yapraklı bitkiler ve görünümü güçlendirecek metalik detaylar tercih etmeni öneririz.

yesil-yapraklar-ile-nisan-masasi

Samimi ve sıcak bir masa düzenle

Kimilerimiz nişan masasının gösterişli ve ilgi çekici olduğu kadar samimi ve sıcak görünmesini de tercih ediyor olabilir. Kapalı mekanlar için uygun olabilecek bu dekorasyon önerisini gerçekleştirirken evdeymiş hissi veren detaylar, sıcak kumaşlar ve bolca mum kullanmanı tavsiye ederiz.

samimi-nisan-masasi

Sarkan mumlarla dekorunu güçlendir

Mumlar, nişan masası düzenlemesi oluştururken en sık tercih edilen dekoratif elemanlardan biridir. Mumlarla dekoratif düzenlemeler oluştururken yalnızca masa üzerinde düzenlemeler yapmanın dışına çıkarak farklılıklar yaratabilirsin. Sağlam taşıyıcılar ve dekoratif elemanlar ile kurduğun, çok sayıda mumun sarktığı bir düzenleme ile büyüleyici bir görünüm elde etmek mümkün olabilir. 

mum-dekoru-nisan-masasi

Sadelikten vazgeçme

Sıradaki dekorasyon örneğimiz ise nişan masası düzenlemesinde sadelikten vazgeçmek istemeyen okuyucularımız için. Abartıya kaçmadan, oldukça sade bir nişan masası düzenlemesi ile şık ve elegan bir görünüm yakalamak oldukça kolay. Sade nişan masası dekoru oluştururken beyaz çiçekler ve dantel örtüler tercih etmeni tavsiye edebiliriz.

sade-nisan-masasi

Hasır koltuklar ile misafirlerini etkile

Nişan masası denildiğinde akla ilk olarak gösterişli bir masa düzeni gelir. Ancak gelin ve damadın oturacağı sandalyeleri dekorasyonun odak noktası olarak konumlandırmak da oldukça ilgi çekici bir yaklaşım olabilir. Bohem ve doğal tarzları harika bir şekilde destekleyen ve son dönemde oldukça popüler olan hasır koltuklar, hem çiftin rahat etmesi hem de etkileyici bir görüntü yaratmak için ilginç bir tercih olabilir.

hasir-koltuklar-ile-nisan-masasi

Geniş bir koltuk ile rahat et

Sıradaki önerimiz de bir önceki dekorasyon fikrimiz gibi gelinle damadın oturacağı mobilyayı dekorun odak noktası haline getirmeyi amaçlıyor. Oymalı detaylara sahip, gösterişli ve pastel renkli bir koltuk ile hem çiftin konforunu garanti altına almak hem de romantik bir dekorasyon stili yaratmak mümkün olabilir. Böyle bir düzenlemede masanın koltuk ile uyum içinde, sade bir parça olmasını ve çiçekler, kumaşlar gibi diğer dekorasyon elemanlarının koltuk ile uyumunun sağlanmasını tavsiye ederiz.

genis-koltuk-ile-nisan-masasi

Orman atmosferi yarat

Nişan masası dekorasyonunda doğallığı sonuna kadar yansıtan, ham malzemeler ve işlenmemiş detaylar ile zenginleştirilmiş bir düzen istiyorsan orman atmosferi oluşturan bir dekor hazırlayabilirsin. Bu dekorasyon düzeni için işine yarayabilecek ipuçları olarak; olabildiğince ham ahşap mobilyalar kullanma, bol miktarda bitki tercih etme ve tuğla bir duvar görünümü oluşturma fikirlerini listeleyebiliriz.

orman-atmosferi-nisan-masasi
dügün-temali-aksesuarlar-ile-nisan-masasi

Modern bir tarzı benimse

Eğer canlı renkler ve genç detaylar ile oluşturulmuş modern dekorasyon stilinin senin için daha uygun olduğunu düşünüyorsan, nişan masasında modernliği yansıtmanın oldukça eğlenceli ve kolay olacağını bilmelisin. Klasik örneklerden uzak, yenilikçi malzemelerden meydana gelmiş mobilyalar ve canlı renkli desenler ile böyle bir dekorasyon oluşturmak mümkün. Şeffaf ürünler ve metalik detayların, modern stilin güçlü birer temsilcisi olduğunu unutmamalısın.

modern-nisan-masasi

Metalik detaylar ile şıklığı yakala

Nişan masası dekorasyonunda şıklığı ve eleganlığı yakalamanın bir diğer yolu da zengin metalik detaylar kullanmaktır. Düğün temasında sıklıkla tercih edilen beyaz renk veya pastel renkler ile bir araya geldiğinde göz alıcı bir tezat yaratan metalik detayları pek çok farklı üründe tercih etmek mümkün olabilir. Nişan dekorasyonunda ağırlıklı olarak tercih ettiğin renklere uyum sağlayacak şekilde metalik malzeme tercihini altın, gümüş, pirinç, bronz veya ayna etkilerinden yana kullanabilirsin.

metalik-detaylar-ile-nisan-masasi

Kumaş dekorlar ile tarzını güçlendir

Nişan masası dekorasyonunda bir diğer sıklıkla kullanılan dekoratif elemanlar ise uçuş uçuş görünümleri ile romantik ortamı güçlendiren kumaşlardır. Nişan masası dekorasyonunda kumaş kullanmanın neredeyse hiçbir sınırı olmadığını söyleyebiliriz, istediğin miktarda ve türde kumaş kullanarak görünümünü güçlendirebilirsin. Kumaş kullanımında yalnızca masa ile sınırlı kalmayıp, arka plan düzenlemelerinde de kumaşlardan faydalanabilirsin.

kumas-dekorlar-ile-nisan-masasi

Klasik dekorasyondan vazgeçme

Sıradaki önerimiz klasik dekorasyon seçeneklerini tercih ederek şıklığı ve eleganlığı elden bırakmak istemeyen okuyucularımız için uygun olacaktır. Klasik nişan masası fikirlerini gözden geçirip kendi tasarımını yaratarak güvenli ama etkili bir dekorasyon seçimi yapabilirsin. Klasik örneklerde sıklıkla krem rengi tekstillere, pembe ve bordo çiçeklere ve göz alıcı şamdanlara yer verildiğini söyleyebiliriz.

klasik-nisan-masasi

Arka planı odak noktası haline getir

Nişan masası düzenlemesinin odak noktası olarak masa veya oturma ürünlerinden başka bir fikirle yola çıkmak isteyenler için harika bir önerimiz var. Pek çok farklı dekorasyon tarzına uygun sayısız örneğini bulabileceğin arka plan dekorları ile etkileyici bir nişan masası dekoru yaratabilirsin. Evlenen çiftin arkasında oluşacak bu göz alıcı dekoratif eleman ile düğün fotoğrafları için güçlü bir arka plan yaratılmış olacağını da belirtmeden geçmeyelim.

gosterisli-arka-plan-ile-nisan-masasi

Geometrik süsler ile fark yarat

Nişan masası dekorasyonunu oluştururken mumlar, bitkiler, şamdanlar gibi bilindik dekoratif elemanlardan uzaklaşmak istersen daha modern ve genç süslere göz atmanı önerebiliriz. Özellikle de geometrik biçimler ve çizgisel detaylar ile oluşturulmuş aksesuarlar son dönemde oldukça popüler. Bu tarz modern ve endüstriyel aksesuarlar tercih ederek ortamın romantik ve klasik dokusuna genç bir soluk getirebilirsin.

geometrik-dekorlar-ile-nisan-masasi

Bohem stilini dekora yansıt

Eğer sıcak tonlar, doğal malzemeler ve canlı renkli desenler ile oluşturulan, bohem dekorasyon düzenlemelerinin senin zevkine daha çok uyduğunu düşünüyorsan, nişan masası dekorasyonunda bohem tarzı yansıtan aksesuarlardan yararlanabilirsin. Kurutulmuş bitkiler ve dallar, tüyler, bakır aksesuarlar ve sıcak ahşap ürünlerin bohem tarzın güçlü birer yansıtıcıları olduğunu söyleyebiliriz. Bu elemanları sarı, turuncu, kırmızı, fuşya gibi canlı ve sıcak tonlarla bütünleyerek bohem tarzını zenginleştirebilirsin.

bohem-nisan-masasi

Alışılmadık bir dekor oluştur

İnternette kısa bir araştırma ile bütün bu saydığımız uygulamalardan farklılaşan, son derece alternatif ve alışılmadık dekorasyon örnekleri de bulman mümkün. Normalde nişan masası dekorasyonu için kullanılmayan ışıklandırmalar, heykeller ve aksesuarlar gibi görsel elemanlar ile eşi benzeri görülmemiş bir nişan masası dekorasyon yaratabilirsin. Bu orijinal dekorasyonu desteklemek için canlı renkler ve metalik ürünler kullanmanı önerebiliriz.

eglenceli-nisan-masasi

Görsel Kaynak: Pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Damak Tadına Uygun Kış Çayını Bul

Damak Tadına Uygun Kış Çayını Bul

Kendin Yap Kapı Süsü Modelleri

Kendin Yap Kapı Süsü Modelleri