10 Yaratıcı Dolap Kapısı Fikirleri

10 Yaratıcı Dolap Kapısı Fikirleri

Evlerimizin vazgeçilmezlerinden birisi de dolaplardır. Mutfakta, yatak odasında, salonda ya da banyoda evin hemen her yerinde kullandığımız dolaplar sayesinde evlerimiz daha düzenli ve estetik bir görünüme sahip oluyor. Dolapların kapılarında yapacağın küçük yaratıcı dokunuşlarla dekorasyonuna yeni bir hava katabilirsin. Peki dolap kapıların için nasıl fikirler bulabilirsin?

Birbirinden Şık Mutfak Dolapları

Kapsül Dolap Nasıl Hazırlanır?

20 Modern Yatak Odası Tasarımı

Fransız Kapıları

Fransız tarz kapılar çerçeve içinde cam olacak tarzda bir estetiğe sahip. Bu tarz kapıları tercih ederek evine daha romantik bir hava katabilirsin. Bu kapılardan dolabının içinin gözükmesinden endişe ediyorsan buzlu cam tercih edebilir ya da camlara küçük perdeler takabilirsin.

fransiz-tarzi-kapi

Kapısızlığı Tercih Et

Dolaplarında kapı kullanmamayı da tercih edebilirsin. Özellikle bazı yatak odalarından tercih edilen bu yöntem sayesinde daha modern bir görüntüye sahip olabilirsin. Ancak bu şekilde bir tercih yaptığın zaman dolabının her zaman düzenli kalması gerektiğini unutmaman gerekir.

dolaplar-icin-kapi-fikirleri

Parçaları Ayrı Değerlendir

Özellikle büyük ve geniş rafları olan bir dolabın varsa bu dolaplarda bölümleri ayrı ayrı değerlendirmek adına büyük sepetlerden yararlanabilirsin. Bu sepetleri kullandığın takdirde ekstra bir dolap kapağına ihtiyacın kalmayacağı için sepetlerin görüntüsünü dekorasyonunun bir parçası haline getirebilirsin.

yaratici-dolap-kapagi-fikirleri

Perdeleri Kullan

Dolap kapakları hem menteşelerin bozulması durumlarından hem de yer kaplaması açısından her durumda tercih edilmeyebilir. Bu yüzden de özellikle dar alanlarda kapak yerine perde kullanmak da bir seçenek olabilir. Perdeyi aynı zamanda odanda ayrı bir giysi bölmen varsa da seçebilirsin.

kapak-yerine-perde-kullanmak

Antika Kapıları Değerlendir

Antika haline gelmiş olan eski bahçe kapılarını ve hatta ahır kapılarını odanda dolabının kapağı olarak kullanabilirsin. Monte edeceğin bir sistem sayesinde kayan kapı haline getirerek ruhu olan bu kapıları kullanmak evinin dekorasyonu için vazgeçilmez olacak.

antika-dolap-kapisi-fikirleri

Eski Zamanlardan Kalma Bir Paravan

Özellikle Fransız kültüründen dünyaya yayılmış olan bu paravanlar bugün çok kullanılmasa da özellikle retro tarzda bir evin varsa kullanabilirsin.

paravan-kapak-fikirleri

Katlanır Kapılar

Özellikle dar alanlar için çok rahatlatıcı bir çözüm olduğundan katlanır kapıları giysi dolabında kullanmak senin için de oldukça pratik bir tercih olabilir. Kullanımında dikkatli olman gereken bir sistemi olduğu için bu kapıların zaman zaman arıza yaptığını göz önünde bulundurman gerekiyor.

dolap-kapagi-fikirleri

Makromeden İlham Al

Makrome özellikle eski zamanlarda çok meşhur olmuş bir örgü biçimi olsa da bugün de yeniden moda olmaya başlıyor. Makrome eşyalar ev dekorasyonlarında sıklıkla kullanılmaya başlanırken makrome dolap kapısı fikrini de değerlendirmek sana kalmış.

makrome-kapi-fikri

Aynalı Kapılar

İster yapışkanlı aynalarla bir kısmını ayna olarak kullanacağın istersen de tüm kapıyı ayna olarak tasarlayacağın bir dolap kapısı bir yandan dar bir alanın varsa alanın büyük görünmesine yarayıp bir yandan da ayna ihtiyacını karşılayarak kullanışlı da olabilir.

aynali-dolap-kapagi-fikirleri

Tablo Gibi Kapılar

Dolap kapılarını yağlı boyayla boyayarak ya da istediğin bir desende kaplama yaparak evinin görüntüsünü tamamıyla değiştirebilirsin. İstediğin deseni duvar renklerine uyacak şekilde de tercih edebilirsin.

dolap-kapisi-tasarim-fikirleri

Görsel Kaynaklar: amazon.com, pinterest.com, antiques.co.uk, thespruce.com, architecturaldigest.com, renin.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

10 Adımda Kore Cilt Bakımı Rutini

10 Adımda Kore Cilt Bakımı Rutini

Doğru Nefes Alma Neden Önemlidir?

Doğru Nefes Alma Neden Önemlidir?