Evindeki Oda Kapıları İçin Kullanabileceğin 11 Farklı Fikir

Evindeki Oda Kapıları İçin Kullanabileceğin 11 Farklı Fikir

Güzel ve yerinde bir kapı, evinizin tarzında büyük bir fark yaratabilecek ince detaylardan biridir. Döşemeler gibi, çoğu kapı hemen dikkat çekmez, ancak odanın görünümü üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilirler. Çoğumuz, kapıları önceden takılmış evleri satın aldığımız veya kiraladığımız için, genellikle üzerinde değişiklik yapmayı düşündüğümüz ilk şey olmazlar. Ancak, bir iç kapı bir evin hayati bir parçasıdır ve seçerken pek çok özellik düşünülebilir. Bir odanın görünümünü inşa ediyor, yeniden biçimlendiriyor veya sadece değiştirmek istiyorsanız, yeni bir iç kapı seçmek önemli bir adımdır. Sonsuz seçenekler arasından seçim yaparken stil, malzemeler, ses yalıtımı ve kapı salınımı iç kapılar için dikkate alınması gereken noktalardan sadece birkaçıdır. İster sıfırdan bir ev inşa ediyor olun, ister bir yenileme projesine başlıyor olun, kapılar evdeki atmosfer ve kullanım açısından çok önemlidir. Her oda için en iyi seçeneği bulmanıza yardımcı olacak farklı fikirleri birlikte keşfedelim.

Kendin Yap Kapı Süsü Modelleri >

Boş Alanlardan Dekoratif Koridorlara >


Dekorasyona Boyut Katan 10 Niş Duvar Fikri >

Kapınızın tarzı, evinizin tasarımında büyük bir fark yaratabilir. Biraz karıştırıp eşleştirmekten çekinmeyin, evinize eğlenceli ve eklektik bir görünüm kazandırabilirsiniz. Bir odanın genel boyutuna ve hissine dikkat ettiğinizden emin olmalısınız. Büyük ve süslü bir kapı, küçük odaları boğarak daha büyük yerine daha küçük hissedilmelerine sebep olabilir.

Cam Kapı

Cam kapılar, modern ve çağdaş evlerde ortak bir özelliktir. Genel olarak, cam kapılar tamamen camdan yapılabilir veya ahşap-metal gibi başka bir malzeme ile kombine edilebilir. İkincisi genellikle cam panelli kapılar olarak adlandırılır ve daha dekoratiftir, çünkü cam tipik olarak kapının tasarımında bir vurgu oluşturmak için paneller şeklinde yerleştirilir. Cam iç kapıların sunduğu en büyük avantajlardan biri ışığın geçmesine izin vermesidir. Doğal güneş ışığının odaya girmesine izin vererek ambiyansı ve iç mekanın çekiciliğini önemli ölçüde artırır. Doğal ışık yalnızca yapay aydınlatmadan daha hoş görünmekle kalmaz, aynı zamanda enerji verimliliği gibi pratik faydalara da katkıda bulunur ve sonuç olarak elektrik maliyetini düşürerek, yapay aydınlatma ihtiyacını azaltır. Ayrıca, odada daha az karanlık alan ve daha az gölge olduğu için alan daha verimli bir şekilde kullanılabilir.

cam-kapı

Ahır Kapısı

Geçtiğimiz birkaç yıl boyunca, sürgülü ahır kapıları çok popüler oldu. Çünkü, tek başına herhangi bir eve modern çiftlik evi havası verme gücüne sahipler. Pratik ve çekici olan ahır kapısı stili, açık alanda çok iyi işlevlenir. Daha dar, küçük alanlarda kullanıma uygundur ve katlanır kapıların aksine, serbestçe açılıp kapanabilmesi için yeterli boş duvar alanıyla çevrelenmesi gerekir. Ahır kapıları çeşitli stillerde, boyutlarda ve renklerde farklı alternatiflerle karşımıza çıkar. Hemen hemen her alanda kullanılabilir. Ancak bu kapı tasarımı, geleneksel menteşeli bir kapının yanı sıra sesi daha az engeller. Bu nedenle mutfak, banyo gibi alanların kullanımına daha uygundur.

ahır-kapısı

Sürgülü Kapı

Sürgülü kapıların bizlere sağladığı en önemli avantaj elbette az yer kaplıyor olmalarıdır. Küçük evlerde sürgülü kapı ideal bir seçenek olabilir. Genellikle zeminin tabanına veya çerçevenin üst kısmına monte edilmiş bir ray boyunca kayarak yatay bir hareketle hareket ederler. Evinin her odası için tercih edebileceğin sürgülü kapıları, farklı doku ve desenlerde uygulayabilirsin.

dokulu-sürgülü-kapılar

Desenli Kapılar

Çocukların ya da sen, süper kahraman filmlerinin, özellikle de Örümcek Adam'ın büyük bir hayranı iseniz kolaylıkla uygulayabileceğin bir kendin yap projesi olan bu desenli kapıları keşfetmelisiniz. İhtiyacın olan tek şey, kalın bir ip ve çivi. Öncelikle yapışkan bant kullanarak kapına örümcek ağı motifini yerleştirebilirsin. Bundan sonra, ağın birleştiği her noktaya küçük çiviler takabilirsin, mevcut motifi takip etmek için ipi çekip tutturabilir ve onu çiviye sıkıca bağlayabilirsin. Örümcek adam örneğini yaratıcılığını kullanarak özelleştirebilir, farklı süper kahraman figürlerine uyarlayabilirsin.

çpcuk-odası-kapıları

İsimli Kapılar

Günümüzde, sadece odanın veya evinin duvarlarını değil, aynı zamanda daha canlı hale getirmek ve dekore etmek için de çamaşır odanın kapısını da birçok çıkartma-yazı ile hareketlendirebilirsin. Bu çamaşır odası fikri, retro veya endüstriyel dekor tarzına sahip evler için mükemmeldir. Bu odayı diğerlerinden ayıran farklı bir havaya kavuşturur.

isimli-kapılar

Enerji Dolu Başlangıçlar

Evindeki odaların kapısını zahmetsizce, hızlı ve kolay bir şekilde dekore etmek isteyenler için bu yöntem kullanılabilir. Evet, sadece resim-tablo şeklinde asılı bir dekorasyon kurarak, yatak odası, banyo gibi odaları kolay ve hızlı bir şekilde daha çekici hale getirebilirsin. Astığın bu tablolar, kapıyı açtığında karşılaştığın atmosfer için önden ipuçları verebilir ve o odanın işlevini yansıtabilir.

Kapı-süsü

Depolama Alanlı Kapılar

Gizli oda kapıları için de oldukça uygun olan bu depolama alanlı kapılar; çok sık geçişin yaşanmadığı daha özel kalmasını istediğin mekanlar için kullanılabilir. Çalışma odası, dinlenme odası, kütüphane gibi alanların girişinde böyle bir karşılama seni yapacağın işler için motive edebilir.

gizli-oda-kapıları

Renkli Kapılar

Oda kapılarını yenilemenin en az maliyetli ve kolay yollarından biri de onları renklendirmektir. Doğramalara uyacak şekilde boyayabilir ve renkli bir duvar ile birleştirebilirsin. Renkler ile kapıya dilediğin şekli verebilir, odanın enerjisine uygun tonları tercih edebilirsin.

boyamalı-kapı

Oda kapısı dekorasyonu modern, çağdaş veya klasik iç tasarım stillerini kullananlar için mükemmeldir. Renklendirdiğin kapıyı, farklı materyaller ekleyerek daha şık hale getirebilirsin. Bu kapılar özellikle yatak odası için oldukça uygundur. Yatak odanın kapısına uygun çizgileri, yapışkan bant yardımıyla kapı üzerinde konsept olarak belirlemek için çeşitli yollar ile işe başlayabilirsin. Uygun konsepti belirledikten sonra malzemeleri seçmen ve sabitlemen yeterli olacaktır.

desenli-kapı

Perdeler

Mahremiyet eğer senin için çok önemli bir konu değil ise, menteşeli kapılara alternatif olarak perde de kapı yerine kullanılabilir. Kumaş, iç mekanı yumuşatır; endüstriyel tarz veya beton evlerde harika bir seçenek haline getirir. Kalın kumaş seçmek, perdenin amacına hizmet etmesini sağlar. Kiler, depo gibi alanlardan; yatak odası, çalışma odası gibi alanlara kadar tercih edilebilir.

perde-kapı
perde-oda-kapısı

Gizli Oda Kapıları

Kapalıyken tamamen gizlenmiş bir odaya sahip olmaktan daha güzel ne olabilir? Öyle gizli ki, siz onu açana kadar kimse var olduğunu bile fark etmiyor. Gizli kapılar, genellikle büyük kitap raflarına tutturulur; ancak gerçek boyuttaki sanat eserleri gibi görünüşte sıradan şeylerin arkasında da bulunabilir. Duvarlarınla aynı doku ve renkte kaplatabileceğin bu kapılar, sana özel ve sakin kalmasını istediğin alanlar için idealdir.

gizli-oda-kapıları

Fransız Kapılar

İki kapı varken neden bir kapıyla yetinelim ki? Birbirine açılan ve kapanan bir çift simetrik cam panelli kapı olarak tanımlanan Fransız kapılar, bir odaya havadar, ülkeden ilham alan bir his verebilir. Bir çifte fiziksel olarak uyması için kapı çerçevesinin değiştirilmesi gerekecektir. Fransız kapılar, bir odayı havalandırması ve doğal ışığı artırması gibi birçok faydaya sahiptir. Salon, yemek odası gibi mekanlarda kullanıma uygundur.

fransız-kapılar

görsel kaynak: pinterest, digsdigs, min.news, livingetc, thedailybeast.

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Kendi Sağlıklı Atıştırmalıklarını Hazırla

Kendi Sağlıklı Atıştırmalıklarını Hazırla

Doğal Temizlik Malzemesi Sirke ile Evde Temizleyebileceklerin

Doğal Temizlik Malzemesi Sirke ile Evde Temizleyebileceklerin