10 Adımda Kore Cilt Bakımı Rutini

10 Adımda Kore Cilt Bakımı Rutini

Cilt bakımını bir rutine oturtmak cildinin daima ışıl ışıl görünmesine yardımcı olurken aynı zamanda sağlıklı bir görünüm elde etmene de destek olur. Cilt sağlığı söz konusu olduğunda akla elbette ki Kore gelir çünkü titiz ve çok adımlı bir yaklaşımla kusursuz, ışıltılı bir cilt elde etmeye verdiği önemle ünlü olarak güzellik dünyasını kasıp kavurdu. Peki Kore bakım ürünleri nasıl kullanılır ve Kore cilt bakım rutini nedir?

Cilt Bakımında Kullanabileceğin Doğal Yağlar

Yazın Yağlı Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? Cilt Yağlanmasına Çözümler

Yeni Başlayanlar İçin Cilt Bakımı

Kore Cilt Bakımının Felsefesi

Korelilerin parlak ve ışıltılı ciltlerinin sebebi günlük bakım rutinlerinin gücü. Bu fenomen bugün K-beauty olarak da tanıtılan Kore kozmetik ve bakım ürünlerinin yaygınlaşmasıyla bilinir halde. İçten ışıldayan parlak bir ten elde etmene yardımcı olmak için, Kore cilt bakım rutininin 10 temel adımını birlikte inceleyelim.

kore-cilt-bakim-felsefesi

10 Adımda Kore Cilt Bakım Rutini

Korelilerin cilt bakım rutini 10 adımdan oluşuyor ve bu rutinin her gün yinelenmesi öneriliyor. Ancak her adımı her gün uygulamana gerek olmayabilir ve bir yandan da bazı adımlar yalnız fazla hassas cilde sahip olan kişiler için zorunlu.

10-adimda-cilt-bakimi

1.Temizleme Yağı ile Çift Temizleme

Herhangi bir Kore cilt bakımı rutininin ilk adımı, makyaj, güneş kremi, aşırı sebum ve diğer yağ bazlı kirleri etkili bir şekilde temizlemek adına yağ bazlı bir temizleyici kullanmak. Cildin doğal yağlarını soymadan inatçı makyajı ve kirleri etkili bir şekilde parçalayan jojoba, zeytin veya hindistancevizi yağı gibi besleyici yağlarla formüle edilmiştir. Yağ bazlı bir temizleyici kullanmak için, kuru cilde küçük bir miktar uygulayarak başlayın ve ağır makyaj veya güneş kremi olan bölgelere odaklanarak dairesel hareketlerle hafifçe masaj yapın.

yag-bazli-temizleme

2. Su Bazlı Temizleyici

Çift temizliğin ikinci adımı, ter, kir ve bakteri gibi su bazlı yabancı maddeleri gidermek için su bazlı bir temizleyici kullanmayı içerir. Bunun en büyük önemi yağ bazlı temizleme rutininde cildine yüklenen fazla yağın alınmadığı takdirde cilt tarafından kusulmasıdır. Su bazlı temizleyiciler genellikle köpüklü temizleyiciler, jel temizleyiciler veya krem temizleyiciler şeklinde bulunur. Bu iki temizleme adımı birlikte, cildin temiz, tazelenmiş ve sonraki cilt bakım ürünlerinin faydalarını almaya hazır olmasını sağlayarak kapsamlı ve nazik bir temizleme sürecini sağlar.

su-bazli-temizleyici

3. Peeling

Cildimizde zaman içinde ölü deriler oluşabilir bunun için Kore cilt bakım ürünlerinden peelingi haftada iki ya da üç defa kullanabiliriz. Bu adım her gün uygulanması gerekmeyen adımlardan birisi olsa da uygulamanın hayati olduğu adımlardan da birisidir çünkü ciltteki ölü deriler bakım ürünlerinin tam anlamıyla emilmesini engelleyebilir.

10-adimda-kore-guzelligi

4. Tonik

Tonik uygulama Kore cilt bakımında çok önemli bir adımdır; cildin pH seviyelerini yeniden dengelemeye, gözenekleri sıkılaştırmaya ve cildi serum ve esansların optimum emilimi için hazırlamaya yardımcı olur. 10 adımda Kore cilt bakımı rutininin belki de en basit görünen adımı olsa da toniği rutininize dahil etmek, cildinizin nemlendirilmesine ve tazelenmesine yardımcı olur, yumuşak, esnek ve sonraki adımlara hazır olmasını sağlar.

kore-bakim-rutininde-tonik

5. Esans

Esansları Kore cilt bakımının temel taşıdır ve genellikle tonik ve serum karışımı olarak tanımlanır. Hafif ve son derece konsantre olan esanslar, hyaluronik asit, antioksidanlar ve vitaminler gibi güçlü aktif bileşenleri sağlamak için cildin derinliklerine nüfuz eder. Donukluk, ince çizgiler ve düzensiz doku gibi belirli endişeleri hedef alarak cildi nemlendirmeye, aydınlatmaya ve canlandırmaya yardımcı olurlar. Esansları rutinine dahil etmek, nemlendirmeyi artırır, cildin yenilenmesini destekler ve genel parlaklığı artırır.

10-adimda-kore-bakimi

6. Serum/Ampul

Korelilerin cilt bakımının tedavi edici ve önleyici yanından bahsetmiştik. Serumlar rutinin tedavi edici yanıdır. Hiperpigmentasyon, akne ve yaşlanma gibi spesifik cilt sorunlarına çözüm bulmak için tasarlanmış güçlü bir tedavi yöntemidir. Kore serumları, birden fazla cilt sorununu hedef almak ve görünür sonuçlar sağlamak için C vitamini, niasinamid ve peptitler gibi yüksek konsantrasyonlarda aktif bileşenlerle formüle edilmiştir. Cilt tipine ve endişelerine bağlı olarak aydınlatıcı serumlar, nemlendirici serumlar ve yaşlanma karşıtı serumlar dahil olmak üzere çok çeşitli serumlar arasından seçim yapabilirsin.

10-adimda-kore-guzellik-sirlari

7. Kağıt Maske

Maskeler Kore cilt bakımında sevilen bir adımdır ve cilde konsantre besinler ve nem vermenin hızlı ve kolay bir yolunu sunduğundan Kore cilt bakımının olmazsa olmazlarındandırlar. Rutinine haftada 2-3 kez kağıt maskelemeyi dahil etmek, cilt görünümünde anında nem, beslenme ve parlaklık artışı sağlayacaktır.

cilt-bakiminda-maske

8. Göz Kremi

Göz çevresinin derisi oldukça hassas olduğundan dolayı buradaki cilt bakımı çok önemlidir. Göz kremleri, hassas göz bölgesini nemlendirmek, sıkılaştırmak ve aydınlatmak için peptitler, kafein ve hyaluronik asit gibi hafif ancak besleyici bileşenlerle formüle edilmiştir. Gözlerle doğrudan temasından kaçınarak, yüzük parmağınızı kullanarak az miktarda göz kremini yörünge kemiğinin çevresine hafifçe vurarak gezdirebilirsiniz. Göz kremini rutinine dahil etmek, koyu halkaların, şişliklerin ve ince çizgilerin görünümünü azaltmaya yardımcı olarak göz çevresinin tazelenmiş, genç ve canlanmış görünmesini sağlar.

goz-kremi-kullanmanin-onemi

9. Nemlendirici

Nemlendirici uygulaması cildinin gerginliğini korumasına yardımcı olacağı için oldukça önemlidir ve her gün kullanılması gerekir. Bu uygulama cildin gün boyu ve gece boyunca nemli, dengeli ve korunmasını sağlamak için nemi ve besin maddelerini hapseder. Kore nemlendiricileri, farklı cilt tiplerine ve tercihlerine uyacak şekilde hafif jellerden zengin kremlere kadar çeşitli dokularda mevcuttur. Hyaluronik asit, seramidler ve botanik esanslar gibi nemlendirici bileşenleriyle formüle edilmiş nemlendiricileri tercih edebilirsin.

10-adimda-kore-cilt-bakim-rutini

10. Güneş Kremi

Güneş kremi kullanımı yalnızca cildinin güzel görünümü için değil aynı zamanda cildini güneşten koruman için de oldukça önemli. Bugün güneşten gelen çoğu ışın hele ki gün içinde saat 12’den 16’ya kadar olan ışınlar, cildine büyük zararlar verdiği için her mevsimde güneş kremi kullanımına özen göstermek gerekir. 10 adımda Kore cilt bakımını güneş kremi kullanarak tamamladığın takdirde cildini birçok dış etkiden korumuş olacaksın.

cilt-bakim-rutininde-gunes-kremi

Görsel Kaynaklar: purplle.com, pexels.com, womenshealthmag.com, asianbeautyessentials.com, instyle.com, purcotton.net, healthshots.com, realsimple.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Tatilin Tadını Boş Şehirde Çıkarmanın 6 Yolu

Tatilin Tadını Boş Şehirde Çıkarmanın 6 Yolu

10 Yaratıcı Dolap Kapısı Fikirleri

10 Yaratıcı Dolap Kapısı Fikirleri