Yeni Taşınanlar için İnternetten Fatura Taşıma

Yeni Taşınanlar için İnternetten Fatura Taşıma

İster yeni satın aldığın ister kiraya çıkacağın bir ev olsun, yeni bir eve yerleşmek heyecan verici bir süreçtir. Bununla birlikte bu süreçte karşına çıkacak işlemler seni yeni hayatına hazırladığı gibi stresli adımlar haline de gelebilir. Ancak günümüzde elektronik bir sisteme bağlı olan fatura işlemlerini yüz yüze aktarma ile uğraşmak yerine internet üzerinden de yapabiliyor olman işlemlerin en azından bir kısmını rahatlıyor. 

Eğer internet üzerinden fatura taşıma işlemlerini nasıl yapacağını bilemiyorsan yazımızdaki detayları not alabilirsin. İşlemlerini pratik bir şekilde yapabilmeni ve sorunsuz bir süreç geçirmeni temenni ediyoruz!

Taşınma Öncesi Bütçe Planlama Nasıl Yapılır?

İkametgah Adres Değişikliği Nasıl Yapılır?

Dijital Detoks / Sosyal Medya Detoksu Nedir?

İnternetten Abonelik İşlemi Ücretli Mi?

İlk aşamada hemen akla gelen sorulardan biri internet fatura taşıma işeminin ekstra bir ücreti olup olmadığı üzerine olabilir. Eğer e-devlet üyeliği olan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıysan e-devlet sistemi üzerinden e-taşınma hizmetlerini ücretsiz bir şekilde alabilirsin. Bununla birlikte hatırlatmakta fayda var ki yerel idareler üzerinden olan abonelik taşıma işlemleri kimi zaman yüz yüze olduğu gibi internet üzerinden de bir ücret talep edebilir. Ancak her türlü abonelik taşıma hizmetlerinde ödemen gereken bu idari işlem ücretlerinin dışında internet üzerinden olan işlemlerde ekstra bir ücret ödemeyeceksin.

Hangi Faturaları İnternet Yardımıyla Taşıyabilirsin?

E-devletin sunduğu e-taşınma hizmetleri sayesinde evinde aboneliklerini açtıracağın belediye ve kurumsal hizmetlerin en temel olanlarını internet üzerinden taşıman mümkündür. Yani taşınırken elektrik, su, doğalgaz taşıma işlemlerinin hepsini internet üzerinden e-devlet şifren ile gerçekleştirmen mümkün olacak. Üstelik bunu eski sistemlerde fatura taşıma sırasında gereken pek çok belgeye ihtiyaç duymadan, belgelerin çoğunluğu internet üzerinde e-devlet üzerinden çekilerek halledebileceksin. Bununla birlikte adres değişiklikleri, okul kayıt nakli gibi temel işlemlerin de e-devlet üzerinden gerçekleştirilebileceğini unutmamalısın.

Aboneliklerini İnternet Üzerinden Nasıl Taşıyabilirsin?

Gelelim adım adım abonelik taşıma işlemlerininin nasıl yapılabileceğine. E-taşınma hizmetleri kullanıma açılmadan önce gerekli olan kiracı kontratı, tapu örneği, eski faturalar, gerekli idareliklerden gelen abone numarası gibi bilgilerin ve belgelerin hiçbirini artık fiziksel anlamda bulmaya uğraşmayacaksın. Tek ihtiyacın olan e-devlet sistemine giriş yapabileceğin bir şifre!

Evet, ilk adım olarak e-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra öncelikle ikamet bilgilerini yeni adresinle birlikte güncellemen gerekiyor. Ardından nüfus sisteminde de adres kaydını güncelleyerek sistemde var olan adresin yeni adresin olduğundan emin olmalısın. Adres bilgilerini güncelledikten sonra yeni adresine yapabileceğin elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerini taşıma işlemleri sana seçenek olarak sunulacaktır.

Doğalgaz nakil işlemleri gibi aciliyeti olan fatura taşıma işlemlerinde abonelikleri internet üzerinden taşıyarak süreci hızlandırabiliyorsun. Üstelik evden çıkmadan yürütebileceğin bu süreçte elektrik abonesi taşıma veya su aboneliği taşıma işlemlerini sadece bilgisayar üzerinden gerçekleştirebileceksin. Taşınma sırasında seni streslendirebilecek bir adımı da kolayca hallettiğimize göre diğer işlemler noktasında yardım almak için Armut.com’un sana sunduğu taşınma hizmetlerini de incelemek isteyebilirsin.

İnternet Nakil İşlemleri Nasıl Yapılır?

E-taşınma işlemlerinden bağımsız bir şekilde her telekomünikasyon şirketinin kendi tarafından gerçekleştirilen internet nakil işlemlerinde de yine uzaktan işlemini gerçekleştirebilirsin. Bunun için anlaşmalı olduğun telekomünikasyon şirketi ile telefon üzerinden iletişime geçebilir veya internet üzerinden adres ve fatura değişikliği yapabilirsin.

Görsel kaynaklar: isnet.net.tr, zorluenerji.com.tr, t24.com.tr

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Emily in Paris Ev Dekorasyonu

Emily in Paris Ev Dekorasyonu

Modern Pergole Modelleri & Dekorasyonu

Modern Pergole Modelleri & Dekorasyonu