Kendi Tasarım Maskeni Yap

Kendi Tasarım Maskeni Yap

Salgın sürecinde hem kendimizi hem çevremizdekileri korumak en başta dikkat etmemiz gereken konular arasında yer alıyor. Temizliğin ve mesafenin yanında maske takmak artık hayatımızın zorunlu bir parçası haline gelmiş bulunmakta. Eczaneden ya da marketten alabileceğimiz düz ve klasik maskeler yerine kıyafetimize uygun maske tasarlamak, evdeki zamanımızı iyi değerlendirmek için bir fırsat olarak karşımıza çıkıyor. Farklı renk ve desenlerde yapılabilecek bu maskeler, virüslerden korunmamızı sağlayarak, kıyafetimizle bütünlük oluşturacak şekilde tasarlanabiliyor. Bugünkü yazımızda evde kendin yapabileceğin maskeler için farklı fikirleri bir araya getirdik. 

12 Kendin Yap Mutfak Önlüğü Fikri

Kendin Yap Kapı Süsü Modelleri

Evindeki Zamanını Keyifli Hale Getirecek 10 Hobi-II

Evde Maske Yapmanın Püf Noktaları

Çeşitli desenlerde tasarlayabileceğin maskelerde sağlığın için dikkat etmen gereken bazı püf noktalar olacaktır. Maskenin sadece sana özel olması gerektiğini unutmamalısın. Ayrıca, ağız ve burnunu kapatacağı ölçüde maske tasarlamaya dikkat etmelisin. Bunlardan emin olduktan sonra dilediğin renk ve kumaşta tasarım yapmaya başlayabilirsin.

bez-maske

Bez Yüz Maskesi Yapımı

Malzemeler:

  • Makas

  • 18x24 boyutunda 2 pamuklu kumaş

  • İğne ve iplik

  • Dikiş makinesi

  • Lastik

Bez yüz maskesi yaparken, en önemli nokta çift kat kumaş kullanmaktır. Bir dikiş makinesi yardımıyla üst üste koyabileceğin bu kumaşların uzun kenarlarını içeri doğru kıvırabilirsin. Kenarlarda oluşacak boşluklara iğne yardımıyla birer ip ya da lastik eklemen yeterli olacaktır. Lastikleri biraz çektikten sonra kıvrılmış kenarları makine yardımıyla sabitleyebilirsin. Buna dikkat ederek yaptığın maskelerde korunma oranı oldukça yüksek olacaktır. Maskeleri dilediğin desen ve renklere göre de kişiselleştirebilirsin. 

saten-maske

Bir Takım Olarak Saten Maske ve Tokalar

Özel bir davete davetliysen, saten ve şık bir elbise iyi bir tercih olacaktır. Kıyafetinin kumaşına ve rengine uygun olarak tasarlayacağın saten maske şıklığına uyum sağlayacaktır. Çift kat kumaştan oluşan ve hassas yıkama özelliğine sahip bu maskeler özel günlerin kurtarıcısı olabilir. 

nakislimaske

Nakışlı Maskeler

El becerisi konusunda kendine güveniyorsan, kumaş üstüne işlemeli maskeler yaratmak fikrine kesinlikle göz atmalısın. Baharın gelmesiyle beraber çiçek işlemelerinin oldukça popüler olduğu bir döneme giriyoruz. Sen de tasarımlarını bunlardan ilham alarak yapabilirsin. 

Düğün ve Nikah İçin Özel Tasarımlar

Pandemi nedeniyle çoğu düğün ve nikah tarzı eğlenceler sekteye uğrasa da az kişiyle beraber bu günü açık havada özelleştirmek hala mümkün. Gelinliğe uyum sağlayarak, yalın bir görünüm elde etmek istiyorsan evdeki takılarınla veya kumaşa dikilebilecek özel nakış motifleriyle şık bir maske yaratman oldukça kolay. Maskenin dış kısmına ekleyeceğin bu aksesuarlar sayesinde, en mutlu gününde kıyafetinle bir bütünlük yakalayabileceksin.

 Görseller: Pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Robot Süpürgelerin Bakımı ve Temizliği

Robot Süpürgelerin Bakımı ve Temizliği

Sokağa Çıkma Yasağında Ev Taşıma İzni Nasıl Alınır?

Sokağa Çıkma Yasağında Ev Taşıma İzni Nasıl Alınır?