Güneşte Çamaşır Kurutmanın Yararları

Güneşte Çamaşır Kurutmanın Yararları

Havalar güneşliyken hele de biraz rüzgar esiyorsa çamaşırları balkonda ya da bahçende açık havada kurutmak gibisi yok. Bu basit pratiğin son derece sağlıklı da olduğunu biliyor muydun? Püfür püfür havalanacak olan eşyalarına güneşin ve açık havanın yararları saymakla bitmez.

Bebek Kıyafetleri Yıkama Rehberi: Güvenli ve Etkili Temizlik İpuçları

Çamaşır Etiketleri Yıkama Sembolleri ve Anlamları

Kıyafetleri Dezenfekte Etmek İçin 7 Öneri

Güneşte Kurutmanın Avantajları

Yeni yıkanmış giysilerini ve eşyalarını güneşin altında kurutmayı hem mikroplarla savaşmak için  hem de çevreci bir yöntem olması sebebiyle tercih edebilirsin.

Güneşin Doğal Dezenfektan Olarak Rolü

Güneşten gelen UV ışınları doğaları gereği bakteri ve mikropları öldürür. Bu sebeple güneşte kurutacağın eşyaların kolaylıkla sterilize edilmiş olur. Hastalıklara karşı kendini korumak adına eşyalarını yıkadıktan sonra güneşte kurutmayı düşünebilirsin.

Enerji Tasarrufu ve Çevre Dostu Bir Yöntem

Kurutma makineleri özellikle son yıllarda popülerleşmiş durumda. Birçok yeni özelliği ve yeni evlerde balkon olmaması sebebiyle özellikle tercih edilen bu kurutucular günün sonunda pek de çevreci değil. Hiç elektrik kullanmadan güneşten faydalanarak giysilerini kurutabilecekken kurutma makinesinde elektrik kullanarak kurutma yapmak karbon ayak izini arttıracaktır.

guneste-camasir-kurutma-avantajlari

Güneşte Kurutma Teknikleri

Güneşte kurutma yönteminin avantajlarını duyduktan sonra sen de eşyalarını açık havada güneşe sermek istiyor olabilirsin. Peki en ideal kurutma yöntemi nasıl olmalı?

Doğru Zamanlama ve Hava Koşullarının Önemi

Güneş ışığından en ideal şekilde faydalanmak istiyorsan giysilerini sabah ve öğle saatlerinde asman gerekir. Bu sayede güneşin UV ışınlarından en ideal şekilde faydalanabilir ve gün boyu kurutma işlemini tamamlayabilirsin. Bunun yanında nemli havalarda eşyalarının kuruma süresinin uzayacağını göz önünde bulundurmalısın. Aynı şekilde rüzgarlı günlerde de çamaşırlarının büyük rüzgarlarda aşınmalarını engellemek isteyebilirsin. Ancak belli bir miktar rüzgarın çamaşırları kurutmaya yardımcı olduğunu da unutmamalısın.

Çamaşırlarınızı Güneşte Kuruturken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öncelikle askılığının metal olmamasını önerebiliriz. Çünkü metal askılıkların giysilerde pas lekesi yapma riski bulunur. Bu sebeple plastik veya ahşap askılıkları tercih edebilirsin. Bunun yanı sıra giysileri çok sıkışık asmamaya özen göstererek hem kururken daha az kırışıklık oluşmasını sağlayabilir hem de kuruma süresini kısaltabilirsin. Ayrıca giysilerde mandal izi olmasını engellemek ve giysilerin şekillerini bozmamak adına asarken asma yerlerine özen göstermen de önemlidir.

guneste-kurutma-teknikleri

Sık Yapılan Hatalar ve Çözümleri

Bazı alışkanlıklar çamaşırların renklerini bozabilir ya da kumaşlara zarar verebilir. Bu sebeple bu hataları yapmaktan kaçınman gerekir.

Çamaşırların Renklerini Koruma Yöntemleri

Çamaşırlarının güneşin altında uzun süre kalması renklerinde solmalara sebebiyet verebilir. Bunun karşısında durmak adına giysileri ters asmaya ya da kurutma esnasında belli aralıklarla döndürmeye dikkat etmende fayda var. Bunun dışında yoğun güneş altına asmaktansa daha gölgelik yerlere çamaşır asarak da güneşle direkt temastan kaçınarak giysilerini koruyabilirsin.

Güneşte Kurutmanın Zarar Verebileceği Kumaşlar ve Önlemler

Bazı kumaşlar güneş ışınlarına karşı özellikle hassastır. Bu sebeple onları kuruturken ekstra dikkat göstermen gerekebilir. Örneğin ipek güneşin altında yapısını bozabilir ve rengini kaybedebilir bu sebeple ipek giysileri iç mekanlarda kurutmaya özen gösterebilirsin. Bunun yanında özellikle koyu renkler UV karşısında solabilir bu sebeple gölgede kurutma yöntemini tercih etmekte fayda vardır. Genel olarak kurutma süresini uzun tutmamak ve giysileri düzenli asmak giysilerini korumak için faydalıdır.

camasir-kuruturken-dikkat-edilecekler

Güneşte Kurutmanın Bilinmesi Gereken Ek Bilgiler

Güneşte çamaşır kurutma ile ilgili yöntemlerden bahsettikten sonra hangi mevsimde daha rahat bu yöntemleri kullanabileceğin ve kuruturken ek olarak ne gibi önlemler alabileceğini de konuşabiliriz.

Mevsimlere Göre Güneşte Kurutma İpuçları

Özellikle içinde olduğumuz yaz ayları çamaşırları güneşin altında kurutmaya fazlasıyla elverişlidir. Yalnızca güneşin çok yoğun olduğu zamanlar renk solmaların a sebep olabileceği için dikkatli olmakta fayda vardır. Sonbahar ve kış aylarında güneşin yoğun olduğu zamanları kovalayarak çamaşırlarını dışarıya asabilirsin. Yağış ve don gibi olayların giysilerine zarar vereceğini unutmamalısın. Bunun yanında ilkbahar aylarında havada oluşan yoğun alerjenleri göz önünde bulundurmalı ve hassas bir bünyeye sahipsen çamaşırlarını iç mekanda kurutmayı düşünebilirsin.

Uzun Süreli Tazelik İçin Son Dokunuşlar

Çamaşırlarını açık havada kuruttuktan sonra tazeliklerini korumaya devam etmek istiyorsan yapabileceğin birkaç şey bulunuyor. Öncelikle çamaşırları kaldırmadan nemli olmamalarına özellikle dikkat etmen gerekir. Nemlerinin tam olarak gitmesini istiyorsan çamaşırlarını ütüleyebilir ve kalan nemlerini alabilirsin. Bunun dışında düzenli bir dolapta saklamak da çamaşırlarının temizlik ferahlığını muhafaza etmene yardımcı olur.

camasir-kuruturken-acikhava

Görsel Kaynaklar: pexels.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Bebeğin İçin Güvenli Oyun Alanı Nasıl Yaratılır?

Bebeğin İçin Güvenli Oyun Alanı Nasıl Yaratılır?

Derinlemesine Yatak Temizliği Rehberi

Derinlemesine Yatak Temizliği Rehberi