Evin İçin En Uygun Kombiyi Nasıl Seçersin?

Evin İçin En Uygun Kombiyi Nasıl Seçersin?

Pencereleri kapayıp kışlık kıyafetleri dolap raflarına yerleştirdiğin soğuk günlere geldik. Bu dönemde evinin istediğin sıcaklıkta olması için ideal kombiye sahip olman önemlidir. Evinin imkanlarıyla beraber kombinin özellikleri de bu günleri sıcak geçirmen için dikkat etmen gereken kriterlerdir. Dilersen senin için ideal kombi tipi ve özelliklerini yazımızdaki adımları takip ederek öğrenebilirsin.

Küçük Alanlar İçin En Yaratıcı Yemek Masası Fikirleri >

Doğal Malzemelerle Ankastre Ocak Temizliği Nasıl Yapılır? >

Cam Balkon Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler >

Kombi Seçimi Yapılırken Nelere Dikkat Etmelisin?

Evin için yeterli güçte bir kombi alman kışı rahatça geçirmen için çok önemlidir. Bu nedenle kombi seçimi yaparken hem evinin hem de kombinin özelliklerine dikkat etmelisin. Örneğin evinin metrekaresi, bulunduğu kat, yön gibi faktörleri değerlendirmelisin. Aynı zamanda evde mantolama gibi yöntemlerle yalıtımın iyi olması da önemlidir.

Bununla beraber kombinin türü veya özellikleri de seçimini etkiler. Kombilerin çalışma prensiplerine göre farklı türleri vardır. Bunları da yazımızın ilerleyen bölümlerinde anlatacağız, ancak bunun da ötesinde kombi modelini iyice incelemelisin.

kombi-seçimi-kombi-türleri

Örneğin kombinin çalışırken çok fazla ses çıkarmaması evde geçireceğin zaman için önemlidir. Ayrıca almayı düşündüğün kombinin yeterli teknik servis hizmeti ve yedek parçalarının kolayca bulunabilir olmasını değerlendireceğin kriterlerden biri olmalıdır. Bu noktada belirlediğin kombiye sahip kullanıcı yorumlarını inceleyebilirsin.

ISO 9002, CE, TSE sertifikalarının olup olmadığını kontrol etmelisin. Bununla beraber kombin için verilen garanti ve sigortaları da iyice incelemelisin. Soğuk bir günde bir sorun çıkarsa işlemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirmen için bu şartları sağlaman önemlidir.

kombi-seçimi-kombi-türleri

Ev Büyüklüğüne Göre Kombi Gücü Hesaplama

Evi her ne kadar ısıtan kombi değil ev içindeki radyatörler olsa da kombinin evine yeterli olması önemlidir. Evinin baktığı cephe, yalıtım durumu, bulunduğu kat, banyo sayısı ihtiyacın olduğun kombi gücünü etkiler. Bu noktada evin metrekaresi kombi seçiminde en belirleyici kriterlerden biridir.

  • 80-90 metrekarelik evlerde 17 bin kilokalorilik kombiler

  • 90-150 metrekarelik evlerde 20 bin kilokalorilik kombiler

  • 150+ metrekarelik evlerde 24 bin – 60 bin kilokalorilik kombiler uygun görülür.

kombi-seçimi-kombi-türleri

Kombi Tipleri

Kombiler hem evin ısınma sisteminin hem de sıcak su ihtiyacını karşılamak için kullanılır. Bu nedenle kombi seçimini yaparken pek çok şeyi göz önünde bulundurmalısın. Kombi tiplerinin çalışma prensibi de bunlardan biridir.

konvansiyonel-kombiler

Konvansiyel Kombi Tipleri

Konvansiyel kombiler ısınma için gerekli olan havayı montajının yapıldığı alandan dışarı atar. Yani sistemde gezen havayı bacasıyla bir gaz olarak dışarı atan kombilere konvansiyel kombi denir. Bacalı kombiler olarak da bilinirler.

Yoğuşmalı Kombi Tipleri

Yoğuşmalı kombiler ise tek bir fark ile çalışır. Konvansiyel kombilerin dışarı gaz olarak verdiği atığı yoğuşturarak enerji içeren su buharıyla birleştirerek sıvı olarak dışarı atar. Bu kombiler korozyona ve aşınmaya dayanıklı şekilde üretilirler. Bu nedenle diğer kombilere göre daha yüksek fiyatlı olmakla beraber performansları da yüksektir.

yoğuşmalı-kombiler

Hermetik Kombi Tipleri

Hermetik kombiler ısınma için gerekli olan havayı bir fan ile evin dışından alır. Yanma sonucu oluşan gaz atığını da paralel bir sistemden evin dışına bırakır. Yani ev içindeki ortam havası kullanılmadığı için ortamı havalandırma ihtiyacı duymazsın.

Sağlıklı ve sımsıcak bir sonbahar – kış dönemi dileriz.

kış-günleri-kombi-seçimi

Görsel kaynak: evimdergisi.com.tr, azbukatepla.by, istanbulkombimarket.com, mummypages.ie, alstoheat.co.uk

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Londra'da Renkli Bir Eve Konuk Oluyoruz

Londra'da Renkli Bir Eve Konuk Oluyoruz

Dekorasyon Tarzını Biliyor Musun?

Dekorasyon Tarzını Biliyor Musun?