Ev Tipi Sauna Nasıl Kurulur?

Ev Tipi Sauna Nasıl Kurulur?

Günün bütün yorgunluğunu alıp götürecek bir sauna keyfi şu an çok iyi gelmez miydi? Ev saunası, kulağa lüks gibi gelse de uzun vadede spa merkezlerine harcayacağın parayı evin için hayat kaliteni yükseltecek bir yatırıma dönüştürebilirsin. Evde egzersiz yaptıktan sonra, ya da işten eve döndüğünde sana ait bir saunada dinlenebilirsin. Üstelik, saunanın düzenli kullanımının pek çok faydasını da göreceksin. Senin için birkaç sauna modeli seçtik, yine de karar vermeden önce doktoruna danışmayı unutma.

Lazer Epilasyon Hakkında Bilinmesi Gerekenler >

Manikür ve Pediküre Dair Bilmen Gereken Her Şey >

Güne Mükemmel Bir Sabah Rutiniyle Başlayın >

sauna-nasıil-kurulur

Infrared Sauna

Infrared saunalar, geleneksel saunalardan farklı olarak, vücuda nüfuz eden kızılötesi ısıtıcılar kullanır. Bu tip saunalar  kilo vermeye yardımcı olur, eklem ve kas ağrılarını azaltır, kalp ve beyin sağlığı için faydalıdır. Oldukça popüler olan infrared saunalar, Cindy Crawford’ın güzellik sırlarından biri olarak biliniyor.    

infrared-sauna

Buhar Saunası

Saunayı ısıtan sauna kayalarına su ilave edilerek oluşturulan buharlı sauna gözenekleri açar, kasları ve eklemleri rahatlatır, ve sinüsleri açar.

buhar-saunasi

Kuru Sauna

Kuru saunaların nemi düşüktür, bu nedenle 190 dereceye kadar ısıtılabilir. Yine de düşük nem, bu sıcaklığı bir yetişkin için tolere edilebilir seviye tutar. Kuru saunanın faydaları arasında eklem ve kas rahatlaması, detoksifikasyon, kan basıncında düşme, daha iyi dolaşım ve gelişmiş bir bağışıklık sistemi bulunur.

kuru-sauna

Saunayı Nereye Yapmalı?

Elektrikli ısıtmalı saunalar ve infrared saunalar iç mekanlar için en iyisidir. Banyonun bir kısmını, garajını ya da bodrumunu saunaya dönüştürmek mümkün.

ev-saunasi-nasil-yapilir

Sauna Isıtıcına Karar Vererek İşe Başla

Saunanı odunla, elektrikle ya da gazla ısıtabilirsin. Üstüne su dökülebilen sıcak taşlar ve kayalar kullanabilirsin. Ya da tercihini infrared saunalardan yana kullanabilirsin. Bunların arasında en popüler tercih elektrikli ısıtıcılardır.

Saunan İçin Odun Türü Seç

Saunalar, oldukça ısınacakları için neme dayanıklı ve esnek ağaçlar tercih edilmelidir. Bunların başında sedir ağacı gelir. Kavak ve ıhlamur ağacı da tercih edilebilir.

sauna-olculeri-ve-kurulumu

Sauna Ölçüleri

Kullanıcı sayısına, ısıtma sistemine ve istediğin koltuk sayısına bağlı olarak saunanın boyutlarına karar vermelisin. Genelde üstte ve altta olmak üzere ik koltuk seçilir. Üst sıra oturmak uzanmak için, alt sıra ise soğuma noktası olarak kullanılır. Tipik bir saunanın ölçüleri 1.8m x 1.8m x 2.1m’dir. Pencereler veya camlı bir kapı, saunanın ferah olmasını sağlar.

Sauna Kurulumu

Sauna modeline, ısıtıcıya, boyutlara ve ağaca karar verdiysen, geriye sadece kurulum kaldı demektir. Tercihlerine uygun bir sauna kiti satın aldıktan sonra, kuruluma başlayabilirsin. Taşınabilir ve önceden inşa edilmiş saunalar, kurulumu en kolay olanlardır. Bunlar iki yan duvar, arka duvar, önceden kesilmiş kapılı ön duvar ve tavan olmak üzere 5 parçadan oluşur.

Arka duvarı yerine yerleştir, iki yan duvarı arka duvara yapıştır, ardından önceden asılan kapıyla birlikte gelen ön bölümü ekle. Daha sonra tavan panellerini yerleştir. Son olarak, sipariş ettiğin koltukları ve ısıtıcıyı kit ile birlikte monte et. Saunan kullanıma hazır!

Sauna İçin Bazı Öneriler

Sauna deneyimini daha iyi hale getirmek için:

  • Bir kovayı suyla doldur, böylece buharla kuru havayı rahatlatabilirsin. Saunan ısıtılmış kayalara sahipse, kayaların üzerine su dökmek için uzun saplı bir kepçeye de ihtiyacın olabilir.

  • Saunana bir termometre yerleştirerek fazla ısınmayı önleyebilirsin.

  • Saunada zamanın nasıl geçtiği fark edemeyebilirsin, zamanlayıcı kulan.

  • Kokulu otları, su kovana ekleyerek veya ısıtılmış kayaların üzerine koyarak kullanabilirsin.

  • Doğal dolgulu ve yıkanabilir kılıflı yastıklar kulan. Bu yastıkları sık sık yıkamayı unutma.

  • Rahatlatıcı bir müzik aldığın keyfi iki katına çıkarabilir. Bunun için su geçirmez bir ses sistemi edinebilirsin.

Görsel Kaynak: Pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Doğru Aydınlatma Teknikleriyle Kapalı Havalarda da Modun Yüksek Olsun!

Doğru Aydınlatma Teknikleriyle Kapalı Havalarda da Modun Yüksek Olsun!

2020’de En Çok Ruhsal Sağlığımıza ve Hijyen Koşullarına Dikkat Ettik

2020’de En Çok Ruhsal Sağlığımıza ve Hijyen Koşullarına Dikkat Ettik