Ev Dekorasyonunda Doğala Dönüş: Cottagecore Akımı

Ev Dekorasyonunda Doğala Dönüş: Cottagecore Akımı

Son birkaç yıl bize gösterdi ki dış mekanlarda yaptığımız her türlü aktiviteyi aslında evlerimizde de yapabiliyoruz. Ofis hayatı, spor salonumuz, hobilerimiz ve aklına gelebilecek daha pek çok şeyi pandemi nedeniyle evlerimize sığdırmayı başardık. Fakat yine de çoğu insan yazları kafa dinlemek için deniz kenarı veya sevimli tatil köylerindeki yazlıklara; sene içinde ise ufak kaçamaklar yaptığı kamplara, doğa yürüyüşlerine kısacası doğada vakit geçirmeye hasret kaldı. Bu durumun etkisiyle olsa gerek; özellikle son birkaç yılda yükselişe geçen cottagecore akımı, doğaya ve kırsala duyduğumuz bu özlemi biraz olsun dindirebilmek için samimi, romantik, içinde rahatlığı ve sıcaklığı barındıran, modern şehir hayatından uzakta, doğayla iç içe ve birazda nostaljik hissetmemizi sağlayacak bir dekorasyon trendi olarak karşımıza çıkıyor. Bu görünümü elde edebilmek için ihtiyacımız olan ipuçları ise şu şekilde:

Minimalist Dekorasyon Trendi: Japandi

Romantik Dokunuşlarla Parizyen Ev Dekorasyonu

Masif Ahşap Plakalarla Evine Doğallık Kat

Sıcak Renkler Kullan

Bu akımın temelinde yatan düşünce en kısa haliyle; doğayla iç içe, sıcak ve samimi hissettiren bir yaşam alanı oluşturmak olarak özetlenebilir. Bunu sağlamanın yolu ise en başta kullanılan renk tonlarından geçiyor. Hem duvarlarında hem de aksesuarlarında pastel tonlar kullanarak bunu sağlayabilirsin. Soluk sarılar, toz pembeler, açık yeşiller, şeftali tonları daha davetkar bir alan oluşturmana yardımcı olacaktır.

cottagecore-akiminda-sicak-renklerin-kullanimi

Rahatlık Ön Planda Olsun

Cottagecore akımında mükemmel tasarımlardan ziyade rahatlık ve konfor ön plandadır. Yazın tatile bir kır evine gittiğini hayal et. Bu evin, tüm yılın yorgunluğunu üzerinden alacak rahatlıkta olmasını isterdin değil mi? Bu hayali gerçekleştirmek şimdilik pek mümkün olmasa da hayallerindeki kır evini, kendi evine taşıman mümkün. Bolca minder, rahat koltuklar, yumuşacık battaniyeler kullan ve her şeyin yerli yerinde olmasına çok fazla özen gösterme. Birazcık dağınıklık gözünü korkutmasın. Unutma resmiyetten uzak, içinde yaşanmışlık ve bir hikaye barındıran yaşam alanları oluşturman gerek.

cottagecore-akiminda-rahat-bir ortam-olustur

Eski ve Yeniyi Harmanla

Dekorasyonuna nostaljik bir hava katmak için antika parçaları kullanmaktan çekinme. Boyası atmış veya eskimiş kitaplık, konsol veya dolaplarına ufak dokunuşlar yaparak onlara rustik bir görünüm kazandırabilirsin. Aynı zamanda vintage aksesuarlar da bu dekorasyonla son derece uyum sağlayacaktır. Tüm bu parçaları bir arada kullanarak geleneksel bir görünüm oluşturmak yerine, bunları modern ve yeni parçalar ile tamamla.

cottagecore-akiminda-eski-ve-yeni-aksesuarları-bir-arada-kullanma

Açık Raflar Kullan

Birçoğumuz kalabalık bir görüntü oluşmasını engellemek ve her şeyin derli toplu kalmasını sağlamak için mutfak araç-gereçlerini dolapların içine saklamayı tercihe ederiz. Fakat bir kez daha vurgulayalım: burada mükemmel olmaya çalışmıyoruz! Birbiriyle alakasız olduğunu düşündüğün kupaları, farklı zamanlarda aldığın ama hiç kullanmadığın vazoları, bozulmuş fincan takımlarını sergilemenin tam zamanı. Açık raflar sayesinde düzensizliğin içinden bir düzen bir yaratman mümkün.

cottagecore-akiminda-acik-raf-kullanimi

Ortamı Yeşillendir

Doğayı evlerimize taşımanın en kolay yolu elbette bitkilere daha çok yer vermekten geçer. Yapay olanları tercih etmek yerine bakımı kolay olan saksı bitkilerini tercih edebilir, böylece ortamda daha canlı ve nefes alan bir atmosfer yaratabilirsin. Ortama aynı zamanda romantik bir hava da katmak istersen evinde sarmaşıklara yer vermeni şiddetle tavsiye ederiz. Ek olarak yatak odalarında bitki bulundurulmasının sağlığa zararlı olduğu yönündeki kanının doğru olmadığını, aksine bitkilerin havayı temizleme özellikleri sayesinde mekanda bulunan hava kalitesini artırdığını belirtelim.

cottagecore-akiminda-dogal-dokunuslar-ekle

Doğal Materyalleri Bir Arada Kullan

Ortama doğal bir hava katmanın bir başka yolu ise ahşap kullanımından geçiyor. Ahşabın ortamın havasını bir anda sıcacık yaptığı aşikar; buna ek olarak diğer doğal parçalarla tasarımı tamamlayabilirsin. Hasır ürünler, geleneksel kumaşlar, kenevir ipinden yapılmış makromeler, çiçekli bitkiler bu dekorasyon trendine oldukça yakışacaktır.  

cottagecore-akiminda-ahsap-kullanimi

Duvar Kağıtlarına Şans Ver

Modern tasarımlarda olduğu gibi temel birkaç rengin etrafında şekillenen tekdüze tasarımlar yerine, çok renkliliği savunan cottagecore akımında, doğadan ilham alan çiçekli duvar kağıtları doğayı evinin içinde hissetmene yardımcı olacaktır.

cottagecore-akiminda-cicekli-duvar-kagitlari-kullan.jpg

Görsel Kaynak: pinterest, telegraph.co.uk

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Güveç Bakımı ve Temizliği Nasıl Yapılır?

Güveç Bakımı ve Temizliği Nasıl Yapılır?

Çamaşır Yıkarken En Sık Yapılan 10 Hata

Çamaşır Yıkarken En Sık Yapılan 10 Hata