Zıtlıklardan Doğan Denge: Etno Modern Stil

Zıtlıklardan Doğan Denge: Etno Modern Stil

Etno Modern stil esas itibariyle modern evlerin çizgisine yöresel dokunuşlarla harmanlarak meydana gelen sentez bir stil . Bu nedenle bu stil, birçok dünya ülkesinden izler taşır. Modern stilin havasını yumuşatmak adına etnik desenlere yer verildiğinde farklı bir birleşim ortaya çıkıyor. Bu birleşim kimi zamanlar akıllarda tam olarak oturmasa da birleştirilmesiyle beraber ortamda tamamen farklı ve sofistike bir hava yaratabilirsiniz. 

etnik desen.jpg

Peki ya bu taban tabana zıt olan iki stilin nasıl birbiri içerisinde uyum sağlar dediğinizi duyar gibiyiz. İşte bu iki stilin birleşimdeki dengeyi yakalamanın ilk yolu aslında stillerin belli oranlarda kullanılması. Bunun için oturma grubu, yer döşemesi gibi şeylerin modern çizgiler taşıması gerekir. Sehpa, halı, kilim ve aksesuar tarzı şeyler de ise daha çok etnik desenler kullanarak müthiş uyumu yakalayabilirsiniz.

etnik2.jpg

Etnik desenli ürünleri genel olarak Fas, Hindistan ve Anadolu kaynaklı kilimler, duvar süsleri, duvar halıları, lambalar gibi dekoratif eşyalarla karşımıza çıkabilir. Fakat bu örnek verdiğimiz dekoratif eşyaların tam tersi şekilde de etno modern stili yakalamak mümkün. Geometrik stildeki aksesuar ve halılar etnik detaylı mobilyalarla da birleştirilebilir. Bu iki birleşim de ortama bambaşka bir hava katar.

etnik3.jpg

Genel itibariyle Etno Modern stilin belli kuralları yok. Bu stilde sadece oran ve göz zevki esas alınarak dekorasyon yapılabilir. Etno Modern stilin renk skalası ise genellikle mobilya ve eşyalarla beraber uyum gösterecek canlı ve sıcak renklerden seçilir. Bu renk aralıkları da ortamın enerjisine katkı sağlayacak bir detay olarak karşımıza çıkar. Diğer dikkat çekici detay ise belli renk ve şekillerden oluşan duvar kağıtları kullanımı. Duvar kağıdı kullanımında ise bilinmesi gereken ince ayrıntı tek duvara uygulanıyor olması.

Etno Modern tarz sadece oturma odalarında karşımıza çıkmakla kalmıyor mutfak ve banyolarımızda da dekorasyona renk katmayı başarıyor. Son yıllarda sıklıkla görülen mutfak tarzlarından biri de etnik desenli fayans ve seramiklerden oluşuyor. Etnik desen ve modern tarzın birleşmesiyle sofistike bir şekil alan mutfaklar dekorasyona sıcaklık ve geleneksellik katarak, geçmişi modasını günümüz modasına taşıyor.

Mutfaklarımıza sızan bu sıcak akım sadece kendisini mutfak dolaplarında değil aynı zamanda her öğünümüzü taçlandıran öğünlerimize görsellik katabileceğimiz; tabaklar ve mutfak araç ve gereçlerinde de karşımıza çıkıyor.

Evinde Değişiklik Mi Yapmak İstiyorsun?

Boya Badanadan Parke Döşemeye, İşinde Uzman Binlerce Hizmet Veren Armut'ta!

görsel: pinterest.com, robaxin25.us

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Evlerde Bahar Detoksu: Lagom Stili

Evlerde Bahar Detoksu: Lagom Stili

Evlere Bir Tatlı Huzur: Coastal Tarzı Ev Dekorasyonu

Evlere Bir Tatlı Huzur: Coastal Tarzı Ev Dekorasyonu