Hoşça Kal Mükemmellik, Hoş Geldin Wabi-Sabi!

Hoşça Kal Mükemmellik, Hoş Geldin Wabi-Sabi!

Perdesinden koltuğuna kusursuz uyumluluğu ile evlerimizi mükemmel bir biçimde tasarlamak bazılarımıza göre annelerimizden kalan bir alışkanlık. Yastıkların koltuktaki simetrik duruşu, masadaki bardakların tabaklar ile uyumu derken estetik bir görünümü çoğu zaman mükemmelliğin içinde yakalamaya çalışıyoruz.  

Ancak estetik bazen "kusurlu, kalıcı ve eksik" bir güzellik de olabilir. Bu fikirden yola çıkarak bugün size bir cömert bir teklifle geliyoruz. Mevsim bahara dönerken, mükemmelliği kapı dışarı edip, tasarımın kusurlarıyla, evinizde doğal, huzur dolu bir atmosfer yaratmaya ne dersiniz? Bu teklife sıcak bakıyorsanız, o zaman sizi Japon kültürünün derin bir parçası olan Wabi-Sabi ile tanıştıralım.

Wabi-Sabi aslında bir yaşam biçimi. Bu yaşam felsefesi, yaşamın kusurları içinde güzelliği bulmaya, büyümenin ve eskimenin döngüsünü barış içinde kabul etmeye odaklanıyor. 2018 yılında ise ev tasarımlarının vazgeçilmez bir trendi olan bu yaşam biçiminde kusurluluğun içinde kusursuzluk karşımıza çıkıyor. Zaman kaybettiren ve farkına bile varmadan bizi gizli gizli yoran mükemmelliği gelin bir kenara bırakıp, yeterince iyi olana önce yüreğimizi sonra evimizi açalım.

1. Kusurluluğu kucaklayın

Birçoğumuz evini yeniledikçe içsel dünyasında da tamamlandığını hissedebilir. Mağazada gördüğünüz o çiçekli vazonun salon koltuklarına  ne de güzel uyacağı düşüncesi ile evimizde her şeyin kusursuz olmasına odaklanırız.

1.2.jpg

Ancak biz “uyumluluk”  olduğunu düşünürken çok fazla eşleşme, evimizin karakterini ve misafirperver atmosferini ciddi biçimde bozabilir. Zamanın eşyalarınız üzerinde bıraktığı eskimişliğin kusurlarını kucaklayın ve onları olduğu gibi kabul edin.    

2. Aşırılıktan uzaklaşın

Belki bu sene evinizde büyük bir değişiklik istiyorsunuz. Doğal bir renge boyattığınız duvarlarınızın evinizi daha havadar göstermesini sağlarken, fazla eşyalarınızdan da kurtulmak iyi bir fikir olabilir.

2.0.jpg

Wabi-Sabi’de de  minimalizmde olduğu gibi aşırılıktan uzaklaşma var. Ancak Wabi-Sabi’de minimalizmin çok daha ötesinde olan zarif bir biçimde alçakgönüllük, kabul etmenin verdiği bilinçli faydaları görmek var.  

Öte yandan Wabi-Sabi'yi hayatınıza taşımak için para veya özel yeteneklere de ihtiyacınız yok. Sessiz güzelliği takdir edecek kadar, süsleme olmadan her şeyi olduğu gibi kabul etme isteği var. Açık ve havadar alanların özgürlüğün bir metaforu olduğu Wabi-Sabi’de bu, basit kompozisyonlarla ortaya çıkıyor.

Boya Badana Ustasından İç Mimara,

Evini Yenilemek İçin İhtiyacın Olan Her Hizmet Armut'ta!

3. Eski eşyaları yeniden değerlendirin

Wabi-Sabi, bulunabildiği her yerde özgünlüğü kucaklamak ve kutlamakla ilgilidir. Konu özgünlüğe geldiğinde kendimizden bir parça katarak yeniden hayat verdiğimiz eski eşyalar gibisi yoktur.

3.0.jpg

Eskiyen anı dolu eşyalarınızı atmak yerine, küçük dokunuşlar ile onlara hayat vermek, Wabi-Sabi'nin en önemli özelliklerinden biridir. Yıllar önce tatilde aldığınız seramikler, yerel bir pazardan aldığınız vazo evinizin sıcak, otantik hissini artıracak olan ev eşyaları olabilir. Belki de metal bisiklet jantlarından harika tasarımlar yapmak için doğru zaman bu hafta sonudur. Öyleyse, bu DIY projesi ile evinizin enerjisini yükseltebilirsiniz.

3.1.jpg

4-     Doğayı evinize getirin

Vazoda taşlar, tencerelerde dallar, ilkbaharda yemek masasına dağılmış çiçekler… Her biri doğanın bir parçası olan bu doğal malzemeler, kil ve seramik hatta taştan yapılmış ürünler ile kombine edilebilir.  

4.0.jpg

Doğa'yı uyandıran ve insanın küçüklüğüne zıt olarak Dünya gezegeninin büyüklüğü ile bağlantı kurduğumuz doğal bitkiler evinizde yerini alabilir. Wabi-Sabi özü korunmuş olduğu sürece, tarzı kültürel farklılıkların getirdiği farklı dekorasyon fikirlerine de entegre edilebilir.

4.1.jpg

 

5-      Doğal materyalleri ve organik ürünleri kullanın

Ahşap, Wabi-Sabi’de iç mekan mobilyalarında kullanılan malzemeler için mükemmel bir seçimdir. Ancak çelik gibi metalden yapılmış materyaller kullanmak da bu tasarım felsefesinde yaygındır.

5..jpg

Keten, bambu veya masif ahşap gibi malzemelerin organik formlarını kullanarak doğayı evinize davet edebilirsiniz. Tabi doğal renk kullanımının da Wabi-Sabi’de hatırı sayılır bir yeri vardır.  Seçilen renkler ise kural olarak, ek malzemeler eklenmeden, malzemenin saflığını samimiyetini dekorasyonun içine entegre eder.

Sen De Evini Yenilemek Mi İstiyorsun?

Aradığın Her Hizmet Armut'la Bir Tık Uzağında!

5.1.jpg

 

 

 

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Danimarka'dan Dünyaya Yayılan Samimi Ve Mutlu Ortamlar Yaratma Sanatı: Hygge

Danimarka'dan Dünyaya Yayılan Samimi Ve Mutlu Ortamlar Yaratma Sanatı: Hygge

Türkiye Nasıl Evlilik Teklif Ediyor? Evlilik Teklifinde Neler Moda?

Türkiye Nasıl Evlilik Teklif Ediyor? Evlilik Teklifinde Neler Moda?