Şehir Evlerinde Yaz Esintileri

Şehir Evlerinde Yaz Esintileri

Yaz aylarına girdiğimiz şu zamanlarda, Ege'ye, Akdeniz'e inmek, biraz olsun tatil yapmak arzusuyla yanıp tutuşuyoruz. Zorlu şehir hayatına küçük molalar vermek her zaman yeterli olmuyor. Tabi deniz sezonunu erkenden açıp, tüm yazı plajda geçiren ve sürekli fotoğraf paylaşan sevgili arkadaşlarımızı da unutmamak gerek. Tatil özleminizi azaltacak, yazın parlak renklerini ve sıcacık ambiyansını evinizde hissedeceğiniz,  işten eve koşarak gitmenizi sağlayacak önerilerimize göz atmaya ne dersiniz?

Küçük Değişimler

Senede en az bir kez sürekli vakit geçirdiğiniz mekanlarda küçük değişiklikler yapmanın insan psikolojisi üzerinde olumlu etkisi olduğunu biliyor muydunuz? Peki bu değişikli bu kez bizzat kendiniz yapmaya ne dersiniz? -Kendin yap- projenizi kurgulayın. Gerekli malzemeleri edinin. Tulumunuzu giyin, işe koyulma vakti!  Eski dosya dolabının çekmecelerini ve kapaklarını boyayarak onu bambaşka bir görüntüye ulaştırabilir, ayaklarını sökerek duvara monte edebilirsiniz. Bu küçücük fikir bizden, eminiz siz de çok daha iyileri vardır.

yaz_evleri

Serin Bir Yaz Akşamı

Yaz aylarında ilk başvurduğuz serinleme yöntemi olan klimaları kullanırken dikkat etmeliyiz. Mevsim geçişlerinde klima bakımı ve filtre temizliğini yaptırmalıyız. Aksi halde fazla enerji tüketimine sebep olabilirsiniz ve klimanın yaydığı hava sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebilir. Klima kullanmadığınız saatlerde evinizin iyice havalandırılmış olması gerekir.  Mekanı serin tutmak için güneş ışınlarının dik biçimde evinize geldiği öğle saatlerde perde veya panjurları kapalı tutmalısınız. Akşam serinliğinde karşıt odadaki pencere veya kapıları açarsanız büyüklerimizin "cereyan" olarak nitelendirdiği hava sirkülasyonundan kaynaklı serin rüzgar mekandaki sıcaklığının birkaç derece düşmesinde etkili olacaktır. 

yaz_dekorasyon_sehir

Benim Küçük Bahçem

Balkonunuzu düzenlemenin tam vakti. Kendinize konforlu bir alan oluşturun. Eğer küçük bir balkonunuz varsa duvara sabit küçük bir sedir yapmak, size yer kazandırabilir. Topladığımız rengarenk kumaşları sandıktan çıkarma vakti geldi. Renkli kumaşlardan diktireceğiniz yer minderleri kalabalık bir arkadaş toplantısında kurtarıcınız olacaktır. Sıra geldi balkonumuzu bahçe formatına çevirmeye. Unutmayın, ne kadar yeşil o kadar bahçe!  Alışveriş listesinde; fenerler, mumlar ve  aldığımız bitkilere uygun saksılar var. Toprak saksıları rengarenk boyayarak küçük bahçenize daha fazla renk katabilirsiniz. 

yaz_balkon_bahçe

Mutfakta Daha Çok Vakit Geçirin

Mutfakta da küçük bir düzenleme yapmanın vakti gelmiş olabilir. Tüm erzaklarınızı, paketli yiyeceklerinizi, buzdolabınızı gözden geçirin, ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol edin. Tazecik yaz meyve sebzeleri varken, uzun zamandır dolapta bekleyen kuru gıdaları neden tüketesiniz ki?  Kendinize küçük bir yaz kahvaltısı ritüeli oluşturun. Küçük bahçenizde yapacağınız kahvaltı, gün içinde çok daha iyi hissetmenizi sağlayacak.

yaz_mutfağı

Fazlalıklardan Kurtulma Zamanı

Koca bir kış geride kaldı. Yoğun tempoda evinize yeterince vakit ayıramadığınızı mı düşünüyorsunuz? İşte vakit geldi. Kullanmadığınız eşyalardan, dağınıklıklardan kurtulma, arınma zamanı. Her gün bir mekana vakit ayırın. Bunu bir temizlik ritüeli gibi değil de, arınma ve hafifleme süreci olarak düşünün. Unutmayın bizlerin olduğu kadar, iç mekanların da arınmaya ihtiyacı var!

oturma odası dekorasyon

Kendinize Vakit Ayırın

Evde yapmaktan en çok keyif aldığınız aktivite için kendinize bir köşe hazırlayın. Kitap okumak, dizi izlemek, örgü örmek veya yazı yazmak... Sadece size ait olan bir alan olmalı. Kişisel detaylar ekleyerek size ait olan alanı keyifli bir hale getirin. Örneğin; en sevdiğiniz yastık, uğurlu objeniz, en sevdiğiniz çiçekleri kullanın.

yaz evleri dekorasyon

Dekorasyondan Mobilyaya Evinizle İlgili İhtiyaç Duydunuğunuz Her Türlü Hizmet Armut'ta. 

Ücretsiz Fiyat Teklifleri İçin Hemen Tıkla > 

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Uzmanlarından Evde Bitki Bakımının İncelikleri

Uzmanlarından Evde Bitki Bakımının İncelikleri

Temizliğe Harcadığın Zamanı Yarıya İndirecek 9 Taktik

Temizliğe Harcadığın Zamanı Yarıya İndirecek 9 Taktik