Şık Mutfaklar İçin Perde Modelleri

Şık Mutfaklar İçin Perde Modelleri

Mutfağınızın hem içeriden hem de dışarıdan hoş görünmesini istiyorsanız, mutfak perdesi seçiminize dikkat etmelisiniz. Mutfak perdesi, mutfak tasarımınızda önemli rol oynayan unsurlardan birisidir. Yanlış perde seçimi mutfağını bunaltıcı ve karanlık bir yere dönüştürebilirken, doğru modellerle mutfağını olduğundan daha ferah ya da geniş gösterebilirsin.

Mutfak perdesi modellerine geçmeden önce, perdelerin renklerine değinelim. Mutfağınızın tasarımında ister koyu renklere ister açık renklere ağırlık vermiş olun, mutfak perdesi seçimlerinizde açık renklerden taraf olmanızda fayda var. Açık renk perdeler, gün ışığından daha iyi yararlanmanızı sağlar, mutfağınızı aydınlık kılar ve daha ferah gösterir bu nedenle mutfak perdelerinizi alırken mutfak tezgahlarınızla uyumlu fakat açık tonlardaki renklerden yana olun.

Eskiden mutfak perdeleri, diğer odaların perdeleri ile aynı tasarıma sahipti. Standart kornişlere takılan boydan boya perdeler salonları nasıl süslüyorsa mutfakları da o şekilde süslerdi. Artık klasik perdelerin yerini minimal tasarımlar, pratik ve dinamik modeller aldı. Bir yandan yemek yaparken tek elle uzanıp rahatça açabileceğiniz, dilediğiniz de kolayca kapanabilen ya da şekli değişen pek çok modele rastlamak mümkün. Dilerseniz mutfak perdesi modellerine birlikte göz atalım.

Katlamalı Mutfak Perdeleri

Katlamalı perdeler son zamanların favorisi. Dilediğinizde kolayca yukarı doğru katlanabilen perdeler pratik. Pencerelerinizi açtığınızda perdelerinizin cama sıkışacağından, rüzgarla uçuşup sizi rahatsız edeceğinden ya da yemeklere, ocağa bulaşacağından endişe etmenize gerek yok.

katlamali_stor_perde

Zebra Perde

Zebra mutfak perdeleri klasik perde gibi gözükse de aslında daha kullanışlı. Mutfağınızı klasik perdelere oranla daha aydınlık kılıyor. Eğer illa ki kırmızı, yeşil, turuncu gibi sıcak renklerden vazgeçemiyorsanız zebra perdeler sayesinde hem daha hareketli bir görüntü elde edebilir hem de daha fazla gün ışığına geçit verebilirsiniz.

zebra_perde_modelleri

Rustik Perde

Mutfaklarda rustik perdelere halen daha yer var. Modern desenlerle tasarlanmış rustik perdeler, geniş mutfağa sahip olup klasik modellerden hoşlananlar için halen daha vazgeçilmezler arasında. Rustik perdeler, her ne kadar popülaritesini birazcık kaybetmiş olsalar da mutfağınızın tasarımına uygunlarsa mutfağınıza havalı bir görünüm de katabilirler.

rustik_perde_modelleri

Jaluzi Perde Modeli

Eskiden sadece iş yerlerinde rastladığımız jaluzi perdeler artık mutfaklara da girdi. Hem kolayca açılıp mutfağınızı aydınlatabiliyorlar, hem de dilediğinizde duvar gibi olup tamamen kapanabiliyorlar. Jaluzi mutfak perdeleri, mutfağı dışarıdan meraklı komşu bakışlarına maruz kalanlar için modern ve pratik bir çözüm. Üstelik jaluzi perdeleri tıpkı diğer perdeler gibi her renkte bulmak mümkün. Hatta mutfağı ahşap tezgahlarla kaplı olanlar için ahşap jaluziler de uyumlu bir seçenek olabilir.

jaluzi_perde

Dikey Mutfak Perdeleri

Dikey jaluzi şeklinde tanımlanabilecek olan dikey perdeler büyük mutfak camları için oldukça popüler. Büyük pencerelerin kaderinin eski model perdeler olduğunu düşünüyorsanız fena halde yanılıyorsunuz çünkü dikey perdeler tam da büyük pencereler için tasarlanmış modern ve şık bir seçenek.

dikey_perde_modelleri

Saçaklı Perde

Saçaklı perdeler hem büyük hem de küçük pencereler için ideal. Mutfağınızda sürekli açıp kapatmak zorunda olmadığınız pencerelere sahipseniz saçaklı perdeler mutfağınıza hareketli bir hava katacaklardır. Rüzgarı bol olan pencerelerde ve insan trafiği olan geçitlerde saçakların sürekli olarak bir yerlere takılma ihtimallerinden dolayı bu tür perdelerin çok kullanışlı olduğunu söyleyemeyiz.

sacakli_perde_modelleri

Stor Mutfak Perdeleri

Stor perdeler günümüzde en popüler mutfak perdelerinden. Özellikle mutfak pencerelerinde tercih edilmesinin pek çok nedeni var. Zinciri sayesinde kolayca ufaltılıp uzatılabilen, dilendiğinde zebra perde modeli gibi çizgili olabilen ya da kapalı jaluzi perdeleri gibi üst üste gelebilen değişik ve kullanışlı bir perde türü.

stor_mutfak_perdesi

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Genç Odası Dekorasyon Fikirleri

Genç Odası Dekorasyon Fikirleri

Sizin Favori Mutfak Tasarımınız Hangisi?

Sizin Favori Mutfak Tasarımınız Hangisi?